![]() |
|
206 1.4 HDI Gaz Kesmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mcfearcombat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2018 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mart 2018 Saat 23:33 |
Merhabalar,
Aracım 2003 model 206 1.4 HDI 'dir. Geçtiğimiz günlerde aracımda direksiyon hidrolik rekoru, fren balatası, rot başı, tabla gibi değişimler yapıldı. Bu değişimlerden sonra ( bu değişimler ile alakalı ya da değil bilmiyorum ) bir sorun yaşamaya başladım. Kısaca özetleyecek olursam aracımdaki sorun araç giderken bir anda arkadan sanki tutuyorlarmış gibi kalması. O anda gaza ne kadar köklersem kökleyeyim devir aynı seviyede kalıyor ve bu olay 3-4 saniye kadar devam ediyor. Sonra bir anda tutma bırıkılmış gibi devrini alıp fırlıyor araç. Bu arada şanzıman bilyesinde sıkıntı var ancak vites geçişleri ile ilgili bir sorun yok sorunun ordan kaynaklandığını zannetmiyorum. Forumlarda araştırdığım bir takım kaynaklarda sorunun basınç sensörüne turbodan yağ sıçraması yüzünden olabileceği belirtiliyor. Sorunla ilgili görüşleriniz, ve tecrübelerinizi öğrenebilirsem minnettar kalırım...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. dediğiniz gibi baskı ile alakalı deil. sorun büyük ihtimal turbo ile alakalı oluyor. turbo elektronvanası kontrol ettirin ve üstünde küçük hortumlar var onlarda sıkıntı olabilir. birde debimetre
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
mcfearcombat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2018 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
![]() ![]() ![]() ![]() |
İlginiz için çok teşekkür ederim. Soruna baktırdıktan sonra sonuçları belirteceğim.
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Debimetreden olma olasılığı yok yüksek.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Direksiyon hidrolik rekoru değiştiğinde her kısım dolayısıyla yağ olduğu için yağ temizliği için ustamız 2 kutu balata spreyi ile motoru temizlemişti. Ondan ya da yağdan olma olasılığı varmı. Yani kendim temizleyip deneyebileceğim bir kısım var mıdır ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
kesin debimetre soketlerine girdi balata spreyi ondan yapma ihtimali daha yüksek
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
üstadım tam olarak bu sensörün yerini bilmiyorum. aslında tahmin ettiğim bir yer var ama yanlış yer ile uğraşmayayım. Bir görsel vs. var mıdır ? Ayrıca soketi kendim soküp bi kurulama yapsam arıza labması yakma ya da başka bir arızaya neden olur mu ?
Düzenleyen mcfearcombat - 28 Mart 2018 Saat 14:19 |
|
![]() |
|
soketi kendiniz söküp temizleyebilirsiniz bir sıkıntı olmaz. ama temzileken kontak sprey gibi ürünlerden kullanın. hocam parça bu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Tekrar merhaba,
benzer sorunları yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmesi amacıyla sorunla ilgili gidişatı burada belirteceğim. Güncelleme : Bugün elektrikci ustama aracı götürdüm ve aracı götürürken araç motor arıza lambası yaktı daha sonra kendiliğinden söndü. Ancak beyinler hafızalı olduğundan dolayı hata kodlarını okuduk. Araç enjektörler ile ve uzun süre yüklendiğimizden dolayı ekzantrik hatası vermiş. Aracı inceleyen ustamın sorunun elektriksel olmadığını ve debimetreden kaynaklanmadığını söyledi. Sorunun enjektörler ile alakalı olduğunu ve 3. enjektörün fazla verdiğini söyledi. Ayrıca araç gaza yüklenildiğinde beyaz duman atıyor bu sorunun mazot ile ilgili durumlarda karşılaşıldığını belirtti. Motorcu bir usta ile görüştük sorunu anlayabilmek için enjektörlerin sökülüp pompacıya gönderileceğini söyledi. Ancak enjektörlerde değil ise sorunun motora kadar gideceğini belirtti. Saat geç olduğu ve enjektörleri sökersek aracın sanayide kalacağı için işlemi başka bir güne erteledim. Konu ile ilgili yorum ve fikirlerinizi belirtebilirseniz. Ayrıca enjektör ve temizleme, ayar gibi maliyetleri tahmini ne kadar çıkmaktadır. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
enjektör tamiri 500-1200 tl arasında değişiyor hepsi için. duruma göre
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
10.04.2018 - Güncelleme :
Merhabalar, araçtaki sorunu halen çözebilmiş değiliz, aracı bilgisayara bağlattığımızda bu sefer debriyaj sürekli basılı olarak görüyordu ve elektrik ustası debriyaj şartelini sökerek iptal etti. Daha sonra sürekli hata olarak debimetre kısa devre yapıyor hatası aldık ve usta sokete kablolama yaparak bağladı ve hata kayboldu. O işlemin yapıldığı gün araç bir kaç ufak tekleme harici hiç teklemedi ancak ertesi gün gene aynı dertle başım belada. Enjektörlere baktıracağız ancak işçilik ücreti çok yüksek olduğundan dolayı ve sorunun kesin ordan olup olmadığını bilmediğimizden dolayı orayada bulaşmaya cesaret edemiyorum şuan. O kadar para verdikten sonra sorun çözülmezse benim için hüsran olacaktır. Acaba soket tekrar hata vermiş olabilir mi ya da başka nerelerden kaynaklanıyor. Artık araçtan tiksinme seviyesine geldim sorunu bir türlü çözemiyoruz. Üstadlar fikirlerinizi beklemekteyim. Ayrıca aracın şanzımanda sorun var ustanın dediğine göre bilyede sorun var. Önümüzdeki hafta şanzıman indirilip bakılacak, sorun bunla ilgilide olabilir mi ? Şanzımandaki herhangi bir sorun kısa süreli gaz kesilmesine sebep olabilir mi ?
Düzenleyen mcfearcombat - 11 Nisan 2018 Saat 08:31 |
|
![]() |
|
hasayduman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: istanbul kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
Aynı sorun geçtiğimiz 3 ayda bende de ara ara oluyordu,
Önce gaz bakımını yaptırdım, gaz ustası bunun gazla alakası yok krank dan olabilir dedi, Sonra normal bakımı gelmişti, motorun altında da yağ kaçakları vardı keçe değişti,birde Buji ler değişti.
Düzenleyen hasayduman - 11 Nisan 2018 Saat 15:01 |
|
Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
|
|
![]() |
|
hasayduman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2016 Konum: istanbul kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
sendeki sorunla bende aynı sorun görünüyor, Akşam bakayım usta neleri değiştirmiş istersen ?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Üstat valla çok iyi olur birde biz deneyelim. Yoksa sorunu bulana kadar tüm parçaları değiştireceğiz bu gidişle. Her değiştirdiğim parçada masraf katlanıyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasayduman
2-grank ön keçesi 3-yağ filtresi kütük contası bu üçü yapılmış martın 12 sinde, o tarihten sonra birdaha gaz kesme olmadı bende. grank ön keçesinden diye düşünüyorum, seninde orada yağ kaçağı varsa eger,
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Güncelleme 17.04.2018 : Araçta değişik bir sorun daha ortaya çıktı. Farları yaktığımızda fren basılı olmamasına rağmen arka üst stop lambası pır pır ediyor 4-5 dakika sonra düzeliyor. Hem benim gaz kesme sorunum hem de bu sorun üzerine internette araştırma yaptım ve gaz kesme sorununun fren sensörlerinden olabileceği sorunu bu şekilde çözenler olmuş.
Bunun üzerine fren müşürünü değiştirdim. Ancak ne stop lambasının pır pır etmesinde ne de gaz kesme sorununda herhangi bir değişiklik olmadı. Sorunu bulamamak artık beni yıldırdı. Sırayla tek tek parçaları değiştirip neredeyse tüm arabayı yeniden yapıyoruz.
Düzenleyen mcfearcombat - 17 Nisan 2018 Saat 08:34 |
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Acaba elektirik kaçağımı var arabada.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mcfearcombat
Üstad onun için ayrıca elektrikçi ustama gideceğim ancak önceliğim şu tekleme sorunu. Ben onunla bağlantısı olabilirmi fren basılı olarak algılayıp gazı kesiyormu diye denedim ama olmadı. Ayrıca aracın şanzımanında bilya sıkıntısı var ondan şüpheleniyorum, sürüş halindeyken vitesten çıkıyormu diye ama vites geçişleri vs. hiç bir problem yok sadece ses yapıyor. Aracın sorununu daha iyi anlayabilmemiz için bilgisayara bağlayıp sürüş halindeyken hata takip etmemiz ya da enjektör durumlarını takip etmemiz mümkün müdür ?
|
|
![]() |
|
Konu elektiriksel olunca herşeyin herşeyle ilgili olabilir. Kacak varsa beyine yanlış sinyal gidiyor olabilir. Bence öncelikle bir kacak varmı yokmu onu kontrol ettirin. Şanzumanla alakalıda olabilir yanlış bilmiyorsam km sensörü şanzumanla baglantılıydı. Sürüş sırasında pc ye baglayıp hataları takip edebilirsiniz.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |