Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 407 hararet sorunu hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

407 hararet sorunu hakkında

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serdarr4 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 24 Mart 2018
Konum: Kayseri
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serdarr4 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 407 hararet sorunu hakkında
    Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2018 Saat 18:57
Peogeot 407 hararet sorunu ve sebeblerinden bahsetmek istedim. Günün birinde yolda kalan birisine ışık tutar umarım. Genelde aracın hararet yapmasının belirli sebebleri vardır. 407 aracı kullandıkça tecrübeyle aracı daha iyi anlarsınız. 407 araba özel bir arabadır ve inceliklerini bilmek gerekir. Mesela 407 araba kolay kolay hararet yapmaz. Fan sistemi çalışmasa dahi uzun yola çıkmanızda bir engel yoktur. Tecrübeyle sabittir. 3500km fansız gidilip gelindi. Sadece yokuşlarda hararet yükseliyor ve yokuş bitince anında normale dönüyor.

Peki peogeot 407 hararet yapar mı?
Eger peogeot 407 aracın bir vesile ile suyu boşalmış ise tekrar su ekledi iseniz o zaman hararet yapar. Hemde hemen ısınır. Çünkü sistemin suyu tam zannediyorsunuz fakat sistemde hava var. Peki bu gizli hava nasıl alınıyor. Peogeot 407 suyunun havasını almak için 2 önemli nokta var. Birisi motor arkasında bulunan hava tıpası ve diğeri termostat üzerinde bulunan ince boru. 

Şimdide peogeot 407 otomobilin havasını almayı tarif edelim. 

Motor stop halinde iken motor arka kısmında kalorifer borusu üzerinde hava alma tıpası vardır. Ebat ve diş ölçüsü araba tekerlek sibob kapağı ile aynıdır. Hava tıpasını çıkarın ve su kaybına su eklemeye başlayın. Bu tıpadan su geldiğinde tıpayı sıkıca takın ve su kabını su doldurun. 2. aşamayı unutmayın. hemen geliyor.


Buraya kadar motorun belirli bölümlerine su ekledik fakat henüz radyatörümüzde su yok. Radyatörün tam orta kısmında bulunan kelepçeyi pense ile çıkarın ve radyatörün içi dolana kadar su eklemesi yapın. Radyatör dolduktan sonra radyatör borusunu yerine takın. Aracı rolantede çalıştırın ve su kabı üzerinde bulunan 2 ince borudan termostatdan geleni çıkarın yani uzun ince olan boru. Su seviyesi azaldıkça su kabına ekleme yapın. İnce borudan su gelince araç suyu tamam oldu demektir. İnce boruyu su kabı üzerindeki noktasına takın. Su kabındaki seviyeyi ayarladıktan sonra su kabının kapığını sıkıca kapatın. Aracınız artık hararet yapmaz. Buna rağmen yaparsa üst kapak contası yanmış olabilir. Lafı biraz uzattım ama peogeot 407 aracın havası böyle alınıyor. Geçmiş olsun. Tecrübe. :) Hikayesini anlatsam gülmekten ölürsünüz.
Ne zaman biteceği belli olmayan bir yolun neresinde olduğunun önemi yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 301 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1497 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9394 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8675 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 884 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 902 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55446 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2160 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2511 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 569 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2050 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15979 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English