Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - peugeot 206 1,4 rolantide motor titremesi sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

peugeot 206 1,4 rolantide motor titremesi sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
USVES Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı USVES Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: peugeot 206 1,4 rolantide motor titremesi sorunu
    Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2019 Saat 10:53
merhaba arkadaşlar öncelikle bu forumda yeniyim bana yardımcı olacağınızı umuyorum.
benim aracım 206  1,4 benzinli hiç tüp takılmamış 2004 model dir 
şimdi sorunuma gelecek olursak şöyle bir sorunum var aracım soğukken hiç bir problem yok fakat ısındığında rolantide çalışırken koltuklardan hissedilecek kadar büyük bir titreme var motorda şimdi yaklaşık olarak 2 hafta önce bir ustaya götürdüm arac baya bir zaman bekledi yaptıkları işlemler subap ayarı - gaz kelebeği temizliği - iki adet oksijen sensörünü değiştirdiler fakat titreme hala yeri geldiğinde aşırı yeri geldiğinde ufakta olsa devam etmektedir. usta geçmezse gel motor sokulecek pistonlara bakılacak vs dedi ama fiyat olarakta 2000 tl civarı bir fiyat soyledi
benim gözlemlediğim olay şu şekilde oluyor araçı ben kullanırken hiç bir problem yok fakat durduğumda ve araç ısındığında titreme yapıyor ve ben bunu giderkende gözlemledim camları açıp kapatıyorum düğmesinden camlar yukarıya kadar komple kalktıktan sonra bir zorlanma oluyor ya motorlara gene yukarıya kaldırmaya çalıştığımda arabanın dış aydınlatma ları kısalıp azalıyor fakat bu sadece rolantide çalışırken yapmaktadir. giderken bunu yaptığımda ilk baştan yapıyordu sonra ben topraklama kablosunun kopuk olduğunu gördüm bu olay araç giderken yapmadı ama şimdi rolantide yapmaktadır. bana bu konuda yardım edebilecek varmı bence araçta bir elektrik arızası var bana göre motordan değil. yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. 
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 Saat 00:32
bu sorunu araştırıyorum. Bulunca sana bilgi veririm. 
Benden önce çözersen buraya yazmayı unutma lütfen. 
Cam olayına pek dikkatini verme. 2018 aracımda da oluyor o. 
Başka şeylere dikkat et. Mesela rolantideyken ayağını gaza basıp çekince devir bayağı aşağılara inip motor stop edecek gibi oluyor mu.?
Yukarı Dön
USVES Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı USVES Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 Saat 02:32
tamam cam olayına pek fazla dikkatimi vermem. ama rolantide de dalgalanma mevcut motor ısınınca rolanti 800 le 900 arası çok ufakta olsa bir oynama yapıyor ama stop edecek gibi olmuyor motor. yanlız sunu belirtmeliyimki motor ne kadar çok ısınırsa titremenin şiddeti o kadar artıyor. 70 dereceye gelince ufaktan titreme var fakat 90 dereceye gelince titremenin şiddetide artıyor. arabayı 1 haftayı geçik süre sanayide bıraktım ilgilenen olmadı herzamanda gittim sanayide işini dort dortluk yapan usta bulmak çok zor. 
Yukarı Dön
omerb Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı omerb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2019 Saat 18:20
citroen den ayrılma arkadaşım var. Ben hiç bir tamir işi ile uğraşıpta, teknik dökümanlarla kendini geliştiren ve kütüphane yapan birine rastlamadım. Arkadaşım böyle biri işte. 
Onunla bir tamir garajı açmayı planlıyorum. 
2020 de olabilir. O zaman sorunlara derman oluruz diye düşünüyorum 

Düzenleyen omerb - 26 Kasım 2019 Saat 18:21
Yukarı Dön
BuZZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BuZZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2022 Saat 17:20
Hocam hortlakmak gibi olucak ama aynı arızayı yaşıyorum. Çözebildin mi sen problemi, hamgi parçadanmış ? Bi ton uğraştık çözemedik hala. 
Yukarı Dön
Ersoy1981 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ersoy1981 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2024 Saat 14:05
Çözen olmadı mı?
Yukarı Dön
GEDİZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı GEDİZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2024 Saat 11:34
BU ARIZAYI BEN ÇÖZDÜM ARKADAŞLAR ....  yapmanız gereken işlem şu, aracı soğuk iken çalıştırın tekleme varmı yada ilk çalıştırmada stop ediyormu bakın  sonra aracı kapatın motor soğuk iken direk gaz ile çalıştırın tekleme veya ilk çalışmada stop ediyormu bakın   eyer gazda sorun yok konu benzinde oluyorsa kontağı kapatın aracın yakıt rampası üzerinde sibop bulunur buraya 8-10 bar bir manometre takın kontağı yarım çevirin manometrenin ibresinin yükseldiğine emin olun normal yakıt basıncı 3,8 bar üzerindemi kontrol edin basınç 3.5 altında çıkıyorsa ilk önce yakıt filtresini değiştirn basınç hala 3.5 civarı ise yakıt pompası ve yakıt basınç regölatörünü değiştirin basıncın 3.8 üzerinde olduğundan emin olun aracı çalıştırın sorun deavm ediyormu kontrol edin  sorun devam ediyorsa .. emme mani foldundan çıkan  gaz sistemi MAP sensörüne giden hortumu söküp emme mani fold çıkış ucunu tıkayın yani emme manifolduna gaz sızma durumu oluyor buna emin olmak için emme manifold kısmını tamamen orjinal haline getiriyoruz sonrasında benzinde çalıştırın çalışma esnasında tekleme sarsıntı devam ediyormu bakın sorun devam ediyorsa emme mani foldu üzerindeki motorun kendi map sensör fişini çekin motor aniden toparlanacaktır sesi normala dönüyorsa hiç bir işle uğraşmayıp peguet ile ilgli bir servise götürün aracın yakıt haritası değişmiş dir programla düzeltecek sorun çözülecekdir  değişmiyorsa enjektörleri kontrol edin yada enjektörcüye baktırın  bunlar yapıldığnda muhtemelen sorun çözülür ha birde bu araçlarda 1.4 lerde 3 delikli 1.6 larda 4 delikli enjektör var değişecekse bile orjinal ürün takın  ...   Arkasaşlarım Abilerim..BU arızanın  2sebebi var 1 tanesi oto lpg sistemi uyumsuzluğu  yani benzin yakıt haritası ile lpg yakıt haritasının çakışması 2.si genel olarak yakıt pompası arızası   Şimdi bu konunun dışında kalan arızaları söylemiyorum çünki o arıazaların %90 nı zaten aracı PC ile bağlanıldığında çıkıyor ve arızaları çözüle biliyor bu arızalarıda bir çok usta biliyor ve çözüyor  oksijen sensör  mapsensörü krank sensörü  ateşleme bobini gibi ..   Şimdi yukarıda anlattığım arızalar olduğunda  araç cihaza bağlandığında ateşleme bobin arızası enjektör arızası gaz kelebek arızası gib saçma arızalar çıkıbiliyor bunları biliyolar zaten birde bu araçlarda ateşleme bobini soket rengi var (gri ve siyah )saçma gelebilir ama geri soketlide sensör var gri  soketli yerine siyah soket takılırsa motor arıza lambası yakar ateşleme bobini arızası çıkar ama aradaki farkı bilmediğiniz için  habam bobin değişir arızayı bulamazsınız buna dikkat edin   B arıza için beyinden kablo çekin yazmışlar bu işler çok sonraki işler beyin sokedi su alabiliyor kontrol edin derim   Benim aracındaki motor  TU3JP 1.4 benzin  aynı motor 307 citroen C3 lerde de var  Yazdıkların ukalalık değil kusurma bakmayın bu arıza inada binde bakdım sanayide çözemeyecekler kendim buldum aracın arızası ile ilgilir nerdeyse hiçbir bilgi yok  zaten   herkese kolay gelsin  hayırlı çalımalar ...
Hayaller... Hayatlar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 891 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 219 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3554 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49183 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 466 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 282 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 501 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 84 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4354 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1721 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 974 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28742 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3666 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26045 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2492 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1994 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English