![]() |
|
Otomatik 307 Motor Freni Yapıyor ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2018 Saat 11:56 |
|
merhaba arkadaşlar. aracım 2004 model 307 xs otomatik 1.6 benzin lpgli
sanayide 2 tane farklı ustaya gösterdim. arabayı sürdüler bu araçta bi sorun yok diyolar ve motor freni yapması normal diyolar. ancak bu arabaya lpg takılmadan önce benzinde bunu yapmıyordu. ayrıca bu durum beni çok rahatsız ediyo ve sürekli şehir içi kullandığım için trafikte dur kalk dur kalk kendi kendine her vites düşürdüğünde motor freni yaptığı için baskı balatayı bitirdi. seyir halinde bi sorun yok. sadece yavaşlarken veya frene bastığımda motor freni yapıyor. mesela yavaşlamak için frene bastığımda arabanın vites düşürmelerini tek tek hissediyorum. ve her vites düşürdüğünde sanki ani frene basarsınızda araba sizi öne atarya öyle oluyor. mesela frene basmasam gazı ayağımdan çekip yavaşlamasını beklesemde yine aynısı yapıyor. kısacası beni yoruyo. hadi beni geçtim. yavaşlarken sürekli kendi kendine motor freni yapması arabayada zarar diye düşünüyorum çünkü sürekli arabaya yük biniyo ve kendi kendisini sürekli durdurmaya çalışıyo ve bu yüzden dediğim gibi baskı balatayı bitirdi. sizce ne yapmam gerekiyor? yardımlarınızı bekliyorum
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sizin araciniz tam otomatik (al4) olduğu için baskı balata yok. O yüzden biten birşey yok korkmayın. Motor freni olayı normal bir durum. Ustalar da bakmış zaten. Yalnız birtek şöyle ihtimal var. Fren müşürü arızalı olabilir. Frene basmadiginiz halde beyne basılmış gibi sinyal gönderebilir. Beyin de frene basıldı diye vites düşürebilir. Kafanıza çok takılıyorsa fren müşürünü alın değiştirin. 30 tl civarı fiyatı var. Ama dikkat edin kesinlikle ve kesinlikle orjinal olsun.
|
||
![]() |
||
307XS307 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 158 |
|
hocam vites düşürme olayı şöyle: mesela kırmızı ışığı ilerde gördüm yavaşlıycam. ayağımı gazdan çektiğimde araba kendi kendine yavaşlamaya başlayınca mesela vites 3 teyse 3-2-1 şeklinde vites düşüre düşüre yavaşlıyo. ve her vites düşüşünde sanki ben ani fren yapıyomuşum gibi bi his oluyor. frene bassamda aynı şey oluyo basmasamda. sadece yavaşlamak istediğimde bu olay oluyor. yani insanı bi öne atıyo
AYRICA NOT: bu araba manuel olarakta kullanılıyor. bugün denedim manuelde kullanınca yavaşlarken motor freni yapmıyo. otomatikte kullanınca yapıyo
|
||
![]() |
||
|
hocam benimki hem otomatik hemde manuel olarakta kullanılıyo. tam otomatikmi bu ? dediğiniz gibi baskı balata yokmu ? araba ilk aldığım zamanlara rağmen daha fazla bağırıyo ve arabadan inince özellikle kaputun ön kısmından baskı balata kokusu gelince bitti sandım
|
||
![]() |
||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
|
Evet tam otomatiktir. Al4 şanzımanlar manuel vites değiştirme imkanı sunan tam otomatik şanzımadır. Bizim bildigimiz anlamda baskı balata yoktur. Tork konvektörlüdür ve yağ basıncı ile çalışır. Motor freni olayı normaldir. Ama dediğiniz gibi çok aşırı yapıyorsa fren müşürünü orjinali ile değiştirip deneyin.
|
||
![]() |
||
onurrr41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
Abilerim, kardeşlerim size birşey danışmam gerekiyor hazır konu açılmışken. Kafama takıldı. Aracımız bozuldu ve çalışmadı volant sensöründen şüphelendim ve babam ile aracı d konumunda çalışmazken yürüttük. Araçta sanki boşta gidermiş edasıyla süzüldü. Babam bu aracın şanzumanının bozuk olduğunu düşünüyor, ben ise tork konvertörü yağ dolu bir küre ve yağ basıncına göre vitesleri ayarlıyor bu yüzden baskılı bir sistem olmadığını düşünerek, yürümesinin normal olduğunu düşünüyorum. Var mıdır fikri olan ? :)
|
||
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
genelde duyduğum kadarıyla otomatik araçlar stop halinde iken hareket ettirmek sıkıntı çıkarır diye biliyorum. yada hareket etmez diyorlar hiç başıma gelmediği için çok sağlıklı bir yorum olmaz. siz çalıştırıp aracı bir test edin.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
|
D konumunda kesinlikle hareket edilmemesi tavsiye ediliyor. Bence tekrar yapmayın. Sorunuzun cevabına gelince. Hareket eder. Şöyle söyleyim hareket halinde bir iki defa stop etmişti vites d deydi. Kenara çekene kadar boştaymis gibi hareket etti. Onun dışında d de iken hiç iteklemeyi denemedim :)
|
||
![]() |
||
onurrr41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
|
Otomatik aracı viteste itmenin çok büyük zararlar verebileceğini biliyorum fakat volant sensörünün sağlam yerini tespit etmek için yapmıştık bunu. Sorun volant sensörü çıkmıştı ve bu sayede sensörün okuyan kısmına denk gelince araç çalışmıştı. Sanayiye kadar çekmekten kurtulmuştuk. Aracı sadece 1 mt ya da yarım mt itmişizdir. :) Teşekkür ederim hepinize. D konumunda araç stop edince gitmeye devam ediyorsa benim tezim doğru sayılıyor öyleyse :)
|
||
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |