Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >208
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1.6 THP 156hp Kronik Sorunları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1.6 THP 156hp Kronik Sorunları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
saraco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2020
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı saraco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1.6 THP 156hp Kronik Sorunları
    Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2020 Saat 13:32
Öncelikle forumda yeniyim, hepinize merhabalar :)

2013 model 208 1.6THP 156hp Allure aracım var, 2017 yılından beri, 35bin kilometredir bende araç. Şu an 90bin'e yaklaşıyor. Aracımı oldukça seviyorum, ancak sanayideki bazı ustalarım, arkadaşlarım vs bu motorun kronik sorunlu bir motor olduğunu, ileride bana ciddi masraflar açacağını, rektefiye gerektireceğini, 100 bine gelmeden elimden çıkarmam gerektiğini söylüyor. 

İkinci el piyasasının durumu malum, evet belki aracı şu an aldığımın çok üstüne bir fiyata satabiliyorum ancak aynı parayla yerine eli yüzü düzgün bir şey koymak da neredeyse imkansız bu piyasada.

Öğrenmek istiyorum, bunlar gerçekçi iddialar mı, eğer öyleyse bu motorun kronik sorunları neler ve bu sorunları önlemek ve/veya hasarını olabildiğince azaltmak için şimdiden yapabileceğim şeyler var mı? Eğer var ise aracı ciddi ve detaylı bir bakıma sokup ömrünü olabildiğince uzatmak istiyorum. Nasıl hareket etmeliyim?

Şimdiye kadar bir kere (geçtiğimiz sene) motor sorun çıkardı, zaman zaman tekleme yapıyordu, o da yakıt yüksek basınç pompasının arızasından kaynaklıymış. Ankara Göral yetkili serviste değişimi yapıldı.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 17106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2020 Saat 16:44
Merhabalar hocam aramıza hoşgeldiniz. Valla onu söyleyen usta bende çok gördüm bende 2 yıl 1.6 vtı 120 bg 308 kullandım vay vti motor yaramaz sürekli arıza verir yok bilmem ne yok motor bunların kötü vs. gibi bilgisiz ustalarımız çok önce hepsi adam gibi teknik bilgilerini öğrensinler bu motorların nasıl olduğunu öyle iki vida sök arıza kaydına bakla bitmiyor. Ancak eski bilgilerle neymiş 100000 km geçmiş bu motor artık 5w/30 yağ konmaz 10/40 koyalım aferim sonra tabi iş kullanıclarda biyor araç su eksiltir gider antiriz kullanmaz - gider motoru sanki traktör yıkıyor gibi yıkar orasını burasını led far amerikan park anfiye kablo çek kablları kes biç vs. onda sonra araç arıza vermeye başlayınca bu araba kötü. Biraz uzattım ama kusura bakmayın daha çok şey yazardımda neyse diyelim. Aynı motora sahip bir arkaşımda 308 1.6 thp var 150000 km yaklaştı en büyük sorunu subaplarda sıkıntı var oda yaptırdı 4000 tl civarı bir masrafı oldu başkada bir sorun yaşamadı motorlar ilgili. Şimdilik dikkat etmeniz gereken hocam yakıt önemli her istasyondan yakıt almayın bildiğiniz güvenli yerlerden alın. Motor yağı olarak ful sentetik yağları tarcih edin motul - liqu moil gibi bu yağları neden söylüyorum gerçekten kaliteli yağlardır ve tam sentetik deildir. Full sentetik yağ olarak geçerler yüksek sıcaklıklarda yağlama özellikleri kaybetmezler ve buharlaşma oranları düşüktür. Bujilerinizi her iki bakımda bilemediniz 3 bakımda bir değiştirin. Motorunuzu kesinlikle antifirizsiz bırakmayın.  Benzin filtrenizi 2 bakımda bir değiştirin. Deponuzu çeyrek altında olmamasına dikkat edin. Yağ ve hava filtrenizin orjinal olması dikkat edin. Yetkili servis yaptırıyorsanız bir sıkıntı olmaz ancak olarda hep total yağ kullanıyorlar. Motorunuz soğuk iken devirli kullanmayın ve motor ısınması için aracı rolantide bekleymeyin. Yavaş sakin kullanın 4-5 km böylelikle motor ve turbo yağlanması daha hızlı olacaktır. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
Orçun.Dmr Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014
Konum: .
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 452
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Orçun.Dmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2020 Saat 00:45
O usta bozuntulari efsanevi bir motor olan THP yi beş para etmeyen tsi motorla karistirdi galiba, bakimlarini yapip sogukken gazlamadiginiz surece hicbir sıkıntı cikarmaz hocam. 
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Çözülemeyen gaz kesme arızası son mesaja git 113 0 tunakrf
konu icon Soğutmalı Torpido Gözü son mesaja git 2440 1 burak0701
konu icon ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. son mesaja git 4529 9 telliogluorhan
konu icon hararet sonrası stop etmesi son mesaja git 231 0 egecaglar
konu icon 207 far ayar vidası yerinden çıktı son mesaja git 202 0 Ayan
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 4375 2 407aziz
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4662 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40274 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 566 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 19104 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 6082 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 493 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 812 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13438 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1409 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 985 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1720 0 Sabri45
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
tunakrf 2
Warcry 2
burak0701 1
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
407aziz 1
Ayan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English