|
Peugeot 508 2.2 GT |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
john mclane
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2018 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı john mclane
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2018 Saat 12:18 |
arkadaşlar merhaba, yakın zamanda 2011 model 180 bin km de 508 2.2 almaya niyetliyim.
Öncelikle bu aracı tanıyan bilen arkadaşlara sorum şu olacak, duyumlarıma göre 2.2 motor olmasına rağmen normal kullanımda yakıtı normal yakıyormuş. Ama bazı yerlerde, 5-5,5 bazı yerlerde de 8-9 litrelerden bahsediliyor. Konfor olarak çok şahane diyebilirim. Peki genel olarak bu aracı alırken neye dikkat etmemi önerirsiniz?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. normal kullanımda tabikide yakıt tüketimi az olur hocam. genelde uzun mesafelerde. Eğer kısa mesafe kullanacaksanız - çok fazla dur kalk varsa - yakıt tüketimi 8-9 lt bulması olağan olur. Çok fazla elektronik aksamı ile oynanmaş olsun. Motor bakımları zamanında yapılmış olsun. Sizi üzmeyecektir. Özellikle motoru computest deilde kompresyon testi yaptırırsanız daha saplıklı olur. Motor yağının suya karışık karışıp karışmadığına vs. dikkat edin
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
M.Ahmet059
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
|
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2011-peugeut-508-gt-2%2C2-hdi-gt-204-beygir-560426743/detay
şöyle birşey var vergisi 1224x2 yıllık yapıyor... 2500tl desek yaklaşık çok değil mi sizce de ? gelir düzeyiniz yüksek olabilir bilmiyorum fakat bunun düşük olması gerektiğini düşünüyorum
|
|
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
|
john mclane
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2018 Konum: Bandırma Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı john mclane
|
motor yağının suya karışıp karışmama muhabbeti, bu gt olan modellere özgü bir sorun mu yoksa 508'lerin genelinde mi var?
birde şehir içi 8 litre civarı yakması normal bence. uzun yolda 4,5-5 litre yaksa 90-100 km de yeme de yanında yat yani.. motor testinde eksperler standart olarak mı bakıyorlar yoksa sizin dediğinizi ayrıca belirtmek mi gerekli? birde ben koltukları hafızalı sanıyordum, meğer değilmiş. bu hayal kırıklığı oldu benim için.... Hadi diyelim aldık, yarın bir gün elden çıkarırken çok zorlanırmıyız bilemiyorum.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor yağına su karışma bütün markalarda var hocam. sebebi insanlar basit maliyetlerle çözeceği arızalı es geçmeleri. Misal yadek su deposu kapağı arızalanıyor ama adam 70 bin tl lik araca 20 tl lik kapağı almıyor antifirizi üstün su koyup duruyor sonuç araçta antifriz kalmıyor öyle kullanıyor kışa antifiriz sonra yine su yaz boyu suyla geziyor araba sonra conta çürüdü devirdaim bozuldu araç hararet yaptı vs. 8 lt yakması yol - kullanım tarzı etkiliyor hocam zaten ağır bir araç için normal. uzun yolda ben 4,5-5 lt kadar düşeceğini düşünüyor hadi olsun en fazla 5,5 lt felan yakar tabi oda hıza bağlı. :) hafızalı koltuklar ek paket alınıyor diye biliyorum hocam. Malum hükümetin ötv+kdv ek ücretleri otomotiv firmalarına araçları ithal ederken bir çok opsiyonu kaldırtmalarına sebep oluyor.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
john mclane
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı john mclane
|
anladım hocam. zaten aracı ekspere sokacağım, motor testi benim için en önemlisi.
ben öyle her zaman hız yapan insan değilim, hani bir tabir vardır güç altımda olsun ama gerektiği zaman kullanayım :) bende öyle düşünüyorum. 450 nw tork başımı döndürüyor. zaten 2.2 gt'lerin 2011 modelden başka piasayada yok. zaten tek seri getirtmişler ondan sonra da gelmemiş ülkemize malum ötv kdv mtv sağolsun.. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |