![]() |
|
Peugeot 307 Genleşme Kabı Su Yükselmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Karelinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2020 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2020 Saat 13:11 |
Arkadaşlar selamlar saygılar.Aranıza yeni katıldım.Forumu 4 yıldır takip ediyorum.Sorunum şu belkide değildir bu yüzden buraya yazma gereği duydum.Aracım Peugeot 307 1.6 benzinli 2006 makyajlı kasa lpg yok.Aracımın motor kapak contaları yapıldı taşlandı.Hemen hemen değiştirmediğim parça kalmadı gibi.Son olarak geçen gün genleşme kabı (yedek su deposu) kapağıyla değiştirdim antifriz koyuldu.Motorun çalışması durduğunda yani kontağı kapattığımda su seviyesi yavaş yavaş yükseliyor soğuyunca min max arasına iniyor sabit.suyun yükselip alçalması normalmidir hararet sorunum yok aracımı herzaman antifrizli kullanıyorum.uzun yola çıkacağım kafam rahat olsun istiyorum.Nacizane fikirlerinizi öğrenebilirmiyim.Saygılar
Düzenleyen Karelinas - 06 Temmuz 2020 Saat 13:22 |
|
![]() |
|
Karelinas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2020 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yokmu forumda? Sorun varsa bir yol izlemeliyim rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar peki radyatör değişimi ve devirdaim pompası değiştimi. Taktığınız kapak sağlam olsada yedek su deposu artık ömrünü tamamladığı için kılcal çatlaklar oluşabilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
Radyatör devir daim termostat hararet müşürü hortumlar yedek su deposu + kapak antfriz hepsi orjinal parça olarak değişti.aracı durdurduktan sonra su yedek su deposuna kapak seviyesine kadar yavaşca doluyor taşırma yapmadı.Hararet normal sorun yok.Korkum rampada suyun taşması bir yerleri patlatması.Değişmedik birşey kalmadı gibi.
Düzenleyen Karelinas - 06 Temmuz 2020 Saat 23:37 |
|
![]() |
|
edmar0707 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı edmar0707
benim araçtada motor sıcakken su yükseliyor motor soğukken alçalıyor normal diye biliyorum
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
illa ki su ısınınca veya soğuyunca seviye değişir. Adı üstünde genleşme kabı. Max seviyesi o yüzden vardır ki genleşen su taşmasın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
Yedek su deposu ve kapağı yenisiyle takılıp antifriz ve suyunu koydu ustamızın oğlu.Ama havasını tam alamadı sanki bende bugün havasını alıp biraz dolaştım geldim su cok az yükselmişti aracımı stop ettikten sonra.Sanki düzeldi gibi yarın tekrar yola çıkıp deneyeceğim.Sormak istediğim birşey daha var fikriniz varsa.aracım sıcakken kapatıp tekrar çalıştırdığımda ilk marşta çalışıyor fakat hırlar gibi boğulur gibi bir kaç saniye sonra rölanti düzeliyor.Sebebi nedir acaba? Boğaz kelebeği ve map sensörü temizlendi.Hava filtreside değişti.Aracım soğukken bunu yapmıyor.Sorun neyden kaynaklıdır arkadaşlar?
Düzenleyen Karelinas - 07 Temmuz 2020 Saat 22:17 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karelinas
Forumda kimse yok galiba.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |