Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomatik 307 Motor Freni Yapıyor ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik 307 Motor Freni Yapıyor ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
307XS307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307XS307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik 307 Motor Freni Yapıyor ?
    Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 11:56
merhaba arkadaşlar. aracım 2004 model 307 xs otomatik 1.6 benzin lpgli

sanayide 2 tane farklı ustaya gösterdim. arabayı sürdüler bu araçta bi sorun yok diyolar ve motor freni yapması normal diyolar. ancak bu arabaya lpg takılmadan önce benzinde bunu yapmıyordu. ayrıca bu durum beni çok rahatsız ediyo ve sürekli şehir içi kullandığım için trafikte dur kalk dur kalk kendi kendine her vites düşürdüğünde motor freni yaptığı için baskı balatayı bitirdi. 

seyir halinde bi sorun yok. sadece yavaşlarken veya frene bastığımda motor freni yapıyor. mesela yavaşlamak için frene bastığımda arabanın vites düşürmelerini tek tek hissediyorum. ve her vites düşürdüğünde sanki ani frene basarsınızda araba sizi öne atarya öyle oluyor. mesela frene basmasam gazı ayağımdan çekip yavaşlamasını beklesemde yine aynısı yapıyor. kısacası beni yoruyo. hadi beni geçtim. yavaşlarken sürekli kendi kendine motor freni yapması arabayada zarar diye düşünüyorum çünkü sürekli arabaya yük biniyo ve kendi kendisini sürekli durdurmaya çalışıyo ve bu yüzden dediğim gibi baskı balatayı bitirdi. 

sizce ne yapmam gerekiyor? yardımlarınızı bekliyorum
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 17:21
Sizin araciniz tam otomatik (al4)  olduğu için baskı balata yok. O yüzden biten birşey yok korkmayın.  Motor freni olayı normal bir durum. Ustalar da bakmış zaten. Yalnız birtek şöyle ihtimal var.  Fren müşürü arızalı olabilir. Frene basmadiginiz halde beyne basılmış gibi sinyal gönderebilir. Beyin de frene basıldı diye vites düşürebilir.  Kafanıza çok takılıyorsa fren müşürünü alın değiştirin. 30 tl civarı fiyatı var.  Ama dikkat edin kesinlikle ve kesinlikle orjinal olsun. 
Yukarı Dön
307XS307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307XS307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 17:40
hocam vites düşürme olayı şöyle: mesela kırmızı ışığı ilerde gördüm yavaşlıycam. ayağımı gazdan çektiğimde araba kendi kendine yavaşlamaya başlayınca mesela vites 3 teyse 3-2-1 şeklinde vites düşüre düşüre yavaşlıyo. ve her vites düşüşünde sanki ben ani fren yapıyomuşum gibi bi his oluyor. frene bassamda aynı şey oluyo basmasamda. sadece yavaşlamak istediğimde bu olay oluyor. yani insanı bi öne atıyo

AYRICA NOT: bu araba manuel olarakta kullanılıyor. bugün denedim manuelde kullanınca yavaşlarken motor freni yapmıyo. otomatikte kullanınca yapıyo
Yukarı Dön
307XS307 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 307XS307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 18:01
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Sizin araciniz tam otomatik (al4)  olduğu için baskı balata yok. O yüzden biten birşey yok korkmayın.  Motor freni olayı normal bir durum. Ustalar da bakmış zaten. Yalnız birtek şöyle ihtimal var.  Fren müşürü arızalı olabilir. Frene basmadiginiz halde beyne basılmış gibi sinyal gönderebilir. Beyin de frene basıldı diye vites düşürebilir.  Kafanıza çok takılıyorsa fren müşürünü alın değiştirin. 30 tl civarı fiyatı var.  Ama dikkat edin kesinlikle ve kesinlikle orjinal olsun. 

hocam benimki hem otomatik hemde manuel olarakta kullanılıyo. tam otomatikmi bu ? dediğiniz gibi baskı balata yokmu ?

araba ilk aldığım zamanlara rağmen daha fazla bağırıyo ve arabadan inince özellikle kaputun ön kısmından baskı balata kokusu gelince bitti sandım
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2018 Saat 00:03
Orjinalini yazan: 307XS307 307XS307 Yazdı:

Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

hocam benimki hem otomatik hemde manuel olarakta kullanılıyo. tam otomatikmi bu ? dediğiniz gibi baskı balata yokmu ?

araba ilk aldığım zamanlara rağmen daha fazla bağırıyo ve arabadan inince özellikle kaputun ön kısmından baskı balata kokusu gelince bitti sandım
Evet tam otomatiktir. Al4 şanzımanlar manuel vites değiştirme imkanı sunan tam otomatik şanzımadır. Bizim bildigimiz anlamda baskı balata yoktur. Tork konvektörlüdür ve yağ basıncı ile çalışır.  
Motor freni olayı normaldir.  Ama dediğiniz gibi çok aşırı yapıyorsa fren müşürünü orjinali ile değiştirip deneyin. 
Yukarı Dön
onurrr41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onurrr41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2018 Saat 09:20
Abilerim, kardeşlerim size birşey danışmam gerekiyor hazır konu açılmışken. Kafama takıldı. Aracımız bozuldu ve çalışmadı volant sensöründen şüphelendim ve babam ile aracı d konumunda çalışmazken yürüttük. Araçta sanki boşta gidermiş edasıyla süzüldü. Babam bu aracın şanzumanının bozuk olduğunu düşünüyor, ben ise tork konvertörü yağ dolu bir küre ve yağ basıncına göre vitesleri ayarlıyor bu yüzden baskılı bir sistem olmadığını düşünerek, yürümesinin normal olduğunu düşünüyorum. Var mıdır fikri olan ? :)
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2018 Saat 10:08
Orjinalini yazan: onurrr41 onurrr41 Yazdı:

Abilerim, kardeşlerim size birşey danışmam gerekiyor hazır konu açılmışken. Kafama takıldı. Aracımız bozuldu ve çalışmadı volant sensöründen şüphelendim ve babam ile aracı d konumunda çalışmazken yürüttük. Araçta sanki boşta gidermiş edasıyla süzüldü. Babam bu aracın şanzumanının bozuk olduğunu düşünüyor, ben ise tork konvertörü yağ dolu bir küre ve yağ basıncına göre vitesleri ayarlıyor bu yüzden baskılı bir sistem olmadığını düşünerek, yürümesinin normal olduğunu düşünüyorum. Var mıdır fikri olan ? :)

genelde duyduğum kadarıyla otomatik araçlar stop halinde iken hareket ettirmek sıkıntı çıkarır diye biliyorum. yada hareket etmez diyorlar hiç başıma gelmediği için çok sağlıklı bir yorum olmaz. siz çalıştırıp aracı bir test edin. 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2018 Saat 21:54
Orjinalini yazan: onurrr41 onurrr41 Yazdı:

D konumunda kesinlikle hareket edilmemesi tavsiye ediliyor. Bence tekrar yapmayın. Sorunuzun cevabına gelince. Hareket eder. Şöyle söyleyim hareket halinde bir iki defa stop etmişti vites d deydi. Kenara çekene  kadar boştaymis gibi hareket etti. Onun dışında d de iken hiç iteklemeyi denemedim :)
Yukarı Dön
onurrr41 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onurrr41 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2018 Saat 12:38
Otomatik aracı viteste itmenin çok büyük zararlar verebileceğini biliyorum fakat volant sensörünün sağlam yerini tespit etmek için yapmıştık bunu. Sorun volant sensörü çıkmıştı ve bu sayede sensörün okuyan kısmına denk gelince araç çalışmıştı. Sanayiye kadar çekmekten kurtulmuştuk. Aracı sadece 1 mt ya da yarım mt itmişizdir. :) Teşekkür ederim hepinize. D konumunda araç stop edince gitmeye devam ediyorsa benim tezim doğru sayılıyor öyleyse :)
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 401 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 769 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6566 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 257 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 509 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 394 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107732 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1635 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3363 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10316 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9147 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1146 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1379 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1751 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55754 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 331 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1506 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 3077 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 300 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English