![]() |
|
206 Feeline Motor Suyu Eksiltme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
caydogan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2018 Saat 17:25 |
Merhaba arkadaşlar, arabayı Eylülde aldım 2007 model Feeline ama sanayiden çıkamadım bir türlü şans mı desem kader mi bilemedim.Boğaz kelebeğini değiştirdim,enjeksiyon temizlettim vs vs
2 ay önce ağır bakımlarını yaptırdım (triger vs), antifriz de koyalım dedim.Önceki sahibi sadece su koymuş yani içinde antifriz yoktu. Neyse arabayı kullanmaya devam ettim. Geçen hafta hata verdi stop etti, sonra kendi kendine hata ışığı söndü düzeldi. 2 gün önce ise kısa mesafe sürüşte hata verdi,stop etti ışıklardan zar zor hata anındaki düşük hızıyla çıktım biryere çektim. Fan sesini duyunca motoru açıp suyuna baktım,bakımda koyduğumuz antifriz tamamen bitmişti.Hemen marketten içme suyu alıp koydum, biraz soğuduktan sonra çalıştırdım, herşey normale dönmüştü.Biraz sürdükten sonra hata ışığı yine söndü. Sürekli kontrol ettim çok az su azalttı.Sonra biraz daha su koydum takip ettim daha hiç azaltmadı. -Arabada egzosdan duman atma yok -Yağ kıvam ve rengi normal -Çekiş normal -Motor suyu haznesini açınca su fışkırması yok. -Egzosda hafif nem ve damlama oluyor ama kış aylarından ve lpgden ötürü diye tahmin ediyorum Yani bana conta yanığı gibi gelmiyor. İlk gün aceleyle biyere gittim baktı su kaçağı yok conta yanmış sen bunla dolaşma hemen yaptır dedi.(Su haznesini açmadı bile fışkırır diye oysaki fışkırma yok ordan anladım zaten amacın direk motor açmak olduğunu) Kendi ustama gittim, araba daha sıcakken su haznesini açtı (Conta yanmış olsa bunu açtığım zaman su fışkırır dedi)Yani conta yanık filan değil dedi. Şüphelendiğim şeyler; -Bu olaydan önce 1 aydır sürekli gaza basınca su fışkırma sesi geliyor. -Ağır bakımda kalorifer peteğini değiştirmiştim akıttığı için (zar zor yıpratarak takmıştı konsolu sökmeden) -Araç lpg'li daha önce lpg bağlantı yerlerinden su kaçağı tespit edip sıkmıştık. Yardımlarınızı bekliyorum.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun. Conta yakıp yakmadıgını test eden yerler var. Kesin sonucu söylüyorlar. Onun dışında kaçak motora yakın yerde ise su buharlasir gözle görünmez. Yedek su deposunun kapağı arızalı olabilir. buhar olarak atılır gözle kaçak anlaşılmaz. Kaçakları kontrol ettikten sonra depo kapağını orjinali ile değiştirip gözlem yapın. Su şırıltı sesi genelde sistemde hava olduğu zaman gelir.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
+1 arkdaşımızın dediği yerleri kontrol ettirin hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
doganatak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2016 Konum: istanbul-ŞİŞLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 383 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı doganatak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun antifriz koymamak nedir anlamıyorum. Ben arabayı aldığımda da antifiriz yoktu. Ben antifiriz koyudurunca kalorifer peteğinin ordan ufak ufak su damlatmaya başladı. Şükür başka bişey yok
|
|
İnstagram: dogan_atak
www.appleturk.com www.tadidamagimdakaldi.com |
|
![]() |
|
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
bir antifiriz kaç kuruş ? 30 bin verip araba alıyorsun 15-20 tl verip antirifiz almıyorsun,pislikten başka bir şey değil.
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
aynı sıkıntı benim araçtada vardı. radyatörün alt kısmında ufak bir ıslaklık vardı, bir de devirdaimın çıkış yerinde. kaçak önleyici toz gibi bişey attılar 2 aydır kullanıyorum eksiltme yok.
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Ben de zamanında triger devir daim değiştirdikten sonra su eksiltmeye başladı. kanımca usta devir daimin etrafına normal conta koyacağına sıvı conta koydu ya da kalitesiz sıvı conta koydu. oradan eksilttiyordu. Arada kontrol edip ekleyip kullanmaya devam ettim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |