|
Fren Hidroliği Hakkında |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2018 Saat 21:38 |
||
Merhaba arkadaşlar,seyir halinde el fren ışığı yanıp sönüyordu,bir süre bekledim düzelmedi,frenlerde hissedilir bir sorun yok.Hidrolik yağını kontrol ettim kapta yağ dipteydi 0.5 litre DOT4 aldım 250 ml kadar ekledim ağzına kadar doldu hepsini dolduramadım.Işık söndü artık uyarı vermiyor yanlız frenler yumuşadı gibi geliyor kapağı açıp yağ eklemeyle hava yapma ihtimali varmıdır acaba ?
|
|||
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ekleme ile Hava yapacağını zannetmiyorum. Ama şöyle bir durum var fren hidroligi durduk yere azalmaz kesin kaçak vardır. Aracin altina eğilip tekerlerin iç kısmına bak yağ akmis mı. Ihmal etme bence
|
|||
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Teşekkürler cevabınız için.Bütün kontrolleri yaptım ön fren aksamları komple yeni değişti sayılır hortumlar dahil.Arka fren yaptırmadım çünkü bilgisayara sokuyorlar sıkıntı olmayınca açtırmadım.Bu şekilde bende hava yapmaz zannediyorum yinede emin olamadım sormak istedim.En iyisi baktıralım belki gözden kaçırdığımız bir yer var.
|
|||
|||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
genelde arka fren merkezlerinden kaçırır kardeşim benim 206 aracımda başıma gelmişti. KAmpnanın için hep fren hidroliği olmutu. Fren merkezleri 40 tl flandı tanesi
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
çok çok azalıp sisteme hava girdiyse olabilir. krikoyla kaldırıp bir tekerin fren havasını alsan anlarsın durumu. yumuşadıysa vardır bir sıkıntısı.
|
|||
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Teşekkürler cevabınız için tamamen bitmemişti ama çok az denecek durumdaydı üstüne ilave yapıp kapattım.Bu esnada sistemi hava yaptırma ihtimalini merak etmiştim.Frenciler hidrolik yenileme ve hava alma işlerinde pek hevesli değiller bir kaç yere gösterdim yok hava diyorlar değişim yapalım diyorum gerekmez diyorlar biraz ezbere gibi geldi,yer olsa halletcem dışarda iş yaptırmakta zor açıkçası. |
|||
|||
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Cevabınız için teşekkürler.Tamda söylediğiniz gibi,temizlik yapıp aracı kaldırınca sol arka kampananın arkasında yağ akması olduğu ortaya çıktı.Fren merkezleri değişecek.206 kullanmanın tecrübeleri,nokta atışı oldu :) |
|||
|||
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Üsküdardasin galiba, bu işlere bakacak güvenilir usta tavsiye edebilirim yakinlarda.
|
|||
x571
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
o işi yaptıramazsın.mecbur oturup kendin yapacaksın. adamlar bulaşmıyor.
|
|||
samet206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
İstanbul değil çok sağolun ilginiz için.İşlemi yaptırdık fren havalarınıda ustayla beraber aldık gibi birşey oldu,şüphelenmekte haklıymışım azda olsa rahastsızlık varmış hava konusunda.Fren balataları ve fren merkezleri ekstradan hava alma işlemi yağ bende vardı 30 TL gibi bir fiyattan almıştım onu.150 TL parça 100 TL de işçilik sorun kalmadı.Yanlız bu işlemler için 450 TL fiyat çıkaranda oldu.İnsan alıştığı yere gitmek istiyor ama çok tanıdık olmadığı sürece birşeyler acayip geliyorsa gezmekte fayda var derim.
|
|||
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |