![]() |
|
407 2.2 Motor arıza lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
isacanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2020 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2020 Saat 14:13 |
Merhabalar, 2.2 benzinli exe paket 407 sahibiyim. Bugün aracım normal seyir halinde (50km hız şehir içi sakin kullanım) birden bire motor lambası yaktı. Hafif gaz kesti sonrasında ekrana ESP cc yazısı ve üzerinde X işareti ile başka bir hata geldi. Stop etti tekrar çalıştırdım Yola devam ettim ESP hatası gitti. 1.5km ilerde sağda durdum aracı kapattım sonrasında birdaha çalışmadı. Marş alıyor ama çalışmıyor. Başına gelen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. elektriksel bir durum olabili hocam. ama önce araçta lpg mevcutmu eğer benzinli ise sadece yapılacak kontroller siğorta kontrolü - marş basıyor almıyormu yoksa hiç mi tepki yok. - anahtarda sorun olabilir ama en son ihtimal ( immo sorunu) - ilk yapmanız gerken aracı orjinal bir yazılım olan özel serviste kontrol ettirmeniz. 2.2 benzinli motor ülkemizde çok az görülen bir motordur. iyi bir usta bulmak önemli. ek olarak akü durumunuz nasıl.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
isacanka ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2020 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Hocam problemi çözdük. Benzin pompasına elektrik gitmiyormuş. Yani dediğiniz gibi sigortadan kaynaklıymış. Ancak parçayı hiçbir yerde bulamadığım için tamir ettirmek zorunda kaldım. BSM L01-00 kodlu parça. Sorun halloldu ama bu seferde park sensörleri gitti. Halihazırda çalışan sensörler sigorta kutusunun gördüğü işlemden sonra çalışmaz oldu. Şimdi o sorunu çözmeye çalışıyorum. İlgi ve yardımınıza teşekkürler.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Rica ederim hocam porblemi çözüldüğüne sevindim. muhtemelen yapılan bir işlemde sıkıntı vardır park sensörlerinin siğortasını kontrol edin siz yine bir siğortada sıkıntı yoksa siğorta tablasında sıkıntı olabilir yine yapan usta birşeyi atlamıştır yada kısa devre yaptımıştır.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |