![]() |
|
206 X-line 2003 Marş basıyor çalışmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zaferos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2020 Saat 12:25 |
Arkadaşlar Selam,
2003 Model Peugeot 206 1.4 HDi Dizel aracım var.. Bu aracı aldığımdan beri başımdan dert eksilmedi.. alalı 3 ay oldu neredeyse 1 hafta kullanmadım aracı sürekli yatıyor kapıda.. Peki sorun nedir? İlk aldığım 2-3 gün çok iyidi aslında hiçbir sorun yoktu, sonra bir gün sabah geldim araç çalışmadı marş alıyor ancak çalışmıyordu.. bir usta çağırdım, aracın motoruna ether koklattı araç çalıştı. soonra dedi ki mazot yemiyor.. neyse araç kitlemiş kendini o yüzden yemiyormuş.. pc bağladı hata kodlarını sildi.. sonra araç çalıştı.. kullandım gün içinde stop ettim tekrar çalıştırdım hiç bir sorun olmadı.. gece bıraktım sabah geldim yine çalışmıyor.. aradım ustayı dedi ki, akünün + kutupunu sök 10dk bekle tak.. aynı şekilde hata kodlarını siler.. yaptım gerçekten de araç çalıştı.. kullandım yine gün içinde sorun yok.. sonra ertesi gün geldim yine aynı.. bu sefer akü kutup olayı da çalışmadı.. ustayı aradım geldi pc bağladı ancak kodu bu sefer silemedi sistem izin vermedi.. bayağı baktı heryerine tabi bu arada araca balata spreyi falan koklatınca çalışıyordu.. sonra mazot pompasının arkasında muşur switch'i ile oynayınca çalıştı araba sorunsuz. dedi ki bu switch değişecek.. neyse gittim sanayiye bu switchi ve eksantrik switch ikisi ni de değiştirdim. araç marş almada sorun yaşamadı.. hatta bi de araçta yokuşta çekme yolda giderken devirden düşme vardı.. hava akış metreyi de temizlettim.. o sorunlarda düzeldi döndüm.. gece boyunca kullandım.. bu sabah geldim araç yine çalışmıyor.. akü kutup olayını denedim. yine çalışmadı.. forumlarda araştırdım biraz benzer hatalara darbe sensörü devreye girmiş olabilir demişler.. ki dün sert bi çukura girdim yani yalan yok.. bazı da immobiliser kitlemiş olabilir diyor.. şimdi ben bu durumda ne yapabilirim? en azından kendim aracı çalıştırmak açısından bu darbe sensörünü düzeltebilir miyim tam olarak bu modelde nerede bulunur ? yada yedek anahtar eski sahibindeydi gidip onu alsam immobiliser olayını çözebilir miyim? bu aracın sorunu nedir dostlar bilen arkadaşlara hitaben?
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Darbe sensörü olsa tiner koklatınca çalışmazdı.
immobiliser olsa hata kodlarında açıkça belirtilirdi ve anahtar işareti çıkardı. Sizin sorun uzun süre çalışmayınca oluyor anladığım kadarıyla. Bu da mazot hattı ile ilgili bir durum. Mazot geri dönüşüm hattında sorun olabilir. Aslında en kuvvetli ihtimal bu gibi. Mazot pompası sorunlu olabilir. Mazot hattı hava yapıyor olabilir
Düzenleyen talip206 - 02 Kasım 2020 Saat 19:14 |
|
![]() |
|
zaferos ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
dostum cevabın için teşekkür ederim öncelikle, dün sabah denediğimde çalışmayan araba akşam 7 de işten çıkıp eve girerken bi deniyeyim dedim.. tek marşta çalıştı... çok garip.. sonra ben arabayı ilk aldığımda hararet muşurunu sökmüşlerdi.. ben onu sıfırı ile taktırmıştım.. bu yüzden akşam park sonrası hararet muşurunun switchini çıkardım.. bu sabah araba tek marşta çalıştı.. şansa mı çalıştı muşurla mı alakalı anlamadım.. ama mazotu geri kaçırsa bugün nasıl çalıştı acaba meraklıyım ? bu bilgilerle yorumlayabilir misin tekrardan hocam
|
|
![]() |
|
** 01.11.2020 GÜNCELLEME **
Hararet muşurunun switchi hala çıkık halde duruyor ve araba sabahları akşamları tek marş ile çalışıyor.. sanıyorum sorun bu switchte ..
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
o zaman hocam sorun elektrik kablolarının birinde yada bir kaçında oksitlenme yada kısa devre yapıyor olabilir. aracın elektrik şaselerinide kontrol ettir derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talihsiz206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2021 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı talihsiz206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun bende de var. arabayı aldım üç dört defa bindim. pazara gittim bir saat kadar pazarda idim, geldim araba çalışmadı. vurdurdum çalıştı. sonra bu iş siklasmaya başladı. 06.008.2021 günü yani bugün ustaya gitmek için arabayı balata spreyi ile çalıştırdım. ustaya gittim usta bu enjektör den dedi bi pompacıya göster dedj. ordan gittim arabayı park ettim. kırk dk kadar işim vardı onu hallettim. döndüm yine sprey ile çalıştıracaktim ki deneyeyim bi drdim, tek marşta çalıştı spreye gerek kalmadı. anlamıyorum enjektör kafama yatmıyor ve çok pahalı olduğu için işime de gelmiyor çünkü beş kuruş para yok. sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. arkadaşımız ile aynımidir ben çukura düşmedim ama aynı sorun olabilir mi soket falan akıl verin ya
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |