|
207 anlamsız sorunlar. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
scar1ove
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2019 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2019 Saat 16:43 |
akü değiştikten sonra silecekler kafayı yedi. Beyinle mi alakalı bilmiyorum fakat aracı kilitlendiğinde 20 sn sonra silecekler iki tık yukarı çıkıyor farlar da 2 kez çakıyor,
Kapıları açtığımızda silecekler bozuk konumdan doğru pozisyonuna dönüyor. Araç çalışırken herşey düzeliyor fakat sorun araç park halindeyken kilitledikten sonra çıkıyor. Biryerden şase mi aliyo diye bütün soketleri kabloları temizledim söküp taktım. Beyni söktüm taktım yeniden. Soketlerini de temizleyerek kontrol ederek taktım sorun düzelmedi . Hatta bazen sürekli devam ediyor. Bazen bir kez yapıp duruyor . Videosunu çektim bakabilirsiniz Ayrıca dün gece 5.30 da farlar yanıp sönerken silecekler tıktık adım adım ilerliyor delirmiş gibi durmadan o şekilde tekrarlıyordu. Belki de sabaha kadar öyle yanıp söndü. Uyandığımda kontağı açtım düzeldi..
Düzenleyen scar1ove - 16 Kasım 2019 Saat 17:07 |
|
scar1ove
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2019 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracı servisemi yoksa tamirciyemi goturmek gerekiyo. aracın beyine bağlandım arıza sildim. termostat arızası veriyor. aldığımdada vardı. tesisat gevşek veya voltaj kaybı var hatası veriyor. ama bu olayın onla ilgisi varmı bilmiyorum. aldığımda da bu arıza vardı. termostatı değiştirince düzelcek gibi ama termostat güzel calısıyor. parca filosunda 110 tl ye magnetti farelli marka termostat var orjinali 750 lira nedense.
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
konu günceldir. halen sorun devam etmekte. araç stop ettirip kilitledikten 2 dk sonra uyku moduna gecerken bi anda silecekler calısmaya ve farlar yanıp sonmeye baslıyor.
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba, peugeot larda. Aracı kilitleyince bir röle devreye giriyor ve iki kez açıp kapanıyor. Bu benim araçta 60 sn sonra oluyor. Bunu yaptığında bazı kompanentlere giden voltajı kesiyor araç.
Senin arızada tam bu sırada oluyor. Çok iyi bir elektrkçiye gitmen lazım. Zaten sorun akü değişiminden sonra çıkmış. O röle devreye girdiğinde senin far ve sileceklere voltaj gidiyor. Kapıyı açınca sileceklerin normal konumuna gelmesi normal bir durum. Öyle olur zaten. Aküyü takarken kısa devre yaptırmadığınızı düşünüyorum. Aracın zaten elektirksel bir sıkıntı olduğunu söylüyor. Sorun aküden sonra çıktıysa bir aküyü kontrol et. Varsa başka akü tak. Veya eski aküyü tak. Sorunun çıkma sebebine doğru geri geri ne yaptın hatırla derim.
Düzenleyen omerb - 14 Aralık 2019 Saat 22:46 |
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bir yazı okudum. 207 lerde sigorta kutusunun su almasj gibi kronik bir durum varmış. Akünün sol tarafında yolcu tarafında bir sigorta kutusundan su alıyormuş. Kahverengi bir konnektörden bahsetmişler. Onun su aldığını ve sileceklerin çalıştığını yazmışlar. Bence o sigorta kutularını güzelce kontrol et. Aküyü sökerek yap. Kosa devre oluşturma.
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
slm aracindaki lpg tesisatinin elektrik devresi bana gore yanlis yerlere monte edilmis gosterge panelinin devir ve hiz kadranlara giden elektrigi silecek ve lambalari da etkiliyor. Arac uyku moduna gecerken sileceklere saniyelik akim gonderitor normalde sadece gosterge paneline gondermesi gerekir devir ve hiz ibreleri 0 konumuna gelmesi icin lpg ciye baktir. Baglanti hatasi var birde elindeki kumandali anahtar orjinal degil bilgin olsun
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yeni aküyü takarken bir an artı ile eksiyi kısa devre ettim evet. ondan sonra oldu bence. yani bir saliselik olay. videoda olan şey oluyordu yani bir kez ve sonra normal duruyodu arac. ama bi gece uyandığımda aynı hareketi kesintisiz tekrarlayıp duruyoru role tık tık tık tık cekiyor farlar yanıp sonuyor silecekler adım adım ilerliyor. yoldan gelen gecen bakıyor araca. bende akünün artı ucunu sokup bırakıyorum artık. beyinciye gitsem sacma sapan seyler soylencek kendim elektronikçiyim. zaten o yüzden bu kadar kurcaladım ya. kabloları birleştirirken dalgınlıktan kısa devre oldu anlık değdi yani. kapıyı acınca düzeliyor. yada uzaktan anahtarla kilit acarsan veya kontagı actıgımda tamamen sorun yok aracı kullanırken de sorunsuz. ne zaman uyku moduna bırakıyorum o zaman virüs uyanıyor :=
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet hocam sigorta kutusunu parcaladım komple actım yani .kendim elektronikci olduğumdan sigorta kutusunun ici rolelerden olusuyor ve pcb kartı komple ozel silikon ile kaplı yani silikonun altına su inmesi lazım. pek mümkün durmuyor ama yinede bakmak lazım. ben kontrol ettim bütün soketleri tek tek alkol ile temizledim. silecek ve far sigortalarını soktüm. bu seferde roleler tık tık atıyor silecekler dursada roleler arıza cıkarcak.
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet hocam lpg yi uyduruktan yerleştirmişler. konuya verilen cevaplar cok hosuma gitti cünkü doğru yerlere dikkat cekmişsiniz. motorun üstündeki lpg bağlantısı ve kablolar a yer ayarlanmamış. sıcaktan etkilencek sekilde duruyorlardı. ve sunu farkettim. lpg kablolarını sağa sola yerleştirirken yine virüs devreye giriyor. yani o kabloları oynattığımda o arıza baslıyor. bazen sigorta kutusunun ordaki kablolarla oynadığımda da giriyor. bi yerde bi temessız kablo var veya bir kaacak tetikliyor. bulamıyorum. lpg kablolarının takılı olduğu dikdortgen demir parca motorun üstüne bırakılmış bağlanmamış bile tıkırtı yapıyordu titresimden. onu oraya sabitledim kablo bağı ile ve altına yalıtım yaptım
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence sorunu çözecek gibi görünüyorsun. Hatayı sen gördüğün için sen yapabilirsin. Arkadaşın da dediği gibi lpg kablolarını kontrol et bence ilk olarak.
Bir sıkıntı göremezsen, lpg kitine gelen elektriği komple çıkar. Hem - hemde + uçları. Böylelikle lpg tesisatını kontrol etmiş olursun diye düşünüyorum Burdan çıkacak sonuca göre devam edersin
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen mantıklı. lpg sişstemiyle alakalıysa o sekilde belli olur.
ayrıca şöyle bir durumda var. park ampulü yerine led taktım kontak kapalıyken hafiften yanıyor. ampul takınca yanmıyor. ledler cok hafif yanıyor yani 1-2 volt var orda. 3.stoplarada led taktım ozaman farkettim normal birşey olabilir ama. bi yerde kacak oldugundan süphelendim şimdi
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
büyük ihtimalle kaçak var gibi.
halojen ampüllerin direnci yüksek, Bu nedenle küçük kaçaklar halojende etki yaratmaz. Led lerde hafif yanmasına sebeb verir. Bence daha fazla oynama şu arabayla. Önce şu sorunu hallet. Sonra led med yap :)))
|
|
ismailkaya
3. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2012 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1389 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
elektronikcisin sen bulursun o arızayı önce roleyi bul sorun çıkaran sonra tetiklediği kabloları bul birde roleyi tetikleyen kabloyuda incele zor birşey değil sadece dikkat ve kablo takibi kolay gelsin
|
|
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet ampuller ufak voltajları hissetmiyor. Bende oynamak istemiyorum ama elimde değil bazı hosuma gitmeyen seyler var elektrik tesisatıyla oynanmıs aracın.
dipsiz led kendi üretimim 4x3volt=12v led seri bağlantıyla kare yaptım 5 adet. arka cam stop lambasına dizdim . ön parklara da mavi renk yaptım cok güzel yanıyor. deneme amaclıydı ben yine orijinal ampulleri kullancam aslında şu sızıntıyı farkedince sökmedim. ledler bildiğin yanıyor. ışıtmasada 2 volt var sanırım. led med tamamen meraktı :)
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tamam evet o röleden yol takibi yapmak lazım sabırla. kablo tesisatını komple yenilemek istiyorum bazen.
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
haftasonu bakabilcem yeniden haftaici bakamıyorum . arıza bu. arıza ya da benzemiyor. düzenli sekilde yanıp sonuyor sileceklerde düzenli gidip geliyr. role çıt çıt. peugeot larda boyle biseyle karsılasan oldumu
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arabanın içine birşey kaçmış gibi tövbe tövbe. İyi bir elektrikçi ile ortak çalışma yapman gerekecek gibi.
|
|
xRoot
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2018 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Allah kimsenin başına vermesin bu nasıl bişey böyle :/
|
|
scar1ove
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Beyin alcam büyük ihtimal beyin veya sigorta kutusundan kaynaklı. bursada 207 benzinli aracı olupta beynini deneyebileceğim arkadas varsa. bu parcayı sadece takıp aynı seyi yapıyormu diye bakmam gerekiyo. bosuna beyin almıyım diyorum. bildiğim beyin tamirciside yok gitsem adamın elinde vardır muhtemelen denemek icin yedek. aracın beyni metal olan motor beyni diye geciyor. 3. resimdeki sigorta kutusu na bsi beyin diye yazmışlar satışlarda beyin olarak geciyor. hangisi beyin kafam karıştı suan. yazılım hangisine atılıyor bilen varmı?
Düzenleyen scar1ove - 22 Aralık 2019 Saat 13:06 |
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhabalar, aşağıdaki linkte göreceğin üzere böyle bir video buldum. Bsi resetleme diye. Pek bir fikrim yok. Ama denenebilir sanki
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |