![]() |
|
206 Tekleme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
CanberkDe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2020 Konum: Almanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2020 Saat 01:55 |
Herkese selamlar , aracım Peugeot 206 2002 model 1.4 75 Ps benzinli model
Arabada bir türlü çözemediğim tekleme sorunu ve gaz kesme problemi var şuanda araba airbag arıza lambası yanıyor sadece airbag ışığı dışında herhangi bir motor arıza lambası vs bir lamba yakmıyor Aracımda bir de rölanti sorunu vardı rölantı motoru değişti düzeldi , daha sonra bakım sırasında enjektör bobin yağ yağ filtresi vs hepsi değişti.En son 1 hafta önce enjektörlerin hepsini değiştirdim 1 hafta içerisinde hiç bir tekleme yapmadı araba saat gibiydi ama 3-4 gündür arabayı hareket ettiremiyorum. Çalışmasında herhangi bir sorun yok tek marş alıyor rölantı sabit ama vitese takıp yola çıkmaya çalıştığım anda araba böyle sanki egsozsunu birşey tıkıyo bi anda beyaz dumanlar artıyo egsozdan ve araba gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen hiç bir şekilde gaz almıyor aşırı bir şekilde titriyor motordan anormel sesler geliyor tak tuk şeklinde ve istop ediyor.Hiç bir şekilde arıza lambası yakmayıp ta böyle bir arızaya sebep olan nedir bir fikri olan varsa paylaşabilirmi çok teşekkürler. Son olarakta şunu eklemek istiyorum aracımda benzin filtresini bulamadım değiştirmek istediğimde aracın altında deponun sağ kısmında oluyormuş genelde benim aracımda yok benzin filtresi artık varsa acaba tıkalı olduğu için enjektörleri tıkayıp arabayı bu hale o mu getiriyo acaba.
Düzenleyen CanberkDe - 14 Aralık 2020 Saat 01:56 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aleyküm selam. airbag arızası genelde direksiyon sargısından yapar hocam yada direksiyon altında soketi oluyor o gevşemiş olabilir benim öyle olmuştu yerine oturtum sönmüştü. motordan ses gelmesi sıkıntı hocam ya triger sente atladı yada başka bir sorun sorun aracınızı orjinal yazılımla hata kodlarına baktırmanızı tavsiye ederim. benzin fitresi dediğiniz yerde olması lazım hocam. isterseniz https://partsouq.com/ siteden şase no ile yerine bakabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
pevgeot307XT ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pevgeot307XT
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Arabada su eksiltme var mı? Subaplarda sorun olduğunu düşünüyorum
Düzenleyen pevgeot307XT - 14 Aralık 2020 Saat 14:48 |
|
![]() |
|
CanberkDe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Aralık 2020 Konum: Almanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Evet hocam airbag lambası dediğiniz gibiymiş ama benim asıl problemim bu tekleme işi triger vs herşey normal gibi herhangi bir anormallik yok görünürde en sonunda artık peugeot yetkili servise götürmeyi düşünüyorum ama burdada bu kadar uğraşmaya değmiyor arabaya almanyadan yazıyorum bu sayfayı gördüm danışmak istedim arabanın fiyatını geçiyor bazı durumlarda burdaki tamir işlemleri :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Evet hocam ara ara su eksilttiğini farkettim bazen tam anlamıyla antifriz koyduğumuz hazne boş oluyo ama sonra kendi kendine bi anda su geri geliyo anlayamadım neden öyle subaplarla alakalı nasıl birşey olabilir acaba
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Arkadaşlar herkese merhaba tekrardan açtığım bu konuyla alakalı olarak tekrardan bi arabayı obd arıza tespit cihazına bağlattım ve şaşırdım araçta airbag lambası dışında herhangi bir arıza lambası yanmamasına rağmen 7 tane arıza kaydı çıktı.
Yazıyorum sırasıyla P0480-P0134-P0108-P0113-P0118-P0123-P0413 Gerçekten şaşırdım bu kadar arıza olupta nasıl arıza lambasını yakmaz araba böyle birşey mümkün mü herhangi bir fikri olan varmı , bu arada oksijen sensörlerinin ikiside yeni aracın üstündeki onun da hatasını vermiş sadece gaz kelebek potansiyometresini değiştirmedim acaba bi hata peşinde hepsini mi gösteriyo gerçekten anlayamadım bir bilgisi olan paylaşabilirmi lütfen. Araçta şuanda mevcut olan sıkıntım ise çalıştırdıktan sonra hemen kalkıyorum yaklaşım 2-3 dakika sonra gaz pedalına sonuna kadar basıyorum hiç bir tepki yok araba tekliyor aşırı bi şekilde boğulup istop ediyor hararet 80-90 civarına geldiğinde ise genel anlamda düzeliyor ama sıcakkende arada bir gaz kesiyo bi anda boşa alıp arabayı bağırttırdığımda tekrar normale dönüyor. Teşekkürler
Düzenleyen CanberkDe - 21 Aralık 2020 Saat 10:35 |
|
![]() |
|
berkantyildiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2020 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkantyildiz
Merhaba araçta 1 parçanın bozulması beraberinde birkaç parçayıda bozukmuş gibi algılar kardeş parçalar gibi düşün biri işlevini yerine getirmiyorsa diğer parçalarda ona bağlı olduğu için beyin otomatik olarak diğer parçalarıda bozuk olarak gösterebilir. arıza veren parçalara detaylıca bakılıp hangisinin arızalı olduğunu bulmak gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Tesekkür ederim bende öyle düşünmüştüm bu hayalet arıza olarakta bilinen eksantrik konum mili sensörü olduğu düşünüyorum bu sensör hakkında bi bilginiz varmı ?
araba gerçekten dolu paket ve sevdiğim bi araba olduğu için uğraşmak istiyorum yoksa çöpe gidicek araba 😄 Ve birşey daha söylemek istiyorum gaz kelebeğinin üstünde iki pinli bi sokete hiç birşey takılı değil acaba onla alakalı birşey mi bu ama ısınınca neden yapmıyo yada çok az yapıyo anlamış değilim resim yüklemeyi bulabilirsem yükliycem Düzenleyen CanberkDe - 22 Aralık 2020 Saat 01:27 |
|
![]() |
|
berkantyildiz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2020 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkantyildiz
Eksantrik sensörünü sökünüz. eksantrik sensörüne gelen kabloyu volt metre ile ölçünüz bildiğim kadarıyla eksantrik sensörünü 5 6 voltla besliyor olması gerekiyor. sorun yoksa sensörün içini açıp lehim yapmanız gerekebilir genelde bu sensör motorun sıcaklığından dolayısıyla lehimler soğuk lehiime düşüp işlevini yerine getirmez hale düşebiliyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkantyildiz
Gaz kelebeğinin üzerindeki soketler boş kalmaması gerekiyor gaz kelebeğinin çevresine detaylıca bakın boşta soket varmı yok mu diye
Düzenleyen berkantyildiz - 22 Aralık 2020 Saat 01:40 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Hocam çok teşekkürler ne güzel ilgileniyorsunuz.Bu eksantrik sensörü nerde kalıyor acaba ben onu bulamadım bir türlü yerini bulsam sensörün çeşidini görsem yenisini sipariş ederim ama göremiyorum nerde olduğunu triger kayışının oralara baktım ama göremedim acaba nerde kalıyor tam olarak , gaz kelebeğinin etrafındada kablo vs görmedim zaten gaz kelebeğinide değişmiştim gidip hurdacıdan aldım başka taktım ama ondada tabi bi kablo boşta ama niye kablo yok anlamadım resim nasıl yükleyebilirim buraya
Hocam ben krank mili sensöründen şüpheleniyordum yanlış sensörü yazmışım bir önceki mesajımda eksantrik konum sensörü arızasında araba kendini korumaya alıyormuş benimkinde öyle birşey yok ben krank mili sensöründen şüpheleniyorum bu sensor hakkında bir bilginiz varmıdır veya yerini biliyomusunuz Teşekkürler Düzenleyen CanberkDe - 22 Aralık 2020 Saat 12:14 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkantyildiz
Hocam bana sorarsanız bence sizin emme ile alakalı bir probleminiz var. hata kodlarına tekrar baktım en çok hata kodunu emme monifold taraflarından vermiş gaz kelebeği taraflarında bir problem var
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı berkantyildiz
Gaz kelebeğinin bi fotoğrafını atarsanız bi bakayım hangi soket yok diye
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Hocam yardımınızı bekliyorum sizinle daha aktif bi şekilde iletişim kurma şanşım olurmu
https://www.peugeotcikmacisi.com/peugeot-206-gaz-kelebegi Hocam resimde en alttaki bu gri soket boşta herhangi bir fişte yok motora baktığımda Ben zaten gaz kelebeğini değiştim aldığımdakinde de tabi o soket boş kaldı.
Düzenleyen CanberkDe - 23 Aralık 2020 Saat 12:17 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CanberkDe
Hocam tekrardan merhaba yaklaşık bi 20 dakika önce arabayı bi çalıştırdım yazdığınız mesaj üstüne bi inmek istedim araba ilk çalıştırma anında böyle çok hafif bi sesle çalışıyo böyle sanki hava sesi var ama böyle çok kısık isteksiz yani ilk çalıştırdıktan sonra 3-4 dakika içerisinde herşey normal 4.dakika sonunda böyle titreme başlıyor devir saati 700-800 lere kadar iniyo gaza bastığım anda hiç bir şekilde gaz almıyor istop ediyor pıt pıt pıt pıt diye ses geliyo sanki araba rölantıdeyken ihtiyacı olduğu havayı alamıyo gibi bi durum bir kaç kere kontağı açıp kapattıktan yani arabayı iki üç kere istop edip çalıştırdıktan sonra arabanın Harareti 60-80 civarlarına geldiğinde arabada hiç bir şey kalmıyo ne bir performans eksiliği ne birşey benzinli araba zaten çekişi çokca güzel sadece böyle atıyorum 1 saatlik bir gezintide 3-4 kere ara ara gaz kesiyo boşa alıp bağırttırınca oda geçiyo.Böyle bir durum var paylaşmak istedim belki bi fikriniz vardır anladığım kadarıyla bu işlerle uğraşıyosunuz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |