![]() |
|
206 Yolcu Airbag Tarafından Gelen Ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2019 Saat 16:00 |
Arkadaşlar bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Yolcu airbag kapağının sol tarafında ızgara var resimlerde belirttim, bu ızgaranın arka tarafında resimlerdeki motor mevcut. Aracı çalıştırdığımda bu da çalışıyor ve acayip ses yapıyordu. Klima kapalı olduğu halde sanki klima fanı çalışıyor ve içine yaprak kağıt kaçmış da ona sürterek ses yapıyordu. Çok gıcık bir ses bugün inat ettim söktüm dağıttım temizledim, güzelce de yağladım yerine taktım ve sorun halloldu. Acaba bu motor ne işe yarıyor bilgisi olan var mı? Bu ufaklık üflemiyor havayı içine çekiyor ucunda da yanılmıyorsam sıcaklık sensörü var kırmızı mercimek kadar bişey?
|
|
![]() |
|
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhabalar. Zoru başarmışsınız. :) O bildiğim kadarıyla klima kontrol sensör ve fanı. İç mahalin sıcaklığını ölçüp, klima sistemine bilgi verir.
Bu nedenle emiş yapar. Ortadaki sensörde sıcaklığı algılar. Sanırım dijital klimalı araçlarda vardır. Fan hızını vs otomatik ayarlamak. , sıcaklığı ayarlamak için sürekli bilgi gönderir. Sürekli devrede mi olur bilmiyorum. Ama mantıken olur. Çünkü araç içindeki hava sıcaklığını sürekli okuması gerekir ki anında klima sistemi tepki versin. Bende söküp temizleyeyim. Dijital klimanın gözünü seveyim. Benim yerime fanıda, herşeyide ayarlıyor :)
Düzenleyen omerb - 24 Kasım 2019 Saat 22:38 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
+1 dijital klima sensörü
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |