![]() |
|
ANTİFİRİZ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2019 Saat 10:30 |
kesinlikle karıştırmayın. birde kırmızı antifiriz üzerine yeşil kesinlikle koymayınız farklı özelliklerde antifizler belli bir süre sonra başka sıkıntılar yaşatabilir. Bu arada aracınız için uygun olan antifiz kırımızı antifiz deildir. Forum içerisinde bu konu ile ilgili makaleler mevcuttur.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
peugeot55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot55
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bundan 16 gün önce aracıma ilk kez antifiriz attırdım. Pek bilmediğim
için ustaya eksildikçe ne yapacağımı sordum antifiriz eklersin dedi
koyduğu antifiriz pembe-kırmızı renk ortasıydı. Ayrıca kış ayı fazla
eksilmeyeceğini söyledi. Ancak aracım antifiriz koydurmadan önce su ile
daha az hararet yapıyordu şimdi daha çok yapar oldu ve baya eksildi 16
günde. Bende a101'den 10 tl lik bir antifirz aldım yeşil renk bunu direk
üstüne eklersem sorun olur mu? su koymalımıyım nasıl yapıcam yardımcı
olursanız sevinirim. Samsun merkezde yaşıyorum aşırı bir soğuk olmuyor.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şöyle söyleyim hocam. Antifiriz icinde etilen glikol diye bir madde var ve su ile temas edince daha dirençli oluyor. Sırf antifiriz koyarsan mesela eksi 15° ye kadar dayanırsa yüzde 50 su yüzde 50 antifiriz olursa atıyorum -40° kadar dayanıyor. O yüzden %50 antifiriz %50 su öneriliyor. Eksildikce su ekleyebilirsiniz. Bir sorun yaratmaz. Antifiriz de ekleyebilirsiniz yine sorun yaratmaz. Yalnız dikkat etmeniz gereken şey su ekleye ekleye bir bakmışsınız hiç antifiriz kalmamış ![]() ![]() Güzel bir kaynak okuyun derim. https://seyler.eksisozluk.com/motor-sogutma-suyunun-donmasi-durumunda-saf-antifriz-ne-kadar-dogru-bir-tercih Bu da güzel bir video https://m.youtube.com/watch?v=Ad0taZucvGo
Düzenleyen talip206 - 30 Aralık 2018 Saat 22:45 |
|
![]() |
|
peugeot55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot55
su koyarsam mevcut antifiriz ısısını korurmu yani sürekli eksildikçe su koymam halinde antifiriz özelliğini kaybetmezmi
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
hepsinin farklı dayanım ısıları var bence farklı marka renk kullanma su koymanda sıkıntı yok tavsiye etmediğim tek şey ise kırmızı antifiriz koyma
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bazen farklı marka antifirizlerin karıştırılması genleşme kabında yağlı bir tabaka bırakabiliyor. Onun dışında pek sorun olmaz. Mümkün mertebe aynı marka ve renk kullanırsanız daha iyi olur. Eksildikce ekleme yapabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot55
İyi günler 1 hafta önce antifiriz attırdım araca ilk kez. Eksildikçe başka marka antifiriz eklersem sıkıntı olur mu? bir de su gibi antifiriz eklersem eksildikçe sadece sıkıntı olur mu ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |