![]() |
|
308 VTİ KAM MİLİ ARIZASI LÜTFEN YARDIM |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eray112 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2019 Konum: İstanbul karabü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 Saat 20:37 |
İYİ GÜNLER
308 1.6 vti aracı yeni aldım aracın mptor lambası yanıyorudu bilgisayarda kam mili arızası veriyor Sonraki gün ustaya götürdüm motorun kenarındaki selenoid valfını söküp balata spreyiyle temizledik ve arızayı sildik araç düzelmişti eski sahibi bobin ve bujileri yeni bakımı baskı vs hepsini yeni yaptırmış bujiletide kontrol ettirdim gerçekten de yeni ama araç bazen geç çalışma yapıyordu valfi temizledikten sonra düzelmiş gibiydi sadece sabah ilk çalıştırmada biraz geç çalışır gibiydi yaklaşık 100 km yakın yol yaptım 2 gün bindim sonra gen3 az geç çalıştı gibi oldu b3ndr stop edip tekrar çalıştırdım bikez hemen çalıştı yaklaşık 700 m kadar gittim araç tekrar arıza lambası yaktı ekranda info antipollution yazdı bu aracın sorunu ne olabilir valfi değiştirsem düzelir mi yoksa mptor açılıp Egzantirk değişmesi mi gerekir zincir sesi vs yok aracımda araç 2008 MODEL lpg falan yok 139 binde daha . İstanbulda baktıraxağım anlayan usta kimdir ve sorun başına gelen varsa nasıl çözdü yardımcı olursanız sevinirm teşejkürler
Düzenleyen eray112 - 27 Kasım 2019 Saat 01:32 |
|
![]() |
|
eray112 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2019 Konum: İstanbul karabü Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bugün o valfin soketini çıkardım motor lambası söndü sonra geri taktım biraz gidince tekrar yandı sanki o valfi çıkarınca araba rölantide bile açık hava filtresi takmış gibi çalışıyo geldi bana lütfen yardim edin sorun nerde olabilir boşuna parçalarım hepsini değiştirmeyeyim
İlk işlem yapmadan önce veren arıza kotları P0014 egzos kam mili safahlama P11A8 egzos kam mili regülasyonu P11A3 valf zamanlaması egzos kam mili ayar hatası
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
aynı sorun benim aracımdada olmuştu hocam ben aliexresten sipriş ve erdim problem çözülmüştü gelen parçada gayet kaliteli idi sorun olamdan 4 ay bindim sonra satttım. bence ikisinide değiştirmenizi tavsiye ederim. problemnizi ortadan kakacaktır. temizlik geçici çözüm oluyor malesef.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ikisi dediğiniz hangi parçalar tam olarak isimleri nedir sizce motorun üstü sökülmesi gerektirecek egzanrrikte millerde falan sorun olma ihtimali var mıdır yoksa kesin o valflerdebn mi yapar aliexpresteb ne kadar zamanda gelir fiyatı ne kadar orda ben birtanesini sordum 350 tl dediler burda aracı aldığımdan beri böyle yeni aldım gerçek çekişini bilmiyorum sanırım çekişi artar düseltincr
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
https://www.parcagonder.com/ELEKTROVANA-EP6C-EP3C-ORJINAL,PR-154202.html
bu parçadan iki tane var hocam biri önde biri arkada. bence motorun üst kapak açılmasına gerek yok bence bu parçaları değiştirince düzelcektir. aliexresten normalda 10-15 günde galiyor ama bu kara cuma muhabbetinden biraz geç gelebilir. bu parça etkliyor baya aracın çekişini emin ol aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım. |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Yani aynı parçadan 2 tane almam gerek size aracın motor sesi atsam az çok anlarsınız belki yardımcı olurmusunuz bana zincir sesi var mı düzgün çalışıyor mu yoksa sente ayarı yaptırayım mı
|
|
![]() |
|
ikisinide değiştirmek daha iyi olur. ama genelde ön taraftaki arıza yapar. sente ayarı bunlarda öyle kolay kolay kaçmaz ancak zincirin çok gevşemesi lazım. tabi ki yardımcı olur 05057893633 cep numaram gönder video yu bakalım hocam. ve araç benzinde olun lpg sistemini pasif hale getirin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorun çözüldü egzantrik ayarı yaptık ve selenoid valflerinin yerini değiştirdik arabada hiçbir sorun kalmadı çok şükür.
![]() |
|
![]() |
|
bununla geçmiş olsun.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
teşekkürler
|
|
![]() |
|
Bureva ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Sa dostum bende 207 benzinli vti otomatik bi araç var dün P0014 hara koduyla servise bıraktım sıkıntılar senle aynı gibi motorda gaza basmama rağmen hızlanmama ve motorun bağırması gibi problemler var dün usta o elektrovana deniliyor sanırım onu değişio baktı sıkıntı devam etti sente ve egzantrik lere bakalım dedi sen nerde çözdürdğn sıkıntıyı bide video mu ses kaydımı ne var demiştin duruyormu hala karşılaştırma açısından bakayım
|
|
![]() |
|
tyanaarge ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2022 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tyanaarge
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
S.a abi telefon numaranı verebilirmisin aynı arıza bendede var çözemedik.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |