![]() |
|
KM de 15 kuruş? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2018 Saat 14:00 |
||
aynen öyle bu gün denicem bi daha fulliyecem 210 km gitti kırmızı yanıyor fakat gidiyor bakalım ne kadara dolacak
|
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
gittiğin km yi kontrol et. aynı 6litreye en en kötü 60-70 km fazla yapman lazım
|
|||
![]() |
|||
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
||
bi gariplik varda hadi bakalım hayırlısı olsun depoda hic gaz bırakmadan gidiyorum hep aynı yerden alıyorum bi 22 litre bi 28 litre alıyor cözemedim hala
|
|||
![]() |
|||
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Haftasonu depoyu sonuna kadar bitirdikten sonra deneme amaçlı 25 TL gaz aldım.
(1LT: 2.89) 120 km yol yaptıktan sonra gaz tamamen bitti. Km de 21 kuruş yaktı bu sefer. 90 km hızı geçmedim. Dediğiniz gibi pompa ayarında değişiklik olmuş büyük ihtimal. Depoyu 4-5 lt eksik doldurduğu için ben fulletiğimi sandım.
|
|||
![]() |
|||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
||
en iyi anlama yöntemi gaz tam bitip benzine geçtikten sonra dolum yaptırmak. sabit 70-80km ile gidersen de aracın en tasarruflu ne kadar gittiğini öğrenirsin.
|
|||
![]() |
|||
bilo131 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2018 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 128 |
||
şehir içi mi 215 km yaptım yoksa uzun yolda mı. Yani uzun yolda tabelalara bakarak kaç km gittiğini kestirirsin. Şehir içi da o kadar km yapmamışken sayaç yanlış saymış olabilir km sensöründen kaynaklı olabilir. Bir tahmin sadece
|
|||
![]() |
|||
||
aynı yerden alıyorsan,depo tam bittiğinde alıyorsan vardır o işin bir keleği. bana da öyle denk geldi normalde depo 29 litre alıyor. 29 litreye 490 km şehir dışı yapıyorum. taşınınca başka yerden aldım mecburen depoya 32-33 litre basmaya başladılar ama gittiğim km aynı kaldı. deneye deneye düzgün bir istasyon buldum . sorsan herkes helal kazanıyor.
|
|||
![]() |
|||
||
ama söyle bi durum var 62 liralıkda 22 litre alıyor 82 liralıkda 28 litre alıyor ama bazen nasıl oluyorsa depo da mı sıkıntı var yoksa baska yerde mi 62 liralıkda 200 km de biterken 82 liralıkda 290 km gitti hani neye göre fazla basılıyor veya alıyor neye göre almıyor tankerden yapıyor diye düsünüyorum bi yandan olabilir mi ?
|
|||
![]() |
|||
||
benzin fişinden kaç litre gaz aldığına bak . o şekilde hesapla. bazı pompalar 35 lt depoya 28 basıyor bazılar 32-33 basıyor.
|
|||
![]() |
|||
recepagdas ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2018 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı recepagdas
||
yanlis bir hesaplama yapiyorsunuz cunku. Soyleki her istasyondako her pompanin kac bar basincta gazi kesecegi farklilik gosterir. Bi istasyonda 50 lirada atarken diger istasyonun pompasi daha yuksek dereceye ayarlidir o 70 lirada atar. Onemli olan aldigi litre ile gaz ne zaman bittigidir. 50 lira alin gazi bitince hesaplayin. Aslinda bu bile farklilik gosterebilir icinde daha 10 km e5 de gidebileceginiz gaz varken az bi yokus cikarken gaza yuklenirseniz araba oterek benzine gecer. Ama duz yolda giderken tekrar gaza alirsiniz bi 10 km daha gidersiniz. Ama en azindan en yakin olcum boyle yapilir gazda. yani olcumu arabanizin gaz beyniyle yaparsiniz pompanin atmasiyla degil. her pompa farkli ayarda oldugundan.
|
|||
![]() |
|||
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
||
araç öyle yakıyorsa eğer satılık mı :) :)
|
|||
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|||
![]() |
|||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||
Gaz aldıgını yerdeki tabancada bir problem olabilir. Fazla basıyor,az gösteriyor olabilir :)
|
|||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||
![]() |
|||
||
bende de söyle bi sıkıntı var arac bi 80 tl ye doluyor bi 62 tl ye o nasıl oluyor anlamadım gaz full bitiyor arkadaki tankerde gösteriyor bittigini öndeki cihaz da ötüyor fakat bi 62 alıyor bi 80 sebebi nedir ki ?
|
|||
![]() |
|||
TugbayDundar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2017 Konum: Karşıyaka Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TugbayDundar
||
Arkadaşlar Merhaba,
Aracım normalde km de 23-25 kuruş arası gaz yakıyor. 1 depoyla şehir içi-uzun yol karışık 400-420 km yapıyorum. Depo hacmi 33 lt gaz fiyatı:2.89 95 liraya depoyu fullettim. 215 km yol yaptım lpg ışığı 1 kademe düştü. Uzun yola gideceğim için tekrar fullettim depoyu. 31 tl ücret ödedim. Yani 31 tl ye 215 km yol yapmışım. Bu da km de 14.4 kuruşa denk geliyor. Böyle bir şey mümkün değil nasıl bu kadar az yakmış olabilir fikri olan var mı? Teşekkürler Brc marka LPGli 206 quiksilver 1.6 motor
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |