![]() |
|
gaza basınca sallama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mesutokat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mesutokat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2021 Saat 10:06 |
Merhaba,
Aracımda gaza basınca sağa bırakınca sola çekme sorunu vardı ve bunu ciddi anlamda şerit değiştirecek kadar yapıyordu. Aşağıdaki işlemler sırasıyla yapıldı ancak sorun tam olarak düzelmedi. Şuan araç çekme yapmıyor ama gaza basınca ve bırakınca sağa sola esniyor gibi bir durum var. Alt takım kontrollerinde ve rot ayarlarında bizzat yanındaydım fakat hiçbir sorun kalmadı alttakım ve süspansiyon sisteminde dikkatimi çeken bir nokta ise motor alt takozu sallanıyor. Usta onun normal olduğunu söylese de bana aşırı gibi geldi ve vites kolu da ileri geri sallanmaya başladı artık. Sizce motor alt takozu gaza basınca ve bırakınca sağa sola çekecekmiş gibi bir esneme yaptırır mı araca ? Sol taşıyıcı ve tablada sorun vardı değişti sorun düzelmedi. Bir takım 0 lastik alındı sorun düzelmedi. Lastik açıları üstten 2 şer cm sola eğikti düzeltildi sorun düzelmedi.
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Motor takozları genelde sallantı yapar sağa sola çekme gibi hiç duymadım. Ön takımda sorun olmadığını düşünüyorsan kamberi ölçtür istersen
|
|
![]() |
|
mesutokat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mesutokat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha detaylı şöyle anlatayım;
Kamber ölçümü vs yapılmıştı ama sorun yoktu fakat şuan durum biraz daha ilerledi sağ ön lastik dıştan darbe aldığında (ayakla vurma vb.) diğer lastiklere göre aşırı sallanıyor. O lastik böyle nasıl anlatılır düz çukurlarda değil ama kamyon izini gibi meilli bölgelere denk geldiğinde araç sanki altımdan kaçacak gibi hissettiriyor ve tekrar rotcuya ve ustaya kontrol ettirdim herhangi bir boşluk olmadığı söyleniyor alt takımda.
Düzenleyen mesutokat - 05 Mayıs 2021 Saat 08:39 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |