|
208 Fren yapınca ses sorunu ? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
suleymancan
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı suleymancan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2018 Saat 11:17 |
Merhaba
Arkadaşlar aracımı yeni aldım . Aldığım kişi özel peugeot servisiydi. Bakımlarını yapmış kendi. Balataları da değiştiğini söyledi. Örneğin kırmızı ışıkta duracağım zaman hızım 10-20 km civarı Fren yaptıgımda sağ ön tekerden ses geliyor. cik cik sesi gibi değilde demir sürtme sesi gibi. Disk sürtüyor gibi. Ama frenlerim gayet sağlam . Bu neden olabilir. ?
|
|
emrah_860
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2017 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emrah_860
|
arkadaşım aracı yeni aldığımda benim aracımda da aynısı vardı ve devam ediyor servise götürdüm balatalara baktılar hiçbir sorun yok 208 lerin balatalarında kullanılan malzeme geridönüşümlü malzeme olduğu için yapıyormu sıkıntı yok yani rahat ol araç ısındımı sesi kesiyor ben evden çıkıyorum 500 metre gitmeden kesiyor bazen 1000 metre sıkıntı yok
|
|
£MY__
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
genelde bu ses kimi zaman soğukken yapar kimi zaman ısındığı için bazende ısındığı için ses yapmayabilir. ama genelde fren balatası tozlarıda sebep oluyor yada yan sanayi kalitesiz balatalardan. emrah arkadaşımızın dediği geri dönüşüm malzemeden yapıldığını ondan duydum açıkcası. Bir balata spreyi alıp diskler soğukkten temizlemeniz. ses konusunda bir nebzede olsa azalacaktır yada tamamen kesilebilirde.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
suleymancan
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı suleymancan
|
Evet ısınınca kesiliyor ses . Acaba sorun olabilir mi diye sormak istedim . Teşekkür ederim
|
|
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
demir demire sürtme sesi balatalar bitme yakını çıkıyor. bitme yakını balatalar eskidiğinde sabah ilk frende o ses geliyor ikinci frende kesiliyor. yani ısınınca gidiyor. ben disk + balata değişimi yaptım şimdi sessiz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |