Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 206 silkeleme sorunu hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=49451
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 12:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 206 silkeleme sorunu hakkında
Mesajı Yazan: sevki18
Konu: Peugeot 206 silkeleme sorunu hakkında
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2020 Saat 22:57
Merhaba iyi forumlar,
Öncelikle 3 ay önce 2005 model pejo 206 alarak araniza katıldım. Araçla ilgili birkaç problem yaşıyorum. Forumdaki deneyimli kişilerden destek almak amacıyla foruma üye oldum. Araç lpg li bu arad 
Düşük viteslerde özellikle 1. Ve 2. Viteste ayagimi gazdan cekince araba şiddetli bir seiilde silkeleme yapıyor. Bogaz kelebegi yeni temizlendi. Hayla sorun devam ediyor. Diğer sorun araba 4. Ve 5. Viteste ayağın gazdayken hızlandıkça islik sesi geliyor motor tarafından. Şimdiden teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MDKBKR
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2020 Saat 08:32
ıslık sesi manifolt kaçağına işaret eder diye düşünüyorum. Silkeleme için ise eğer benzinde yapıyor lpg de daha da belirgin yapıyor ise buji, bobin ile ilgili olabilir diye düşünüyorum. 

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2020 Saat 11:00
aracının motor tipi 1,4 16V 90 hp . olan mı yoksa 1.4 8v. olanındın mı?

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2020 Saat 23:47
merhaba 1.4 8v aracım çok can sıkıyor trafikte özellikle dur kalk.yapinca silkeleme yapıyor. Çözüme kavuşturmaki stiyorum size danışmak istedim.

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2020 Saat 00:23
debriyaj plakasından silkeleme yapar . ıslık sesi debriyaja basınca kesiliyorsa debriyaj bilyesinden olabilir.Alternatör bilyasından olabilir. tokozlardan olacağını düşünmüyorum ama bir ihtimal kontrol edilmeli motor ve şanzıman kulaklarına baktır. avans sibop sente ayarları kontrol edilmesi lazım iy bir ustaya baktır derim aracında lpg de rolantide dalgalanma yaşıyormusun

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesajı Yazan: MDKBKR
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2020 Saat 07:11
Orjinalini yazan: sevki18 sevki18 Yazdı:

merhaba 1.4 8v aracım çok can sıkıyor trafikte özellikle dur kalk.yapinca silkeleme yapıyor. Çözüme kavuşturmaki stiyorum size danışmak istedim.

Aracınız benim aracımla aynı. Aynı problemi ben de yaşadım. Sorunun sebebini lpg ustası buldu. Buji lastiklerimden birisinin ucu kopmuştu. 1 takım yeni buji lastiği ve 1 takım yeni buji ile sorunu çözdüm. Buji ve bobine baktırın. 

Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2020 Saat 08:09
merhaba hocam
Rölantide dalgalanma oluyor , bogaz kelebegi temizlendi  düzelmedi yine 

Mesajı Yazan: Ekaya76
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2020 Saat 23:09
Ben de yeni yarı otomatik 2004 model 206 aldım. Araçta gaz yok, sadece benzinle çalışıyor. 70 km ve üzerine çıkınca bende de araç silkelemeye başlıyor. Gaza basıp hızı arttırınca sallama kesiliyor. Aracı manuelde kullandığımda da  aynı şey oluyor ve bu sallamayı genelde 70-80 km hızda yapıyor. Sorun nerede olabilir? 

Bir diğer sorum, benim araç vites geçişlerini 4000 devirde yapıyor. Ben araçlarımı hep 3000 devirde kullandım. Bu vites geçiş devri değiştirttirilebiliyor mu? 

Mesajı Yazan: Bursa16
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2020 Saat 16:17
Az önce tamirciden geliyorum mutlu bir şekilde kafayı yiyecektim sağolsun usta lap diye buldu. Kaçıncı usta ama ben sayamadım. Arıza enjektörün birisinde imiş. Önce hangi enjektörün hatalı olduğunu buldu sonra değiştik sorun yok mutluyum.

Mesajı Yazan: Gurur206
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2023 Saat 18:00
Hocam sorunu çözebildin mi ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net