![]() |
|
206- 3000 Devirden Sonra Sönen Akü Lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2018 Saat 16:12 |
Arkadaşlar merhabalar. (Aracım 2000 Model Rolland Garros)
Bugün Ankara-İstanbul otobanında İstanbul’a gelirken akü lambasının yandığını farkettim. Seyir halinde iken debriyaja basıp gazı kökledim lamba söndü. Daha sonra trafik dolayısıyla düşük devirde araba kullandım. 5 dk sonra lamba tekrar yandı ama böyle canlı değil de soluk şekilde yanıyor. Trafik açıldığında 1-2-3-4-5 vitese geldim devir 2500 de lamba hala yanıyordu. Deviri yavaş yavaş arttırdım 3000i yavaşça geçerken ışık göz kırpmaya başladı 3500 olunca söndü. Müsait bir yerde arabayı durdurdum. Yanımda elektronik ölçüm cihazı vardı. Arabayı stop edip voltaj ölçümü yaptım. 12,5 v gösterdi. Sonra çalıştırıp tekrar kontrol ettim 14,3 gösterdi. Aküyü 3 ay önce değiştirdim 12v 60A. bugüne kadar herhangi bir sorun olmadı. Sizce sorun nerede olabilir tahminleri olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. İyi forumlar. |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ya fren hidroliziniz azalıyor ya da bazen bende de olan kontak temassızlığından oluyor. akü lambası yanınca kontağı hafif oynatın(çevirmeyin) sönecektir.
|
|
![]() |
|
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kontak olayını forumda okudum deneyeceğim. Fakat fren hidroliğini anlamadım ondan niye yapsın ki
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Kontaktan olabilir. Işık yanınca biraz oynatın sönüyor mu. yada şarj dinamosu yeterli gücü üretemiyor olabilir. Son ihtimal akünüz sıkıntılı. Yeni bile olsa bazen aküde problem olabiliyor.
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Düzenleyen onlycihan - 06 Mayıs 2018 Saat 21:03 |
|
![]() |
|
Beyinci_Ugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2017 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Beyinci_Ugur
şarj dinamosu arızalı. İş büyümeden otoelektrikçiye giderseniz tamirle çözülür
|
|
"Tebessüm sadakadır"
“Bilgi parayla alınmaz ve satılmaz“ 24 saat içinde yorum yaptığım konuya cevap veremeyecek kadar yoğunsam telefonumu arayabilirsiniz 0 (543) 741 6828 |
|
![]() |
|
kontak olayını kontrol ettim ama düzelme olmadı. Bugün ise lamba hiç sönmedi. Devri 5-6 bine getirdim söndü fakat gazı bırakınca tekrar yandı. Bende artık şarj dinamosundan şüpheleniyorum. Yarın oto elektrikçiye uğrayacağım. Sorunum çözülürse Bilgi vereceğim.
|
|
![]() |
|
evet arkadaşlar yine umursamazlığımın ve boşvermişliğimin cezasını çekiyorum
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |