|
Arac tekleme |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
warem
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2021 Saat 16:17 |
Arkadaşlar herkeze meraba. Öncelikle aracımız 2006 model 1.6 otomatik premium
Aracımiz da tekleme yolda giderken veya rölanti de çalışırken silindir ateşleme (P 1336 - p1337 - p1338 - p1339 ve p0420 ) gibi hatalar alıyoruz Arac ta sırasıyla buji bobin ve benzin enjektör kablosu değişti ama sorun hala devam ediyor Tekleme başladığında kontağı kapatıp tekrar açtığımızda arac düzeliyor Lütfen yardim
|
|
muzzy35
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam ben anlamam ama YouTube da bi video buldum senin sorunu anlatıyor bi bak istersen |
|
warem
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Muzzy35 ilginize teşekkür ederim.benim aracın da tekleme sorunu devamlı olmuyor.
Hafta da 1 sefer Ve kontağı kapatıp tekrar açtığımızda arac düzeliyor.
|
|
muzzy35
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Naçizane okuduklarımdan aklıma gelen tek şey hava kelebeğinin temizlenmesi yada oryantasyonu yada yakıt basıncının düzensizliği ama senin kodlar direk krank ile alakalı diyor o yüzden videodaki işlemi yapmadan pek düzelmez gibi
Geçmiş olsun
|
|
furkan0638
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı furkan0638
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
araçta tüp varmı?
varsa. sadece tüptemi tekleme yapıyor?
|
|
Safatugan07
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2021 Konum: Yenimahalle Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Safatugan07
|
Hocam merhabalar, yeni 106 aldım 98 model xr1.4 hiç tüp takılmadı benzinli. Araçta arada bir tekleme oluyor hafif bir sarsılma, bir de sanki gaza yüklenince geç hızlanıyor. Otoparka girdiğimde de araçtan çıktığımda benzin kokusu çok. Sizler belki tecrübelisinizdir. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Map sensörünü bi kontrol ettirin
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hem tüpte hem benzin de aynı sorunu yaşadık bu yüzden lpg sistemizii komple değiştirip atiler e geçtik hala aynı sorunları yaşadık . En son motor beyni teşhisi konuldu 3 gündür beyin deniyoruz emanet bir beyin takıldı aracimiza şimdilik bi sıkıntımız yok
|
|
Yabanci26
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: Eskisehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Arkadaslar merhaba bendede 2 aydir cozulemeyen bi ariza var bilgisi olan varmi benim peugeot 306 platinium 2001 model benzinli gazli aracim var bu arac haftada bir veya iki veya uc gunde bir soguk havalardanmi bilmiyorum sabah ilk calistirdigimda araba tekliyor benzinden gaza geciyor yine tekliyor bazen benzinden gaza gecmiyor oyle devam ediyor ama isin garip tarafi kontak kapatilip acilinca araba normal haline donuyor ariza kodlarinda genellikle 1. 2. 4.cu silindirlerde tekleme gorunuyor bide zengin yakit kariaimi vs diyor surekli boyle ama bujiler ile bobin 7 ay once sifir d3gistirildi delphi marka bobin ve boach marka bujiler takildi ariza neden olabilir gezmedigim usta kalmadi en son bitanesi gazdan dedi gazcida kaldi araba olctu bakti abi benzindede var dedi gazi iptal ettik benzindede tekliyor usta enjektorleri dinliyor teklerken bazen 1nci baz3n 4cu enjektore yakit gelmiyo diyo ama kontak kapatip acinca duzeliyor hersey isininca pek yapmiyo sad3c3 dedigim gibi uzun sure b3kleyip marsa basinca yapiyo ilk calismalarda varmi bilgisi olan elektronikcilere gittim bisey anlamiyolar pcyi takiyo ariza kodlarina bakiyolar okadar yani bobin kaynaklimidir ariza normal calisir iken mesela ustteki oksijen sensorunun kablosunu sokuyorum hicbisi farketmiyo normal calismaya devam ediyor sorun ondan degil gibi galiba ya bobin ya beyin yada sibop ayari yada buji vs veya silindirle alakali ne olabilir mantiken tikandim kaldim varmi boyle ariza ggoren arkadas simdiden tesekkurler ustalar surekli birseyleri degistirwlim diyolar hep deneme yanilma yontemi ile
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hemen hemen aynı sorun bende de var en son motor beyin deniyoruz şimdi şu an her şey normal eğer ki bundan da sonuç alamazsak yakıt sistemimiz kalıyor geriye zor bi arıza kimse bulamadı şu ana kadar
|
|
Yabanci26
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mayıs 2017 Konum: Eskisehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Ustam motor beyni dediginiz arabanin beynindenmi bahsediyorsunuz onu nered3n nasil bulabiliriz bizimd3 beyinden olabilir diyorlar ama arizalar aynimi bahsettigiimiz gibi
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Evet motor beyninden bahsediyorum ecu olarak da geçiyor
Motor içindeki sigorta kutusunun içinde bulunuyor . Arızalarımız Aynı silindir ateşleme sıkıntımız var bizde buji bobin enjektörkablosu değiştierdik Ama sorun devam etti. Beyin değişti 3 gündür sıkıntı yaşamadık
|
|
Yabanci26
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Ayni gibi ozaman ustam beyni nasil nerden buldun bilgi verebilirmisin sifir beyin yoktur zaten degilmi
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sıfır beyin yok olsada çok pahalıdır ikinci el bir beyine sizin kendi aracınızın beyni kodlaniyor ve aracınıza takılıyor 2 hafta deneme süreniz oluyor bu sürede eğer Aracınız da ki arıza düzelirse 1500 lira beyin ücreti alıyorlar eğer arac tekrar aynı hatayı verirse sadece 300 lira gibi bir ücret alıyorlar bu ışlem ankara 'da anka elektronik te yaptırdım daha fazla bilgi isterseniz yardımcı olabilirim
|
|
Yabanci26
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Tamamdir ustam beyin isine girersek sizinle irtibata gececegim usta sakaryada bi beyinci var diyor ama
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamam dır eğer arızanız düzelir başka bir yerden hallederseniz burdan bilgi verin
Bizde şu an deneme aşamasındayız ınsallah sorunlarımız hâlolur
|
|
Yabanci26
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Tamamdir ustam benim aklima ilk gelen artik bobini degistirip denem3k ilk ondan baslayacagim aslinda yeni degisti 7 ay once ama bobini bujiyi tekrar degistirec3giz artik hepsi cope gidecek simdilik boyle bi kullanayim maddiyati toplayinca onlardan baslayacagim ilerleme olursa buradan bilgi veririm tesekkurler
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende 2 sefer bobin ve 2 sefer buji değiştirdim ustamın elinde denemek için bobin vardı denedik tekleme devam etti. Ustamın dediği genelde beyinden çıkıyor ama çok masraflı bir iş olduğu için ucuzdan pahalıya doğru gidiyoruz diye bir konuşma geçti aramızda çünkü peugeot larda elektronik arızalar çok oluyor bulunduğunuz il nemli ise beyindeki elektronik kart çok çabuk etkileniyor ınsallah sorununuz hâlolur
|
|
Yabanci26
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Yabanci26
|
Delphi marka bobin takiyoruz ama orjinalmi degilmi bilen yok onu veriyolar bi marka daha var ismini bilmiyorum delphi suanda 420 tl gibi bobin degisince bujilerde illaki degisecek buji saglammi onlari bilemiyoruz o yuzden ustalikla filan 600 lira gibi mi masraf var ilk basta bu s3kilde bi baslayacagiz artik bizde
|
|
warem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Orjinal bobin vaneo diye bir marka ama kullanacağınız marka da ıyidir ama ustanızda sağlam çıkma bi bobin bulabilirseniz ki mutlaka var dir emanet olarak takıp vi deneyin derim tabi imkan varsa
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |