|
Peugeot 206 silkeleme sorunu hakkında |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
sevki18
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ocak 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2020 Saat 22:57 |
Merhaba iyi forumlar,
Öncelikle 3 ay önce 2005 model pejo 206 alarak araniza katıldım. Araçla ilgili birkaç problem yaşıyorum. Forumdaki deneyimli kişilerden destek almak amacıyla foruma üye oldum. Araç lpg li bu arad Düşük viteslerde özellikle 1. Ve 2. Viteste ayagimi gazdan cekince araba şiddetli bir seiilde silkeleme yapıyor. Bogaz kelebegi yeni temizlendi. Hayla sorun devam ediyor. Diğer sorun araba 4. Ve 5. Viteste ayağın gazdayken hızlandıkça islik sesi geliyor motor tarafından. Şimdiden teşekkürler |
|
MDKBKR
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2020 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ıslık sesi manifolt kaçağına işaret eder diye düşünüyorum. Silkeleme için ise eğer benzinde yapıyor lpg de daha da belirgin yapıyor ise buji, bobin ile ilgili olabilir diye düşünüyorum.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
aracının motor tipi 1,4 16V 90 hp . olan mı yoksa 1.4 8v. olanındın mı?
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
sevki18
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Ocak 2020 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba 1.4 8v aracım çok can sıkıyor trafikte özellikle dur kalk.yapinca silkeleme yapıyor. Çözüme kavuşturmaki stiyorum size danışmak istedim.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
debriyaj plakasından silkeleme yapar . ıslık sesi debriyaja basınca kesiliyorsa debriyaj bilyesinden olabilir.Alternatör bilyasından olabilir. tokozlardan olacağını düşünmüyorum ama bir ihtimal kontrol edilmeli motor ve şanzıman kulaklarına baktır. avans sibop sente ayarları kontrol edilmesi lazım iy bir ustaya baktır derim aracında lpg de rolantide dalgalanma yaşıyormusun
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
MDKBKR
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2020 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 30 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracınız benim aracımla aynı. Aynı problemi ben de yaşadım. Sorunun sebebini lpg ustası buldu. Buji lastiklerimden birisinin ucu kopmuştu. 1 takım yeni buji lastiği ve 1 takım yeni buji ile sorunu çözdüm. Buji ve bobine baktırın.
|
|
sevki18
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba hocam
Rölantide dalgalanma oluyor , bogaz kelebegi temizlendi düzelmedi yine
|
|
Ekaya76
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben de yeni yarı otomatik 2004 model 206 aldım. Araçta gaz yok, sadece benzinle çalışıyor. 70 km ve üzerine çıkınca bende de araç silkelemeye başlıyor. Gaza basıp hızı arttırınca sallama kesiliyor. Aracı manuelde kullandığımda da aynı şey oluyor ve bu sallamayı genelde 70-80 km hızda yapıyor. Sorun nerede olabilir?
Bir diğer sorum, benim araç vites geçişlerini 4000 devirde yapıyor. Ben araçlarımı hep 3000 devirde kullandım. Bu vites geçiş devri değiştirttirilebiliyor mu?
|
|
Bursa16
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mart 2020 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Az önce tamirciden geliyorum mutlu bir şekilde kafayı yiyecektim sağolsun usta lap diye buldu. Kaçıncı usta ama ben sayamadım. Arıza enjektörün birisinde imiş. Önce hangi enjektörün hatalı olduğunu buldu sonra değiştik sorun yok mutluyum.
|
|
Gurur206
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2023 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam sorunu çözebildin mi ?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |