Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlk çalıştırma ve gaz yememe

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=50204
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 07:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: İlk çalıştırma ve gaz yememe
Mesajı Yazan: Köksal soydan
Konu: İlk çalıştırma ve gaz yememe
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2020 Saat 22:14
Selamlar  aranızda yeniyim 406  2003 model otomarik aracım var ilk çalıştırdığımda gaz verirken araba stop etti edecek oluyor. Neden yapar acaba.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2020 Saat 15:29
Boğaz  kelebeği ve rolanti motorunu temizletin. 

Mesajı Yazan: grafikerbayram
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2020 Saat 14:28
aynı sorun bendede var sonra ısınınca geciyor fakat bu zaman zarfında arac arıza lambasuını yakıyor sonrasında vuruntu sensörü arızası veriyor titrediği için acaba cözdünüzmü bu arızayı

Mesajı Yazan: sozuak
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2021 Saat 09:41
Boğaz kelebeği dışında manifold bir yerden hava alıyor. Muhtemelen benzin enjektörlerinin oringleri kurumuştur. Motor soğukken çalıştırıp her bir benzin enjektörünün dibine sırayla ve azar azar su döküp motorun tepkisini dinleyin. Motorun çalışması değişiyorsa havayı o enjektör dibinden alıyor demektir. bu daha hava/yakıt karışım oranının bozulması nedeni ile sorun yaratır. Isındığında ise havadaki oksijen oranı azaldığından (emilen hava yoğunluğu düştüğünden) sorun ortadan kalkar.
Bu çıkmaz ise manifolda giden vakum sistemini bozan  başka bir kaçak var demektir ki bağlantışı tüm hava hortumlarını kontrol edin.

Ben uygun çapta oring bulamayınca enjektör kütüğünü söküp oringlere az miktarda  conta silikonu sürüp geri taktım.  manifold hava kaçağı fren performansınızı dahi düşürebilir.

Not: Mesaj eski ama sıklıkla karşılaşılan bir durum diye bilgilendirme amaçlı yazdım.

Mesajı Yazan: olcayto38
Mesaj Tarihi: 16 Temmuz 2021 Saat 23:57
aracım sureklı gaz kesıyor nedendır acaba bazen sorun yok bırden gaz kesmeye baslıyor ıstop edıyor yardımcı olabılırsenız sevinirim

Mesajı Yazan: cnrocl
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2021 Saat 22:38
Orjinalini yazan: sozuak sozuak Yazdı:

Boğaz kelebeği dışında manifold bir yerden hava alıyor. Muhtemelen benzin enjektörlerinin oringleri kurumuştur. Motor soğukken çalıştırıp her bir benzin enjektörünün dibine sırayla ve azar azar su döküp motorun tepkisini dinleyin. Motorun çalışması değişiyorsa havayı o enjektör dibinden alıyor demektir. bu daha hava/yakıt karışım oranının bozulması nedeni ile sorun yaratır. Isındığında ise havadaki oksijen oranı azaldığından (emilen hava yoğunluğu düştüğünden) sorun ortadan kalkar.
Bu çıkmaz ise manifolda giden vakum sistemini bozan  başka bir kaçak var demektir ki bağlantışı tüm hava hortumlarını kontrol edin.

Ben uygun çapta oring bulamayınca enjektör kütüğünü söküp oringlere az miktarda  conta silikonu sürüp geri taktım.  manifold hava kaçağı fren performansınızı dahi düşürebilir.

Not: Mesaj eski ama sıklıkla karşılaşılan bir durum diye bilgilendirme amaçlı yazdım.

bu sorunu ben de yaşıyorum bi çok parçayı değiştirdim hala aynı. en son enjektörlere bakmak için sökmek istedim ama sökemedim. enjektörleri sökmek için manifoldu sökmeye gerek var mı acaba?

Mesajı Yazan: sozuak
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2021 Saat 13:14
Hayır gerek yok  önce  enjektör kütüğü üzerinde varsa kablo demetini söküp sonra enjektör kablolarını çıkartın. Ortam açılınca da kütüğü manifolda vidalandığı yerden söküp alın. Yalnız sökmeden oradan kaçak var mı anlamak için motor çalışırken enjektör diplerine pet şişe ile tek tek ve azar azar su dökün. Motor sesi değişmiyorsa kaçak yoktur ellemeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net