![]() |
|
Yağ eksiktme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mycatt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2019 Konum: Ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2019 Saat 19:06 |
Arkadaşlar aracım 206 CC.motorum 2.0 16 valf 136 beygir olandan (gtı motoru) lpg yok.hiç takılmadı.ilk sahibiyim.2004 model 2006 trafiğe çıkış. Km = 75.800 (yetmişbeşbin) . Aracım 73.000 de bakıma girdi.usta petronas marka 5-30 yağ koymuş.aracım 2.800 km sonra yağ kontrolü yaptım yarım litre (0,5) eksiltmiş.kaçak yok.yağ fitresinin orda yağ soğutucunun contasında vardı (yağ filtresinin dışı yağlı oluyordu.contası değişti yağ soğutucunun orda.yırtıktı eski parça.şuan yağ filtresi tertemiz ama yağ 2,800 km de yarım litre eksilmiş.yağ yakma duman atma vs hiç bişey yok.sakin kullanıyırum hep.360 liraya 870 km yol gidiyor uzun yolda.motorda oynama yazılım mazılım yok.benzini hep petrolofisi alıyorum.kimisi normal diyor.kimisi çok diyor.kimisi yapın markasından diyor.kimisi yağ yakıyor segman istiyor olabilir diyor.karterin orda 2 tane alüminyum renginde boru var şemsiye borusu kalınlığında o borular nedir bilmiyorum onlar yağlanmış kaçak var gibi.ama araba 1 ay yatsa yerde 1 gram damla yok.çekiş süper.egzozda yağ duman yok.aracımı sevyorum.hatasız boyasız tramersiz.sıfır gibi.etiketleri duruyor üstünde satmak istemiyorum.kitapçığı da duruyor.kitapçıkta maximum yağ eksiktmyi 1000 km de 0,5 diyor.yağ 5.40 olması gerek diyor.ve 4,25 litre yağ konulmalı diyor 2.0 motor için. 1,4 206 için 3,3 litre diyor.1.4 motor 3,3 litre ise 4 litre konuyor.benimki 2.0 motor 4,25 diyor o zaman ben de 5 litre mi koydurmayılım.1,4 motora da 4 litre 2.0 motora da 4 litre konuyor.mantıklı değil bana göre.eşşek gibi kartel var.tank motoru gibi motor 4 litre eksik mi kalıyor acaba
Düzenleyen mycatt - 21 Eylül 2019 Saat 19:11 |
|
![]() |
|
tungajo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2019 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 2000 küsür km yol yapmışsın
1000 km de 0.5 yağ eksiltir die kitapcıkta yazıo demişsin Burda anormal olan ne?
|
|
![]() |
|
sivasli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1000 km yarım litre yağ eksiltme olmamalı bence bi yanlış var bende gti var ama sanki bu değer biraz fazla gibi. Birde arabada motor eskiyor ister istemez ben 5 30 un çok ince kaldığını düşünüyorum aracımda rektefiye yapmadan hepsini kullandım en sorunlusu 5 30 du . bence 5 30 daha modelli araçlar için ama yağ olayı biraz kişisel seçim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |