![]() |
|
Sekman için yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
fatihsultan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2018 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihsultan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2018 Saat 10:02 |
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum. 2004 model xline pejp 206 sahibiyim. Aracım 212 binde. Lpgli. Araç benzinde çalışmıyor, 3 kez pompa değişti ama yine çare olmadı, çalıştıysada çok fazla tekleme yaptı. En sonunda bıraktım sadece lpgde kullanmaya başladım, araç yağda eksiltiyor. Lpg çalışırken sürekli tık tık diye benzine geçmeye çalışıyordu ama geçmiyordu, bunu her vites atmada 3 bin devire yakınken yapıyordu. Sonra o ses kesildi ama bu seferde gaz yememeye başladı ve aşırı sarsıntı var araçta.
Dün bursada gören otogaza götürdüm, bujileri değişti ama yine çare olmadı, motora sekman atalım abi aşırı yağ yakıyor dedi 1500-2000 arası bi maliyetten bahsetti. Benzinde çalışma olayını da çözeceklerini söyledi ama bilmiyorum kararsızım. Araç sıralı sistem ama 1 yıldır sadece lpgde kullanıyorum. Napayım arkadaşlar çözüm önerisi olan var mı? |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldin. öncelik araç benzinde neden çalışmıyor ona bir çare bulun derin. sadece benzin pompasına bunu bağlamaları yanlış benzin enjektörlerine benzin geliyormu ona bakıldımı.benzin rölesi kontrol edildimi. Aracınızda yağ eksiltme varmı usta yağ yaktıgını neye göre söyledi su eksiltme gibi durumlar mevcutmu? iş sekman atmaya gelince bakalım kurtaracak mı öyle hemen sekman atalım demekle olmuyor malesef bu işler motor açılacak reftefiyecei gelip gerekli ölçümleri yapacak kontrol edecek belkide motor reftefiye bile isteye bilir. Tabi bu en kötü ihtimal diye göz önünde bulunduralım. Öncelik motor kompresyon testi yaptırınki motorun durumuna baktırın. Ona göre zaten ne yapılacağı nasıl bir yol izleneceğini kara verirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
fatihsultan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2018 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihsultan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam. Evet haklısınız, bende o kısma takıldım zaten, sekmanla kurtarılacağını nasıl anladı? Aracım kesin yağ yakıyor ölçüyorum çünkü ve yağ eklemek durumunda kalıyorum. Tek sorun pompadan değil bencede, 3 kez değişti ama çare yok. Enjektörlere bakılmadı. Adam benzinli olduğu için kurtarır sekman dedi, bilemedim, benzinde çalışma sorunu zaten canımı sıkıyordu, şimdi lpgdede gaz yemiyor, daraldım ya bu araba delirtecek beni.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihsultan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bursadan olan arkadaşlar var mı nerelerde ne yapabilirim yardım edebilecek birileri var mı?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |