![]() |
|
206 hız göstergesi,far kolu,airbag lambası sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gunes37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2020 Saat 14:20 |
herkese merhaba foruma bugün üye oldum direk konuya giriyorum 2006 model 206 xdesigne 1.4 hdi aracımız var araç benim değil kayınvalidemin aracın yolda giderlen hız göstergesi düşüyor 5-10 km gidince geri geliyor bu olay olduğu zaman aracın çekişide zayıflıyor ayrıca bu olay olmassa airbag veya akü lambası yanıyor bunların hiçbiri aynı zamanda gerçekleşmiyor yada ben farketmiyorum.ayrıca farları yaktığım zaman uzunlara aldığımda uzun farlarda takılıp kalıyor ve farlar kapanmıyor kolla epey oynayınca kapanıyor birde farlar yanıkken korna ve sinyaller zaman zaman çalışmıyor.kayınvalide yaşlı ve kadın başına birkaç yere sormuş öndeki sigorta paneli değişmesi lazım demişler ama ben bu sorunların hepsinin oradan kaynaklandığını sanmıyorum bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. sorunlarınız cevapları
1-km sensörü var şanzuman üstüne ya bozulmuştur yada gösterge step motoru arızlanmıştır. 2-aracın çekişinin zayıflaması genelde havadebimetre ile alakalıdır. 3- far sorunu ve airbag sorunun sebebi far sinyal kolunun bozulması hocam (com2000) diyede geçer değişmesi lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Gunes37 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
cevap için teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
muhtemelen km dediğiniz gibi sensör arızalı aracın çekişinin düşmeside o sensörle alakalı olabilir çünki gösterge düzelince çekişte düzeliyor
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
o zaman tesisatta oksitlenme olabilir hocam. km sensörü soketinide kontrol ettirmekte fayda var.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Iki sorununuz var.
1. Sorun com2000 sinyal kolu arızası. Bu arızadan dolayı sinyal far ve kornada sıkıntı olur. Pahalı bir parçadır. Aslında basit plastik bir parçadan dolayı bu sorunu yapar ama anlayan birini bulmak lazım. 2. Sorun büyük bir ihtimal kilometre sensörü arızası. Hareket halinde sensör arıza verip hız düşünce airbag lambasi yanar. Ecuya hatalı bilgi gittiği için çekiş düşer ve garip belirtiler gösterir. Iki problemi de yaşadım. 206 için kronik problemler bunlar. Düzenleyen talip206 - 25 Haziran 2020 Saat 00:08 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |