![]() |
|
Araç LPG’ye Geç Geçiyor ve Termostat Sorunum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
onklc06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2017 Saat 10:53 |
||
Herkese kazasız belasız hayırlı günler dilerim. Aracım 2000 model 206 XT. Geçen hafta Cuma günü termostatı değiştirdim. Değiştirdikten sonra araba gaza 20-25 dakika sonra geçmeye başladı. Geçen hafta -1 dereceli sabahlarda bile 3-4 dk içinde geçerdi. Yeni termostatın derecesinin kaç derece olduğunu bilmiyorum. Düşük dereceli termostat alıp taktırsam kış aylarında zararı olur mu? Çünkü 20-25 dakika da ben gideceğim yere varmış oluyorum. Tüpün ne anlamı kalıyor diye düşünüyorum. Ve antifrizi mavi mi önerirsiniz? Bildiğim kadarıyla kırmızı zarar veriyordu. Şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
kardeşim lpg ayarına baktır bir lpg geçiş sıcaklığı kaç derece birde takılan termostattada sıkıntı olabilir. antifiriz mavi koydur. birde antifiriz koyulunca sağdan soldan su kaçakları oluşması muhtemel.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
onklc06 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
||
35 dereceydi ustam ısısı normal gibi. Termostat değişti diye ayar bozulacak diye düşünmüyorum açıkcası. Kaçaklara 2-3 hafta önce el attırdım çürüyen hortumları hep değiştirttim. Bi gıcırtı gelse hemen yaptıran tayfadanım:)) |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
eğer geçiş sıcaıklığında sorun yoksa kardeşim şuan araçta antifiriz yok sanırım acaba lpg regülatörü (beyni) donuyorsa ondan dolayıda olabilir. tabi bu söylediklerim tahmini en geç 4-5 km içinde geçmesi lazım normalde öncelik sen bir antifirizi koy derim kardeşim ona göre bir yok izlemek gerekiyor. Birde lpg ısı sensörü var oda bozulmuş olabilir.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
||
Antifrizide koydum kardesim termostat değiştiği gün ama hata yapıp kırmızı koydurdum. Umarım ısı sensöründen falan değildir geçen hafta hemen gaza geçen şey termostatdan sonra zor geçiyo. Çok canımı sıktı bu durum. |
|||
![]() |
|||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
||
1. Hararet göstergesi de düşük seviyede mi? Normalde 20 25 dakikalık sürede 80 90 dereceye gelmesi lazım.
2. Bu süre boyunca kalorifer ısıtıyor mu. Eğer hararet göstergesi yükselmiyor ve kalorifer ısıtmıyor ise yeni taktiğin termostat arızalıdır. Yoksa lpg sistemi ile ilgili arıza vardır. Lpgciye göstermen lazım. Ama sakın lpg geçiş ısısını ve 35 derecenin altına düşürtmeyin yoksa ilerde başka sıkıntılar çıkar. |
|||
![]() |
|||
||
20 dkda 80i buluyo ustam, kalorifer desen araba hamam gibi oluyor. Dediğiniz gibi Lpg ısı sensöründe falan bi sıkıntı var. Teşekkür ederim ilginiz için |
|||
![]() |
|||
erdiano ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2016 Konum: YOZGAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
||
Kırmızı antifirizin ne gibi zararları var bilgilendirebilir misiniz? yaşadığım yerde hava çok sık eksiye düşer o yüzden ben hep kırmızı antifiriz kullanırım, yaz kış durur ve zarar verdiğini ilk defa duyuyorum. Merak ettim.
|
|||
307 1.4 comfort 2006
|
|||
![]() |
|||
||
Her araç için antifriz uygunluğu değişir bizim araçlarımız sarı ve mavi-yeşil antifriz için uygundur. Kırmızı kullanırsak ne mi olur söyleyeyim. Radyatör kaçırmaya başlar, araç eski ise su boruları da dayanmaz, termostat dayanmaz en önemlisi ise Motor bloğuna zarar verir. Geçen ay kırmızı koyduğum için 3 adet su hortumu çatladı kendimi sanayide buldum :)) Özellikle 2004 modeller altı için kırmızı çok zararlı bunu her usta söyler.. |
|||
![]() |
|||
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
||
Aracın geçmişi çok önemli. Alındığından beri kırmızı kullanılıyorsa pek sıkıntı olmaz. Fakat yillarca hiç antifiriz kullanılmayan bir araca kırmızı antifiriz koyarsaniz kaçaklar başlar. |
|||
![]() |
|||
||
İçinden kırmızı çıkmasına rağmen başıma geldi. Sorduğum bütün ustalar kırmızı koyma dedi. Ona dayanarak söyledim model 2000 aracımın |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |