![]() |
|
206 ön konsoldan gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2018 Saat 13:47 |
arkadaşlar merhaba;
Benim aracımda uzun zamandır devam eden ancak çözümünü bir türlü bulamadığım bir sıkıntı söz konusu. şöyle ki kalkışlarda düşük devirle kalktığımda ön konsoldan plastik sesine benzer tok bir tak tak tak sesi geliyor, yüksek devirle kalkarsam ses yok, 2. vitese atıp tekrar düşük devirde devam edersem yine aynı ses geliyor. özellikle rampalarda bariz belli oluyor. bu ses çıkmasın diye yüksek devir kalkış yapmak zorunda kalıyorum. birkaç ustaya gösterdim, motor kulağı kopmuş dediler, değiştirdik ses aynı hatta daha da arttı, triger devirdaim diyenler oldu onları saymıyorum bile, daha önce aynı sıkıntıyı yaşayan var mı merak ettim.
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yokus yukarı kalkıslarda ve ses veya hızlı kalktıgımda bu ses direk geliyor gögüsü sökmeye kadar verdim bu gidisle nerden geliyor olabilir ? sanki fiş gibi bi şey dokunuyor
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam bizim gögüs kısmını ben neredeyse komple söktüm diyebilirm. Bir çok yerine ulaşabildim. Hatta forum içinde bu sökme ile alakalı video da eklemiştim. ses yapacak şeyler kalorifer kazanının içine birşey düşmiş olabilir. ön orta havalandırma ızgaralarını söküp kontrol ederim. Bez batlar var kablo vs. sarmak için lpg cilerin kullandığı ondan alıp gözünüse batan kabloları bantlayıp takip edin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
göğüs diyorsunda senin sorunun amortisor gibi duruyor anlattığına göre ama bence sen aks kafalarına baktır
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
hocam fişten öte sanki motor yada enjektörlerin olduğu kısım (karbürator deniyor sanırım) biyere vuruyor gibi geldi bana. çünkü ses çok fazla.
|
|
|
|
![]() |
|
üstad kabloluk bişey değil gibi geldi bana çünkü düşük devirde titreşim fazla olduğu için motor sallandığında sanki kaputa vurur gibi ses geliyor. sesi tarif edemiyorum en iyisi video çekip buraya atmak olacak :) trafikte dur kalklarda bezdirdi beni arabadan soğudum yeminlen.
|
|
|
|
![]() |
|
hocam alt tarafa komple baktırdım amortisörler değişeli 1 yıl olmadı, çukurlarda ses gelmiyor, video çekip atacam akşam :)
|
|
|
|
![]() |
|
kayaca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2017 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
bendeki yokus yukarı cıkarken veya birken kalkarken yapıyor gögüste tıkırdama geliyor ama enjeksiyon veya kaputu acıp baktıgımda oynayacak bi yeri yok
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |