|
İlk çalıştırma ve gaz yememe |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Köksal soydan
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ağustos 2020 Konum: Bozüyük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Köksal soydan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2020 Saat 22:14 |
Selamlar aranızda yeniyim 406 2003 model otomarik aracım var ilk çalıştırdığımda gaz verirken araba stop etti edecek oluyor. Neden yapar acaba.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Boğaz kelebeği ve rolanti motorunu temizletin.
|
|
grafikerbayram
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2020 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı grafikerbayram
|
aynı sorun bendede var sonra ısınınca geciyor fakat bu zaman zarfında arac arıza lambasuını yakıyor sonrasında vuruntu sensörü arızası veriyor titrediği için acaba cözdünüzmü bu arızayı
|
|
sozuak
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Boğaz kelebeği dışında manifold bir yerden hava alıyor. Muhtemelen benzin enjektörlerinin oringleri kurumuştur. Motor soğukken çalıştırıp her bir benzin enjektörünün dibine sırayla ve azar azar su döküp motorun tepkisini dinleyin. Motorun çalışması değişiyorsa havayı o enjektör dibinden alıyor demektir. bu daha hava/yakıt karışım oranının bozulması nedeni ile sorun yaratır. Isındığında ise havadaki oksijen oranı azaldığından (emilen hava yoğunluğu düştüğünden) sorun ortadan kalkar.
Bu çıkmaz ise manifolda giden vakum sistemini bozan başka bir kaçak var demektir ki bağlantışı tüm hava hortumlarını kontrol edin. Ben uygun çapta oring bulamayınca enjektör kütüğünü söküp oringlere az miktarda conta silikonu sürüp geri taktım. manifold hava kaçağı fren performansınızı dahi düşürebilir. Not: Mesaj eski ama sıklıkla karşılaşılan bir durum diye bilgilendirme amaçlı yazdım.
Düzenleyen sozuak - 01 Temmuz 2021 Saat 09:44 |
|
olcayto38
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2021 Konum: KAYSERİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı olcayto38
|
aracım sureklı gaz kesıyor nedendır acaba bazen sorun yok bırden gaz kesmeye baslıyor ıstop edıyor yardımcı olabılırsenız sevinirim
|
|
cnrocl
1. Vites Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2021 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu sorunu ben de yaşıyorum bi çok parçayı değiştirdim hala aynı. en son enjektörlere bakmak için sökmek istedim ama sökemedim. enjektörleri sökmek için manifoldu sökmeye gerek var mı acaba?
|
|
sozuak
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hayır gerek yok önce enjektör kütüğü üzerinde varsa kablo demetini söküp sonra enjektör kablolarını çıkartın. Ortam açılınca da kütüğü manifolda vidalandığı yerden söküp alın. Yalnız sökmeden oradan kaçak var mı anlamak için motor çalışırken enjektör diplerine pet şişe ile tek tek ve azar azar su dökün. Motor sesi değişmiyorsa kaçak yoktur ellemeyin.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |