![]() |
|
206 1.6 90 bg hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Melih5986 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mart 2018 Saat 13:48 |
Öncelikle iyi günler aranıza ankaradan katılıyorum
Model 2000 Motor 1.6 90 bg Yakıt sıralı sistem tüplü Aracımda hararet sorunu aldığımdan günden beri çözülmedi nasıl bi sorun derseniZ Aracım çabuk ısınıyor hararetim seyir halinde en düşük 92 93 5. Vites yokuş çıkarken yada gaza yüklendiğimde hararet sona dayanıyor stop ışıgı yakıyor fan hızlı kademede çalışıyor kime gitsem hangi ustaya gitsem normal diyorlar lütfen yardımcı olun aracımı çok seviyorum fakat bu sıkıntı beni üzüyor yaptıgım işlemlerde şöyledir Termostat değişti Bütün müşürler değişti Tiriger ve devirdaim değişti Fan değişti Silindir kapağı söküldü yarım motor yapıldı Kalın tip su radyatörü takıldı YardımlarınıZı yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. yapılması gereken herşeyi yapmışsınız peki hocam araçta şuan su eksiltme felan varmı sistem hava yapıyor gibi geliyor bana.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Melih5986 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
![]() ![]() ![]() ![]() |
.
Düzenleyen Melih5986 - 27 Mart 2018 Saat 18:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Usta şundan dolayı böyle yapılabilir dediği ne varsa yaptırdım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Su eksiltme şöyle var her tüplü araçta olduğu gibi çok çok az denebilcek kadar eksiltme var Tek bi ustaya bağlı kalmadın 1 2 tane Peugeot ustası ne dediyse şundandır dediği herşeyi yaptırdım
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
tüplü araçlarda genel bir durum motor bölümünde hortumlar kesip biçtikleri için birde kelepçeler fazla sıkılıyor oda zamanla akıtmaya başlıyor. birde kardeşim şunu tavsiye edeyim radyatör temizleyeci ile soğutma suyu sistemi güzelce temizlendimi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
kadran hatalı olabilir mi araç çalışmadığı veya sabah ilk çalıştıracağınız esnada ibre nerede duruyor acaba ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Temizleme yapılmadı 1 ay önce sıfırdan antifriz koyuldu bugün radyatör değişirken yeniden antifriz koyuldu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Ona hiç dikkat etmedim sabah ilk işim kontrol edip buraya yazmak olucak
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
Stop ettiğimde en alt son noktada duruyor
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Öncelikle aracınızı cihaza bağlayıp gerçek ısısı ile göstergeyi kontrol edin. Tutarlılık var mı.
Yedek su deposunun kapağını orjinal kapak alarak değiştirin. Eğer kapakta sıkıntı varsa ya su eksiltir ya da hava yapar. Nasıl olduysa benim kapak gevşemiş sonra hava yapmış muhtemelen. hararet birden yükselip kırmızı çizgiye dayanıp uyarı veriyordu. 3 5 saniye sonra normale dönüyordu. Allahtan kapağı farkettim. |
|
![]() |
|
M.Ahmet059 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2017 Konum: Tekirdag Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı M.Ahmet059
acaba bu değişimleri yaparken o boruları da değiştirdiniz mi yoksa eskileri mi kullandınız? tıkalı 1 boru bunu yapabilir bence suyun akışını keserse iş bitti zaten
|
|
TechnoWalker
206 XR 2000 59 AAB 966 Tekirdağ/Muratlı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
arkadaşlar konu görüşlerini için teşekkür ederim bugün akşama kadar şaşmaz Başkent’te tüm elektirikçi ustaları gezdim ve en sonunda bi kişi arızayı buldu düzeltti fan ters bağlanmış sorunu buymuş
|
|
![]() |
|
yuh arkadaş ya nasıl becermişler önceden bunu anlamak garip probleminizin çözüme kavuşmasına sevindim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melih5986
herkeS kapakta problem var taşlama yanlış dendi hep motora yüklendiler en son bi ustaya gittim küçük bi kağıt parçasıyla çözdü işi buda usta var usta var demek oluyır bende çok sevindim gerçekten arabayı satmayı göze almıştım herkes pejo alınmaz diyor genelde katiyen yanlış bi cümle eğer ustanız gerçekten usta ise arızanısı hemen çözer laf söylerken pejoya değil ustalara laf söylemek lazım
|
|
![]() |
|
Aynen melih hocam usta var usta var dediğiniz gibi bir çoğu hemen parça değişimi para koparma peşinde malesef.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
TurgayTuna ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mart 2018 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı TurgayTuna
faydası olurmu bilmiyorum ama eski aracımda opel de bende böyle buna benzer bi sıkıntı yasadım. sonuc üst kapak contasıydı hava yapıyordu.yani benimkide söyleydi hararet ilk calıstırmada normal hareketten sonra 10 dk icinde 100 lere ulasıyor fan deli gibi calısıyor bi 5 dk sonra en dibe dayanıp 80 lere iniyodu yarım saatlik yolculukta 2 defa inip cıkardı. üst kapak contası deişti bi nevi yarım motor yaptılar cünkü üst kapak falan taslandı. bi daha yasamadım bu sorunu. sorununa yardımcı olurmu bilmem ama bi fikir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |