![]() |
|
Şanzıman Yağ Değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ORhun53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2017 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2018 Saat 15:29 |
Arkadaşlar Merhaba;
2006 model feline 206 otomatik aracım 120 bin kmde.Şanzıman yağını değişmek istiyorum fakat bazı ustalar değişelim bazıları ise içindeki yağ kalınlaşmıştır ince yağ koyarsak boşluk oluşur buda şanzımana zarar vericeğini söylüyor. Daha önce aranızda değişen ve bilenlerden yorumlarını istiyorum.İstanbul anadolu yakasında yada Kocaelinde önerebileceğiniz yer varsa paylaşırmısınız. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otomatik vites ise değiştirmen gerekiyor. Yağı iyi mobil marka alırsan vites geçişleri daha iyi olur. Değiştirmezsen ilerde selenoid valfler bozulur.
Usta konusunda bahsettiğiniz bölgede fikrim yok maalesef. |
|
![]() |
|
akk0212 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2016 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 112 |
benim ara manuel 307, geçen yağı değiştim mobil koydum vites geçişlerinde yumuşama oldu
|
|
307 1.6 hdi
|
|
![]() |
|
onurrr41 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Ben aracımın aks kestiğinde mecburen değiştirdim. Castrol koydular, Viteslerimde vuruntular vardı ufak ufak. Yağ değişince DSG şanzıman gibi oldu :)
|
|
1.4 Peugeot 206 8V - Benzin - X-Design - 2006 Model - Otomatik Şanzıman - H7 LED Uzun Far Ampulü - Pioneer Kapı Hoparlörleri
|
|
![]() |
|
ORhun53 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2017 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Yağ değiştirdiğinde filtreyi değiştirdilermi.Fiyat olarak ne kadar tuttu peki?
|
|
![]() |
|
alperucan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2018 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alperucan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende 206 tx aracımın selonoid valflerini ve şanzıman yağ filtresi ni değiştirecegim.Toplam kaç litre yağ kullanılıyor bilgisi olan varmı.
İki adet selonoid valfleri 250 TL ye Filtresini 50 tl ye aldım. Ama daha Mobil lt 71141 almadım. Toplam kaç litre yağ kullanılıyor bilgisi olan varmı.Tesekkurler |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Normalde sanzuman 7 litre civarı alıyor ama 3 4 litre kadarını anca boşaltabiliyorlar. O yüzden çıkan yağ kadar ekleme yapıyorlar. Bazı yerlerde makine ile vakumlayarak çektiklerini için tamamına yakınını çıkardıklarını duydum. Her yer yapmıyor onu. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |