|
Yağ değişimi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Eren”FS”
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2019 Konum: Kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2019 Saat 14:33 |
Selam arkadaşlar ,, 407 Executive 1.6 hdi 2009 model arabam var . İlk arabam o yüzden elimden geldiği kadar dikkat etmek istiyorum Yağ değişimi geldi önerdiğiniz yağ ve ayrıca olarak değiştir dediğiniz şeyleri yazarsanız sevinirim ayrıca arabamı şuanda kıbrısta kullanıyorum yakıtı çok kötü bunun icin yakıt içine kullan dediğiniz birşey var mı ? Teşekkürler
|
|
iso0625
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba. Aynı araçtan bende de var. Yağ olarak tavsiyem Motul X-clean 5w30 EFE çok memnunum. Yakıtlar pis ise mutlaka mazot filtresini değişin. Aracımın üstünde Delphi HDF939 vardı. Tüm filtrelerinizde mutlaka orjinal veya Mann, bosch, mahle gibi orjinal ekipman üreticilerinin ürünlerini kullanın. Yüksek kmlerde egr, egr borusu ve emme manifoldu temizliği aracı rahatlatıyor. Bende yapacağım yakında. Bildiğim kadarı ile klima derecelerini Max ve min. de kullanmamak gerekiyor klapeleri bozmaması için. İstediğiniz dereceyi ayarlayın ve autoya basın :)
|
|
iso0625
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba. Aynı araçtan bende de var. Yağ olarak tavsiyem Motul X-clean 5w30 EFE çok memnunum. Yakıtlar pis ise mutlaka mazot filtresini değişin. Aracımın üstünde Delphi HDF939 vardı. Tüm filtrelerinizde mutlaka orjinal veya Mann, bosch, mahle gibi orjinal ekipman üreticilerinin ürünlerini kullanın. Yüksek kmlerde egr, egr borusu ve emme manifoldu temizliği aracı rahatlatıyor. Bende yapacağım yakında. Bildiğim kadarı ile klima derecelerini Max ve min. de kullanmamak gerekiyor klapeleri bozmaması için. İstediğiniz dereceyi ayarlayın ve autoya basın :)
|
|
Eren”FS”
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2019 Konum: Kıbrıs Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ilginiz için teşekkür ederim . Yağ değişimi için aşırı sıcak olduğu icin castrol 10w-40 koymayı planlıyorum. Arabanın kitapçığında Total öneriyor ama castrol daha iyi diyorlar
|
|
whisky
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2017 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 315 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
5-30 mobil 1 kullanıyorum iki yağ değişiminden bu yana. bi sorun yaşamadım.
Düzenleyen whisky - 27 Aralık 2019 Saat 09:18 |
|
iso0625
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Araçlarımız için 5w30 öneriliyor. 10w40 nasıl olur bilemiyorum. Şahsen ben kullanmazdım. Bilen arkadaşlar yardımcı olur.
|
|
Eren”FS”
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Doğru önerilen yağ 5W30 sentetik total diyor ama elinizde arabanın Bakım karnesi varsa 26 . Sayfada “Ortam sıcaklığı değerlerine göre yağ değeri “ diye bir grafik var . 10w40 yağı bu değerden çıkartıyorum hocam
|
|
kilic1923
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Aralık 2019 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kilic1923
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
castrol edge 5w30 tam sentetik 10w40larda tam sentetik yok diye biliyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
olan markalar var hocam çok pahalı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
kubi 73
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2020 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
orjinal yagı total 5/ 30 bu yag motorun tum gereksinimlerini saglar
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |