![]() |
|
V Kayışı yerinden çıktı - gergi bilyası kırıldı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2017 Saat 22:58 |
Gün içinde arabayı petrol istasyonunda stop ettim. Çalıştırmak için marşa bastım. Çalıştığı an şak diye bir ses geldi. Stop ettim ve inip baktığımda yerde bir kayış gördüm. Kaputu açtım baktım. Direksiyon hidroliğinin Altında kalan kayış yerinden çıkmış. Arabayı iterek az bişey geri almamla altında bi parça gördüm kırılmış vaziyette. Bi kaç yeri ve ustamı aradım. Akü, direksiyon hidroliği ve devirdaimin bu kayışa bağlı olduğunu ve çalıştırmamam gerektiğini söylediler. Çekici çağırdım ustamın dükkana çektirdim. Ustaya durumu anlattım, lifte kaldırıp baktık ve değişmesi için herşeyi sökmesi gerektiğini söyledi. Ve sökülürse çok işçilik masrafı çıkacağını söyledi. Çözümü şöyle getirdi, kırık olan gergi bilyasını kullanmayacak ve daha kısa kayış takarak olayı halledecekmiş.
Başta içime sinmedi ama bi işlevi olmadığını söyledi. Hidrolik, devirdaim, akü gibi yerlerle alakası olmadığını. Sadece kayışı çevirdiğini söyledi. Kısa kayış takması durumunda problem olmayacağına teminat verdi. Problem durumunda ben kefilim dedi. Öyleyse yap dedim. En az masrafla kurtar dedim beni. Araç şuan dükkanda yatıyor. Yarın sabah ilk işi aracımı halledecek. teşhiş ve müdahale doğru mudur ? Gergi bilyasını takmadan kısa kayışla sistem düzgün çalışır mu ? Bana sıkıntı verir mi ? Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oğuzhan geçmiş olsun kardeşim öncelikle. gergi bilyası neden takması çok zormuş onu anlamadım yani zor bir yanı yok gergi bilyası kütüğü var büyük ihtimal kayışın fazla gerilimini alan yaylanan kısım bence usta pek uğraşmak istemediğinden yapıyor gibi bence tabi kıralan parçanın resimini atarsan daha iyi olur. parça okadar pahalı deil toplamda 150 tl malzeme 50 tl işçilik alsa hadi diyelim 200 hdai olmadı max 250 tl tutar.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
husem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2017 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
İşlevi olmasa araç üreticileri takarmıydı? Bence ne gerekiyorsa o yapılmalı işin kolayına kaçılmamalı.
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Gergi bilyasını sökmesi için aracı lifte kaldırması yeterli. 3 adet vidası var bildiğim kadarıyla. söküyor, yeni kayışı takıp gergi bilyasının komple yenisini geri takıyor ve işlem tamam. En fazla yarım saatlik iş. Sen o ustadan kaç kaç kaçabildiğin kadar kaç..
Ayrıca gergi bilyası sayesinde oradaki rulman ve kasnağında sorun olup olmadığını çok kolay anlayabiliyoruz. Sakın gergisiz takma ucuza kaçma. Kayış 35 tl gergi 110 tl işçilik 50 tl olsa maks 200 tl. orjinal parçalar olarak. Düzenleyen pusutr - 20 Aralık 2017 Saat 11:48 |
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Merhaba,
Gergi bilyasının asıl görevi kayışın sıcak-soğuk , ani gaz verme gaz kesme gibi kayışın üzerindeki yük değişimlerini absorbe etmesidir. Sizin gergi bilyası (kayışta kesinlikle değişecek) ömrünü tamamlamış ve diğer kasnakları, rulmanları korumak adına kırılmış. Yapmanız gereken; Yeni kayış+ gergi rulmanı alıp 150 tl gibi (max) bir ücretle aracı olması gerektiği gibi tamir ettirmek. Söz konusu ustaya Allah ın selamı dışında birşey vermemek Geçmiş olsun. |
|
![]() |
|
OguzhanKucuk61 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2015 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2344 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hakikaten bu kadar ciddi bi durumsa gidip kafalarına çökeceğim. Dün yatırdık arabayı dükkanda bugün hala başlamamışlar.
Parçayı ben mi yanlış ifade ediyorum diye düşünmüyor değilim. Dinamo falan sökülmesi gerekiyor dedi. Gösterdi bana da açıkta değil parça. Kırılan kısım içe doğru. Valla anlamadım Düzenleyen OguzhanKucuk61 - 20 Aralık 2017 Saat 14:52 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Şuan tekrar görüştüm ustayla. Gergi bilyasının bağlı olduğu ayağın kırık olduğunu söyledi. Ki öyleydi ben de gördüm olayı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Ve kısa kayış kullanarak olmayacağını. Söküp değişmesi gerektiğini söyledi.
|
|
![]() |
|
ersin61 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 499 |
Geçmiş olsun..
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı OguzhanKucuk61
Eyvallah abi @ersin61
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |