![]() |
|
Kayış sesi ve klima arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2018 Saat 14:23 |
Merhabalar,
Önceki hafta Pazar günü araçla klima açık şekilde uzun yol yaptım. Gittiğim yerde bir hafta aralıksız yağmur yağdı, yağışlı ve su birikintili yerlerde kullandım ve arada ince bir kayış sesi duydum araçtan. V kayışı ıslanıp ses yaptı sanırım. Bu bir haftada klimayı çalıştırmamıştım. Dün dönerken açtığımda fan dönüyor fakat soğutmuyor. Aracın çekişi değişmiyor, kompresör devreye girmiyor sanırım. Bu duyduğum kayış sesi buna sebep olabilir mi ? Tamire götürmeden kontrol edebileceğim noktalar var mı acaba ? Araca 16 ay önce yeni klima gazı doldurttum. Kaçak olmadıysa bitmemiş olması gerekiyor.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kompresör üzerindki soketi kontrol et hocam su girdi ise kısa devre yaptırmış olabilir. Birde siğortasına bak derim
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ersinyildiz ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2016 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Abi selam, Kompresör üzerindeki sokete ulaşabilirsem kontrol edeyim, aracın kitapçığını bulamıyorum. İnternetten baktığım şemalarda kompresör için özel bir sigorta görmedim, klima sistemi için olana mı bakmam gerek ? A/C butonuna bastığımda klima ışığı yanıyor. Yine de sigorta atmış olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Merhabalar,
Dün Bursa'da Derin Kardeşler'de baktırdım araca. Önce gaz kontrolü yapıldı, araçta hiç gaz kalmamış. Sonra hava basılıp kaçak kontrolü yapıldı, klima radyatöründe kaçak tespit edildi. Radyatör tamiri çok mümkün görünmediği için değişimi yapıldı. Radyatör bağlantı hortumundaki o-ringler değişti. Kaçak giderildi, gaz basıldı. Buna rağmen kompresör devreye girmedi, soketi kontrol edildi. Orada da ufak bir problem varmış, soket de temizlendi.
Şu an problemsiz çalışıyor. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problemin düzeldiğine sevindim ersin kardeşim
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ersinyildiz
Eyvallah abi, sevgiler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |