![]() |
|
206 sübap ayar sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
iysldg ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2020 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2020 Saat 19:17 |
Merhaba arkadaşlar. Aracım 206 1.4 8v. Geçen hafta motor hafif sıkı çalışıyor diye ustaya sübap ayarı için bıraktım, kafasına göre 0.20 0.25 yapmış. Tabi daha kötü oldu motor, sarsuntılı ve bir tık daha hararetli çalışma gibi problemler oldu. Araştırdıktan sonra güç bela fabrika değeri olan 0.20 0.40 yaptırdım, bu sefer motor harareti normal ve gayet pürüzsüz ama şakırtılı çalışıyordu. Bugün tekrardan ayara gittim 0.20 0.35 yaptırdım biraz azalsa da yine de şakırtılı ve motor sıkılaştı tekrar. Bu illete sıkı olma pahasına 0.20 0.30 mu yapayım bilen yardımcı olabilir mi, şıkırtı sesi gerçekten sinir bozucu?
![]() Düzenleyen iysldg - 26 Haziran 2020 Saat 19:18 |
|
![]() |
|
Berkay Erdinç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba kullanıcılar sübap ayarlarını çok sıkı yaptırırlar çıkan sesten rahatsız oldukları için ve ses azalır ama motor çok ısınır ve yorarsınız.kış için farklı yaz için farklı ayarda yaparlar veya yaptırırlar.bununla ilgilide hangi sorunlar yaşandığını zaten yazmışsınız.
fabrika verilerideki ayar bence en iyisidir eğer piyonolarda çok fazla aşınma,bozulma,boşluk yok ise aracınızın km ve modelini bilmediğim için bişey diyemem ama genelde aşırı sesin şıkırtının sebebi budur. Bana kalırsa sıcak havalarda sıkı sübap pek iyi değil.araç hararete kalkmayacak sıkılıkta yaparsanız daha doğru olur.ses için motor katkı malzemeleri var bu ürünleri kullanıp sesi biraz azaltabilirsiniz.örnğin power up vs bu youtube da ürünlerin videoları var izleyebilirsiniz
|
|
![]() |
|
iysldg ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2020 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç 176 bin km de 2006 model. Kaputu açınca bariz sübap sesi geliyor yani ama bir yerden feragat ettiriyor işte, gerekirse Piyanolar taşlatıp fabrika değerlerinde ayarlatacam artık.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |