Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 1.4 HDI Gaz Kesmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 1.4 HDI Gaz Kesmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mcfearcombat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 1.4 HDI Gaz Kesmesi
    Gönderim Zamanı: 27 Mart 2018 Saat 23:33
Merhabalar, 

Aracım 2003 model 206 1.4 HDI 'dir.

Geçtiğimiz günlerde aracımda direksiyon hidrolik rekoru, fren balatası, rot başı, tabla gibi değişimler yapıldı. Bu değişimlerden sonra ( bu değişimler ile alakalı ya da değil bilmiyorum ) bir sorun yaşamaya başladım. 

Kısaca özetleyecek olursam aracımdaki sorun araç giderken bir anda arkadan sanki tutuyorlarmış gibi kalması. O anda gaza ne kadar köklersem kökleyeyim devir aynı seviyede kalıyor ve bu olay 3-4 saniye kadar devam ediyor. Sonra bir anda tutma bırıkılmış gibi devrini alıp fırlıyor araç. Bu arada şanzıman bilyesinde sıkıntı var ancak vites geçişleri ile ilgili bir sorun yok sorunun ordan kaynaklandığını zannetmiyorum. 

Forumlarda araştırdığım bir takım kaynaklarda sorunun basınç sensörüne turbodan yağ sıçraması yüzünden olabileceği belirtiliyor. 

Sorunla ilgili görüşleriniz, ve tecrübelerinizi öğrenebilirsem minnettar kalırım... 
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 09:04
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. dediğiniz gibi baskı ile alakalı deil. sorun büyük ihtimal turbo ile alakalı oluyor. turbo elektronvanası kontrol ettirin ve üstünde küçük hortumlar var onlarda sıkıntı olabilir. birde debimetre 
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 10:56
İlginiz için çok teşekkür ederim. Soruna baktırdıktan sonra sonuçları belirteceğim.
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 11:01
Debimetreden olma olasılığı yok yüksek. 
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 11:13
Direksiyon hidrolik rekoru değiştiğinde her kısım dolayısıyla yağ olduğu için yağ temizliği için ustamız 2 kutu balata spreyi ile motoru temizlemişti. Ondan ya da yağdan olma olasılığı varmı. Yani kendim temizleyip deneyebileceğim bir kısım var mıdır ?
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 13:38
kesin debimetre soketlerine girdi balata spreyi ondan yapma ihtimali daha yüksek
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 13:57
üstadım tam olarak bu sensörün yerini bilmiyorum. aslında tahmin ettiğim bir yer var ama yanlış yer ile uğraşmayayım. Bir görsel vs. var mıdır ? Ayrıca soketi kendim soküp bi kurulama yapsam arıza labması yakma ya da başka bir arızaya neden olur mu ?

Düzenleyen mcfearcombat - 28 Mart 2018 Saat 14:19
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mart 2018 Saat 17:28
soketi kendiniz söküp temizleyebilirsiniz bir sıkıntı olmaz. ama temzileken kontak sprey gibi ürünlerden kullanın. hocam parça bu. 

Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2018 Saat 21:33
Tekrar merhaba, 

benzer sorunları yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmesi amacıyla sorunla ilgili gidişatı burada belirteceğim. 

Güncelleme : Bugün elektrikci ustama aracı götürdüm ve aracı götürürken araç motor arıza lambası yaktı daha sonra kendiliğinden söndü. Ancak beyinler hafızalı olduğundan dolayı hata kodlarını okuduk. 

Araç enjektörler ile ve uzun süre yüklendiğimizden dolayı ekzantrik hatası vermiş. Aracı inceleyen ustamın sorunun elektriksel olmadığını ve debimetreden kaynaklanmadığını söyledi. Sorunun enjektörler ile alakalı olduğunu ve 3. enjektörün fazla verdiğini söyledi. Ayrıca araç gaza yüklenildiğinde beyaz duman atıyor bu sorunun mazot ile ilgili durumlarda karşılaşıldığını belirtti. 

Motorcu bir usta ile görüştük sorunu anlayabilmek için enjektörlerin sökülüp pompacıya gönderileceğini söyledi. Ancak enjektörlerde değil ise sorunun motora kadar gideceğini belirtti. Saat geç olduğu ve enjektörleri sökersek aracın sanayide kalacağı için işlemi başka bir güne erteledim. 

Konu ile ilgili yorum ve fikirlerinizi belirtebilirseniz. Ayrıca enjektör ve temizleme, ayar gibi maliyetleri tahmini ne kadar çıkmaktadır. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mart 2018 Saat 17:35
enjektör tamiri 500-1200 tl arasında değişiyor hepsi için. duruma göre 
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2018 Saat 19:07
10.04.2018 - Güncelleme : 

Merhabalar, araçtaki sorunu halen çözebilmiş değiliz, aracı bilgisayara bağlattığımızda bu sefer debriyaj sürekli basılı olarak görüyordu ve elektrik ustası debriyaj şartelini sökerek iptal etti. Daha sonra sürekli hata olarak debimetre kısa devre yapıyor hatası aldık ve usta sokete kablolama yaparak bağladı ve hata kayboldu. O işlemin yapıldığı gün araç bir kaç ufak tekleme harici hiç teklemedi ancak ertesi gün gene aynı dertle başım belada. 

Enjektörlere baktıracağız ancak işçilik ücreti çok yüksek olduğundan dolayı ve sorunun kesin ordan olup olmadığını bilmediğimizden dolayı orayada bulaşmaya cesaret edemiyorum şuan. O kadar para verdikten sonra sorun çözülmezse benim için hüsran olacaktır. Acaba soket tekrar hata vermiş olabilir mi ya da başka nerelerden kaynaklanıyor. Artık araçtan tiksinme seviyesine geldim sorunu bir türlü çözemiyoruz. Üstadlar fikirlerinizi beklemekteyim.

Ayrıca aracın şanzımanda sorun var ustanın dediğine göre bilyede sorun var. Önümüzdeki hafta şanzıman indirilip bakılacak, sorun bunla ilgilide olabilir mi ? Şanzımandaki herhangi bir sorun kısa süreli gaz kesilmesine sebep olabilir mi ?

Düzenleyen mcfearcombat - 11 Nisan 2018 Saat 08:31
Yukarı Dön
hasayduman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasayduman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2018 Saat 14:57
Aynı sorun geçtiğimiz 3 ayda bende de ara ara oluyordu,

Önce gaz bakımını yaptırdım, gaz ustası bunun gazla alakası yok krank dan olabilir dedi,
Sonra normal bakımı gelmişti, motorun altında da yağ kaçakları vardı keçe değişti,birde Buji ler değişti. 

Düzenleyen hasayduman - 11 Nisan 2018 Saat 15:01
Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasayduman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2018 Saat 14:59
Orjinalini yazan: mcfearcombat mcfearcombat Yazdı:

10.04.2018 - Güncelleme : 

Merhabalar, araçtaki sorunu halen çözebilmiş değiliz, aracı bilgisayara bağlattığımızda bu sefer debriyaj sürekli basılı olarak görüyordu ve elektrik ustası debriyaj şartelini sökerek iptal etti. Daha sonra sürekli hata olarak debimetre kısa devre yapıyor hatası aldık ve usta sokete kablolama yaparak bağladı ve hata kayboldu. O işlemin yapıldığı gün araç bir kaç ufak tekleme harici hiç teklemedi ancak ertesi gün gene aynı dertle başım belada. 

Enjektörlere baktıracağız ancak işçilik ücreti çok yüksek olduğundan dolayı ve sorunun kesin ordan olup olmadığını bilmediğimizden dolayı orayada bulaşmaya cesaret edemiyorum şuan. O kadar para verdikten sonra sorun çözülmezse benim için hüsran olacaktır. Acaba soket tekrar hata vermiş olabilir mi ya da başka nerelerden kaynaklanıyor. Artık araçtan tiksinme seviyesine geldim sorunu bir türlü çözemiyoruz. Üstadlar fikirlerinizi beklemekteyim.

Ayrıca aracın şanzımanda sorun var ustanın dediğine göre bilyede sorun var. Önümüzdeki hafta şanzıman indirilip bakılacak, sorun bunla ilgilide olabilir mi ? Şanzımandaki herhangi bir sorun kısa süreli gaz kesilmesine sebep olabilir mi ?

sendeki sorunla bende aynı sorun görünüyor, Akşam bakayım usta neleri değiştirmiş istersen ? 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2018 Saat 17:11
Üstat valla çok iyi olur birde biz deneyelim. Yoksa sorunu bulana kadar tüm parçaları değiştireceğiz bu gidişle. Her değiştirdiğim parçada masraf katlanıyor. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasayduman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2018 Saat 08:15
Orjinalini yazan: mcfearcombat mcfearcombat Yazdı:

Üstat valla çok iyi olur birde biz deneyelim. Yoksa sorunu bulana kadar tüm parçaları değiştireceğiz bu gidişle. Her değiştirdiğim parçada masraf katlanıyor. 
1 Takım buji
2-grank ön keçesi
3-yağ filtresi kütük contası

bu üçü yapılmış martın 12 sinde, o tarihten sonra birdaha gaz kesme olmadı bende.
grank ön keçesinden diye düşünüyorum, seninde orada yağ kaçağı varsa eger,
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2018 Saat 08:33
Güncelleme 17.04.2018 : Araçta değişik bir sorun daha ortaya çıktı. Farları yaktığımızda fren basılı olmamasına rağmen arka üst stop lambası pır pır ediyor 4-5 dakika sonra düzeliyor. Hem benim gaz kesme sorunum hem de bu sorun üzerine internette araştırma yaptım ve gaz kesme sorununun fren sensörlerinden olabileceği sorunu bu şekilde çözenler olmuş. 

Bunun üzerine fren müşürünü değiştirdim. Ancak ne stop lambasının pır pır etmesinde ne de gaz kesme sorununda herhangi bir değişiklik olmadı. 

Sorunu bulamamak artık beni yıldırdı. Sırayla tek tek parçaları değiştirip neredeyse tüm arabayı yeniden yapıyoruz.

Düzenleyen mcfearcombat - 17 Nisan 2018 Saat 08:34
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2018 Saat 10:47
Acaba elektirik kaçağımı var arabada.
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mcfearcombat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2018 Saat 11:00
Orjinalini yazan: KILIÇ KILIÇ Yazdı:

Acaba elektirik kaçağımı var arabada.

Üstad onun için ayrıca elektrikçi ustama gideceğim ancak önceliğim şu tekleme sorunu. Ben onunla bağlantısı olabilirmi fren basılı olarak algılayıp gazı kesiyormu diye denedim ama olmadı. 

Ayrıca aracın şanzımanında bilya sıkıntısı var ondan şüpheleniyorum, sürüş halindeyken vitesten çıkıyormu diye ama vites geçişleri vs. hiç bir problem yok sadece ses yapıyor. 

Aracın sorununu daha iyi anlayabilmemiz için bilgisayara bağlayıp sürüş halindeyken hata takip etmemiz ya da enjektör durumlarını takip etmemiz mümkün müdür ?
Yukarı Dön
KILIÇ Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı KILIÇ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2018 Saat 11:16
Konu elektiriksel olunca herşeyin herşeyle ilgili olabilir. Kacak varsa beyine yanlış sinyal gidiyor olabilir. Bence öncelikle bir kacak varmı yokmu onu kontrol ettirin. Şanzumanla alakalıda olabilir yanlış bilmiyorsam km sensörü şanzumanla baglantılıydı. Sürüş sırasında pc ye baglayıp hataları takip edebilirsiniz.
2011 Clio SW Gümüş
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 7659 19 talip206
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 1600 2 konfor
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 7727 7 konfor
konu icon Gec calisma benzin pompa aorunu son mesaja git 208 0 Arslanalp2000
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2663 3 kralex18
konu icon Pejo206 Çakmak Sigortası son mesaja git 140 0 kralex18
konu icon 3008 1.2 Puretech 130 Eat8 Ateşleme sorunu son mesaja git 9558 7 erthe
konu icon Subap kaldirma valf hatasi son mesaja git 444 0 Mertdr
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 296 0 TİMSAH 71
konu icon GİDERİLEMEYEN ARIZA son mesaja git 216 0 TİMSAH 71
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 479 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 292 0 Bayram 0816
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 183 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 306 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 321 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 860 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 406 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 360 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 1060 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 408 0 kartal5200
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
talip206 4
selahattnsahman 3
TİMSAH 71 2
kralex18 2
konfor 2
a.selim 1
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English