Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Jant Seçimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Jant Seçimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kayaca Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Jant Seçimi
    Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 00:31
arkadaslar hayırlı geceler  söyle bi sorum olacak

aracımda coil var 
207 jantı 15 inc 65 yanak lastik var 

jantı değiştirmeyi düsünüyorum

15 inc  55 yanak cc jantı takalım diyoruz ya da
17 inc  45 yanak rc jantı takalım diyoruz hangisi daha güzel durur veya bu 17 inc de yakıt artar veya sürtme artar mı ? 15 inc de kücük kalır mı tekerler ?

Yukarı Dön
maximusti Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı maximusti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 09:14
aracın 206 ise 16" i geçme, 
bende 16" porsche jant vardı (CC jantına çok benzeyen), arka koltuğa 1 kişi olurursa bile sürtüyordu, 17" jant aracı yorar. 
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
Yukarı Dön
onlycihan Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 09:50
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44537&title=sana-kirmizi-cok-yakisiyor
bu benim daha önce açtığım bir konu. fikir olsun diye paylaşıyorum.185/55/r15 jant lastik kombini var yaylar orjinal ve böyle görünüyor araç.arkaya 3 kişi oturduğunda esnemeli bir keskin viraja girersem çok az bir sürtme sesi geliyor o da problem değil araç yılda bir defa böyle dolu olur gerisi hep 3 kişilik aileyiz.16 belki ama17 takılırsa bu araçlar da ne konfor kalı ne alt takım ne de güzellik araçlarımız ufak araçlar millet 17 jantları büyük sedanlara takıyor
Yukarı Dön
kayaca Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 10:33
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44537&title=sana-kirmizi-cok-yakisiyor
bu benim daha önce açtığım bir konu. fikir olsun diye paylaşıyorum.185/55/r15 jant lastik kombini var yaylar orjinal ve böyle görünüyor araç.arkaya 3 kişi oturduğunda esnemeli bir keskin viraja girersem çok az bir sürtme sesi geliyor o da problem değil araç yılda bir defa böyle dolu olur gerisi hep 3 kişilik aileyiz.16 belki ama17 takılırsa bu araçlar da ne konfor kalı ne alt takım ne de güzellik araçlarımız ufak araçlar millet 17 jantları büyük sedanlara takıyor

masallah hocam allah kazasız belasız binmeyi nasip eder insallah ben kesik sekilde istiyorum hocam o yüzden yere yakın olsun simdi üzerinde coıl var 5 cm  liktir sanırım 65 yanak lastik vsar lastik sürtüyor 3 kisi binince simdi 55 yanaklı lastik alırsak araba daha cok yere yakın olur mu veya teker kücük görünür mü o yüzden fikir almak istedim 17 incden vazgectim gibi sagolasun forum olsun dısarki arkadaslar olsun hep bir aracı yorar cok yakar  gibisinden bahsedince bir de vizeden gecmiyormu sanırım orjinal teker dısına cıkınca o yüzden 15 e yönelmeye bakıyorum ama tek sıkıntım yukardaki anlattıgım gibi 55 yanak cc jantta arac basık sekilde kalır mı yoksa tekerler ufak sekilde görünür mü ufak sekilde görünürse karsıdan arka torsiyonları nasıl indiririz ?

Yukarı Dön
kayaca Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 10:34
Orjinalini yazan: maximusti maximusti Yazdı:

bende 16" porsche jant vardı (CC jantına çok benzeyen), arka koltuğa 1 kişi olurursa bile sürtüyordu, 17" jant aracı yorar. 

cevabın için sagolasın hocam su an üzerinde 15 inc 65 yanak var 3 kisiyle sürtüyor baya bi yakın 15 e 55 taktıgımızda yere yakın olacak fakat  camurlukla teker arasındaki  bosluk artar mı yoksa daha da azalır mı ?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 11:51
yanak düşünce hem araç yüksekliği düşer hem de lastik çamurluk arası açılacaktır.ama 65 yanak ile 55 yanak lastik konfor bakımından farkediyor daha sert bir yapısı oluyır çukurlara tümseklere daha çok dikkat etmek gerekiyor hem konfor için hem de yürüyen aksam için.benim şu an bile arkada ufak da olsa sürtme olabiliyor 3 kişi otururken siz daha da düşük kullanmayı düşünüyorsun bu sürtme kaçınılmaz olacak.bazıları çamurluk ağızlarını dışa doğru açtırıyor çözüm için ama hiç gerek yok böyle şeylere bana kalırsa hiç oynatmayın aracınızla
Yukarı Dön
kayaca Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 15:37
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

yanak düşünce hem araç yüksekliği düşer hem de lastik çamurluk arası açılacaktır.ama 65 yanak ile 55 yanak lastik konfor bakımından farkediyor daha sert bir yapısı oluyır çukurlara tümseklere daha çok dikkat etmek gerekiyor hem konfor için hem de yürüyen aksam için.benim şu an bile arkada ufak da olsa sürtme olabiliyor 3 kişi otururken siz daha da düşük kullanmayı düşünüyorsun bu sürtme kaçınılmaz olacak.bazıları çamurluk ağızlarını dışa doğru açtırıyor çözüm için ama hiç gerek yok böyle şeylere bana kalırsa hiç oynatmayın aracınızla

benim düsündügüm nokta tekerle camurluk arasındaki mesafenin cok olmaması cins duracagını düsündügüm icin 65 yanakta 1 parmak giriyor o sekilde 55 yanakda teker kücük kalmıs gibi durmasın 15 inc bu yuzden tercih etmek istemiyorum ama digerleride skntı olacak gibi
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı onlycihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 16:23
benim araç hiç basık değil ve sizinle 15/55 lastikle en fazla bu şekilde durur
Yukarı Dön
maximusti Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı maximusti Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2018 Saat 21:31
Orjinalini yazan: kayaca kayaca Yazdı:

cevabın için sagolasın hocam su an üzerinde 15 inc 65 yanak var 3 kisiyle sürtüyor baya bi yakın 15 e 55 taktıgımızda yere yakın olacak fakat  camurlukla teker arasındaki  bosluk artar mı yoksa daha da azalır mı ?

yanak düştükçe boşluk artar..
yanak düştükçe konfor azalır..benim 16 larda 45 yada 50 yanak vardı, yerde sinek ezsen hissediliyor. 
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
Yukarı Dön
kayaca Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayaca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 Saat 10:13

Orjinalini yazan: kayaca kayaca Yazdı:

yanak düştükçe boşluk artar..
yanak düştükçe konfor azalır..benim 16 larda 45 yada 50 yanak vardı, yerde sinek ezsen hissediliyor. 

böyle de sürtüyor sürtmeyi azaltmak gerek 15 e 55 yapsak ideal olacak sanırım 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 290 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 315 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107407 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1496 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3079 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9385 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8670 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 883 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 899 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1577 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55428 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1212 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2151 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 267 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2504 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 568 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2041 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15978 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English