![]() |
|
Motor lambasi yanmasi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Adem308VTİ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2017 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2018 Saat 20:33 |
Sa. Arkadaslar forumda yeniyim ilk aracimi aldim 2008 peugeot 308 1/6 VTİ motor otomatik benzinli araci aldim ertesi gun motor lambasi yandi yeni aku takilmisti ondan dedi ustalar sonra benzin pompasi dediler sonra fren musoru dediler en son dun bir ustaya goturdum atesleme bujisi 3 tanesi bitmis diyorlar
Aractaki sorun 1 ara ara titreme yapiyor 2 gaz yemiyor durup kontagi kapatip actigimda canavar gibi oluyor 3 motor lambasinin yanmasi kafayi yedirtiyor bana sizce neden kaynaklaniyor manisadayim burda duzgun bir usta bildiginiz varsa onerirseniz srvinirim |
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
![]() ![]() ![]() ![]() |
şase numarasını ve aracı cihaza bağlatdıysan hata kodlarını yazarsan yardımcı olurum
|
|
![]() |
|
Adem308VTİ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2017 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Hocam depolicen sistem faulty diyor ve İ harfi cikiyor(risk) diye ben bilgisayara baglandiginda hata kodlarini almadim gereksiz seyler dediler acikcasi ama araba bugun bile ayni sekilde sikinti verdi.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. siz ustalar bakmayın hata kodlarını öğrenin muhtemel ateşleme sistemi ile alakalı bir durum gözüküyor yada katalatik kovektör doldu ondan dolayıda bu tip sorunlarlar karşılaşabilrisiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Kardeş bak ben senin gibilere ayar oluyorum.. Ve evet bu forumun asabisiyim..
Araba ışık yakmış ona kafayı takmışsın.. Arızasını söylemiş bilgisayara bağlayıp bakmışsın.. Onu halletmek yerine önemsiz deyip geçmişsin.. Şimdi tekrar başa dönüyoruz.. Arıza yakmış neden?? Sorun herşey olabilir.. Bu kafayla komple motoru yenilersin dikkatli ol.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Senin neyin kafasini yasiyon ben anlamiyom yazilanlari okumussun ama anlasilan iyi anlamamissin ben gereksiz gormedim cikan hatalari ustalar gereksiz gordu ama sonuc olarak herbiri farkli yerde ariza var diyor benimde ister istemez kafam karisti bu platformun amaci bildigim kadariyla basindan gecen olaylari veya karsilastigi sikintili durumlari paylasmak sen atarlancaksan eger baska yerde takil yardimci olmayacaksan benim sordugum soruya cevap verme insani kendi ayar etme sacma sapan konusma
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Usta önemsiz demiş inanmışsın işte ne güzel.. Arabaya bakan herkes farklı yerde arıza demiş yaptırmamışsın ne güzel..
Biz hiç bakmadan sana nasıl yardımcı olalım acaba?? Birader şahine binmiyorsun.. Her parçan elektronik her parçan beyne bağlı.. Arıza ışığı yakan araba yakma sebebini söyler.. Yardım istedin sana yardım edeyim: Depollution system faulty.. Bu arıza 29 farklı sebepten olabilir.. Araban benzin hava karışımını bir türlü tutturamıyor demektir.. Arıza koduna bakılır doğru yada dolaylı ilgili parçalar kontrol edilir değil mi?? Ha sen istiyorsun ki Hava girişinden oksijen sensörü hava filtresi boğaz kelebeği subap kontolü manifold temizliği Benzin deposundan şamandıra benzin pompası benzin hortumu benzin filtresi gaz pedali enjektör kontrolü Elektrikten akü alternatör BSI ECU soketler bobin bujiler buji kabloları Motordan segman yağ katalizör vuruntu sensörü manifold egzos sensörü susturucu internet üzerinden bunları kontrol edelim.. Senin arızan bunlardan birisi kardeşim.. Hangi ustaya gidersen git bunlardan birisi sorunlu diyecektir.. Düzenleme: İnşallah LPG yoktur arabanda yoksa bir de o sistem girer işin içine.. Düzenleyen ggitaristt - 09 Ocak 2018 Saat 01:41 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
lütfen arkadaşlar gerginliğe gerek yok hepimiz kardeşiz.
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Eyvallah bilader ben ustaya goturup arabanin bu parcalarina baktiracagim hangisinde sorun varsa cozdururum sagol yardimlarin icin tesekkurler
|
|
![]() |
|
ercanayman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
selam adem. hayırlı olsun aracın..
Bende de aynı araç var. geçen sene bu zamanlar benim araçta da bujilerden biri görevini yapmadığı için sarsıntı yapiyordu.onu degistirdim. yaninda birde bogaz kelebeği yani hava ayarını duzenleyen parçayı değiştirdim. sorun çözüldü.. serviste yaptırdım yaklaşık 300-350 arası bişey tutmuştu.. |
|
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
|
|
![]() |
|
ercanayman ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2015 Konum: BEYLİKDÜZÜ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ercanayman
selam adem. hayırlı olsun aracın..
Bende de aynı araç var. geçen sene bu zamanlar benim araçta da bujilerden biri görevini yapmadığı için sarsıntı yapiyordu.onu degistirdim. yaninda birde bogaz kelebeği yani hava ayarını duzenleyen parçayı değiştirdim. sorun çözüldü.. serviste yaptırdım yaklaşık 300-350 arası bişey tutmuştu.
|
|
PEUGEOT 308 1.6 VTİ 120 BG OTOMATİK
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Yarin insallah bujileri degistircem ercan bakalim sorun kalmaz insallah sagolasin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
S.A. arkadaslar bugun aracin bujileri degisti usta makinada kontrol etmis sorun yok aldim arabayi eve gidrken tekrar silkeleme yapti ve ariza lambasi yandi yarin tekrar ustaya gidecek bakalim ne dicek bilginize
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Arkadaşım ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum.. Sen parça parça böyle, bir araba parası harcayıp arabadan soğuma istiyorum.. Arıza kodlarını öğren.. Tamir ettirme sadece kodlara bakalım.. İlgili olabilecek parçaları konuşalım.. Bizim amacımız elimizden kafamızdan geleni yapalım, sağa sola para kaptırmayalım değil mi? Düzenleme: Ayrıca bujileri neden değiştirmiş?? bujiye bakılır düzgün olup olmadığı anlaşılır.. Erimemiş sadece eğilmiş ise düzeltilir temizlenir sebebi bulunur.. Şimdi de bobini değiştirecek ve fiyatı ucuz değil onun.. Düzenleyen ggitaristt - 10 Ocak 2018 Saat 21:38 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem308VTİ
Yarin kodlari alip atarim kardesim ona gore konusuruz tekrar seninle
|
|
![]() |
|
308VTI2009 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 26 Mart 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 308VTI2009
Herkese Selam,
Benim de aracimda motor lambasi yanmakta olup, antipollution hatasi almaktayim. Öncelikle aracim 2009 1.6Vti 308 Benzin&Lpg li. Düsük devirlerde gaza yavas dokundugum zamanlarda aracimda sarsinti meydana gelmekte.Gaza yuklendigimde herhangi bir sorun yok ve bu hem benzin ve hem lpgde olmakta. Arac makinaye baglandiginda Egzoz egzantrik elektrovanasinin degismesini soylediler. Hata kodlari gorebildigim kadariyla P0011 ve P0014 tü. Egzantrik miliyle alakaliydi ikiside. Elektro vanada degisiliklige gidecegim gibi gozukuyor. Ama sizlere de sormak istedim. Simdiden tesekkurler. Düzenleyen 308VTI2009 - 26 Mart 2018 Saat 00:31 |
|
![]() |
|
HasGur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 474 |
Aracınızı o "usta" lara götürmeye devam ederseniz; iş EGR, Turbo değişmesine hatta silindir kapağının sökülüp subap iticilerinin değişmesine kadar gider... Verdiğim linkteki hataya düşmeyin, bazı arızaların giderilmesinde yetkili servisler sanayiden çok daha ucuzdur !
|
|
1973 200
1976 280S 1983Şahin 1990Transit 1991Şahin 1993Toros,Kartal 1995R19 1997Tempra 1999E2200 2000Megane 2004Axor2523 2005Focus 2005 1840 2006307 2007R420 2008Civic 2012SpB |
|
![]() |
|
ozan.JDM ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Selamün aleyküm aynı sorun bendede vardı aracım 106 quık ateşleme rolesi değiştim ateşleme bobinini kontrol ettim bujilerde iyiydi boğaz kelebeğine biraz balata spreyi sıktım motor lambasıda söndü titremede kalmadı gaz yemeyede basladı herkes beyin diyodu bana ama sorunu buldum he buda illa sendede bunları yapınca olucak diye bişe yok ama bi fikir tabi bi kontrol et derim
![]() ![]() ![]() |
|
ozn12
|
|
![]() |
|
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. sorun elektrovandan olma ihtimali yüksek birde eksantirik okuyucu devir kaptörüde sorunlu olabilir hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |