|
Bulunamayan Sorun!!! Lutfen yardim |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Uzman146
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2020 Konum: Ingiltere Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2020 Saat 00:58 |
Oncelikle herkese merhabalar. Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim. Ben ingilterede yasamaktayim. Buralarda malum pek usta tamirci bulunmasi zor(muș). Bende geldikten sonra anladim. Herneyse. Bundan 3 yil kadar once peugeot 3008 2011 model 1.6 hdi bir arac aldim. Neredeyse aldigimdan beri mevcut bir sorunum var. Bu sorunu bulmak icin cok fazla paralar harcadim ve artik harcamak istemiyorum, aracin ederine yaklasti nerdeyse. Soruna gelecek olursa ilk gaz verdigimde aracin gazi yemesinde sanki 1-2 saniyelik bi gecikme oluyor. Yani titreme gibi rın rın dediktennsonra gaz yiyor. Bu olay sicak havalarda 2 katina cikiyor ve sarsintisi artiyor. 10 a yaklasik tamirciye goturdum. Araca full servis yapildi olmadi, turbo borusu temizligi yapalimndediler olmadi, enjektor dediler tamir ettirttim olmadi, yakit filtresini degistik olmadi. Bilgisayardada bir hata kodu yok. Soguk havalarda yok denecek sekilde sicak havalarda ama tam hissettirerek sarsinltili bir ses var gazi almasi yemesi bir garip. Gaza yuklendiginde sikinti yook. Internette arastirmalarim sonucu kendim map sensoru oksijen sensoruni temizledim. Birgun ugrasirken aor mass sensorunun soketini cikarttim sorun ortadan kalkti. Hemen yenisini aldim fakat soketi takinca yine ayni. Lafi uzattim k bakmayin olay tam anlasilsin diyerekten. Lutfen bi caresini bilrn basina gelen varsa yardimci olsun. Enson gaz kelebeği den yada dizel partikul filtresinden supheleniyorum.
|
|
BayQ
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Mart 2020 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sen birde katalizör üst ve alt sensörünü değiştir. Aracının km.si 100.00 -150.000 km de ise bu sensörlerin değişmesi gerekiyor.katalizörün tıkalıysa onuda ya değiştir yada temizlet maf sensörünü değiştirmişsin dizellerde kurum bağlayan tüm parçaların temizlenmesi gerekir dizel araçlar yüksek devirde kullanılması gerekir .Bu araçları benzinli araçlar gibi kullanmamalıyız sen birde bu katalizör sensörlerine bak genelde bunların arızası sensör içine giren kabloların sıcaktan çürüyüp sensör içinde kopması veya özelliğini kaybetmesi oluyor.
|
|
Bakımlı Araç Yolda Bırakmaz
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
birde bu tip sorunlara havadebimetre de sebep olabiliyor. söküp temizlemenizi tavsiye ederim. birde turbo hortumlarını ve intercoler kontrolü yap.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |