|
Start stop ekran mesajı sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ECZMUSTAFAFIDAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2020 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ECZMUSTAFAFIDAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2020 Saat 09:24 |
herkese selam. Aracim 308 gti 2016 model. Arabamda şöyle birşeyle karsilastim.
Normal yolda giderken stsrt stop her turlu devreye giriyor onda hic bir sorun yok Ancak herhangi bir zaman ki ozellikle uzun yolda onumdeki bilgi ekranina 5 10 saniye araliklara eco mod islevsel eco mod islevsel eco mod islevsel mesaji gonderip duruyor. Ekran tam onumde oldugu icin surekli dikkatim dagiliyor. Eco dugmesinden start stopu kapatirsam herhangi bir uyari vermiyor. 2 farkli servis izmir kahyaoglullari ve izmir halil öztürk gordu. Pc ye baglandiginda herhangi bir ariza kodu vermiyor dediler. Aküm varta marka start stop akusu 2 ay once aldim , 45 bin bakimlari full yeni yapildi. Ama bu surekli cikan mesajdan kurtulamadim. Her turlu oneriye acigim. Herkese hayirli gunler
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar hocam. Eco moda geçmesi için aracın şarj dinamosundan aküye elektrik gelmemesi lazım şarj dinamosunu bir kontrol ettirin. derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ECZMUSTAFAFIDAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2020 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ECZMUSTAFAFIDAN
|
Ustadim. Eco ya geciyor 2 servis bakti sorun yok dedi. Sadece onumdekinufak ekranda 2 de 1 eco islevsel diye mesaj veriyor. Yoksa start stop duzgun calisiyor. Pc ye bagladilar bisey bulamadilar
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yazılımsal bir durum gibi olabilir. hocam serviste isterseniz ece ve bsi reset atsınlar ve güncelleme yapsınlar derim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ECZMUSTAFAFIDAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ECZMUSTAFAFIDAN
|
Sorup detaylari yazicam cok tesekkurler
|
|
Abuzubzulowlow
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Abuzubzulowlow
|
Merhaba,
Benzer bir konu olduğundan buraya yazmak uygundur diye düşündüm. 2015 model 1.20 allure EAT6 Peugeot 308 69000 km aracım var. Araç havaların sıcak olmasından kaynaklı ECO devre dışı olarak çalışıyor. Hava serinlerse araç hareket halindeyken de tekrar devreye girebiliyor. Sanırım konu bununla ilgili olabilir. Sorunum ise şu; Araç ışıklarda dururken birden ECO devre dışı olmasına rağmen devreye girmeye çalıştı. Bunun neticesinde de stop etti. Ardından çalıştırdım ve aracı park ettim. Daha sonra ilk çalıştırdığımda ise normalden 3 saniye kadar geç çalıştı. Araç çalışır vaziyette her durduğumda ise devir göstergesinde hafif hareket ve araçta ileri gitme hissi oluşuyor. ECO'yu daima devre dışını bırakıyorum bu arada. Aynı sorunu 2 ay kadar önce de yaşamıştım ve aynı şeyler olmuştu. Arıza kaydında birşey yoktu, akü sağlamdı. Birkaç ustaya gösterdim sorun yok dediler. Bu durum 1 hafta sürede azalarak bitti. Sonrasında da ilgilenmedim. Şimdi aynı şey bir daha oldu. Konu hakkında bilgisi olan ve yardımcı olabilecek biri var mıdır? Teşekkürler.
|
|
Sezgin Ulu
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Sezgin Ulu
|
Aracınızın ekranında sürekli olarak "Eco Mod İşlevsel" mesajı alıyorsanız, bu durum genellikle aracın ekonomik sürüş moduna geçtiğini veya bu modun etkin olduğunu gösterir. Eco mod, yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla motorun güç çıkışını ve yakıt tüketimini optimize eden bir sürüş modudur. Ancak, sürekli olarak bu mesajı almak istemiyorsanız veya bu durum sürüş performansınızı etkiliyorsa, aşağıdaki durumları kontrol etmenizde fayda var:
Genel olarak, Eco Mod'un sürekli olarak aktif olması normaldir ve yakıt tasarrufu sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak sürekli bir uyarı veya mod değişimi hissi, aracınızın normal işleyişini etkiliyorsa, teknik bir inceleme için uzman bir servise başvurmanız önemlidir. |
|
Sezgin Ulu
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Sezgin Ulu
|
Aracınızın ekranında sürekli olarak "Eco Mod İşlevsel" mesajı alıyorsanız, bu durum genellikle aracın ekonomik sürüş moduna geçtiğini veya bu modun etkin olduğunu gösterir. Eco mod, yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla motorun güç çıkışını ve yakıt tüketimini optimize eden bir sürüş modudur. Ancak, sürekli olarak bu mesajı almak istemiyorsanız veya bu durum sürüş performansınızı etkiliyorsa, aşağıdaki durumları kontrol etmenizde fayda var:
Genel olarak, Eco Mod'un sürekli olarak aktif olması normaldir ve yakıt tasarrufu sağlamak için tasarlanmıştır. Ancak sürekli bir uyarı veya mod değişimi hissi, aracınızın normal işleyişini etkiliyorsa, teknik bir inceleme için uzman bir servise başvurmanız önemlidir. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |