![]() |
|
206 cruise control çalışmaları hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
husem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2017 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2017 Saat 22:15 |
Merhabalar.4-5 aydır 206 ma cruise control yapmaya çalışıyorum ilk denemeyi Ali arkadaşımız yapmıştı ve sonuç alamamıştık. Sorun olarak bsi dan tip B(2 cruise control/limitörsüz) seçinde gösterge hataya düşüyor ve göstergenin içine girip lvv/rvv ayarında sebebi bilinmeyen bir şekilde ecu hatası alıyorduk.Bunun üzerinde çok çalıştım ama sonuç alamadım.
Yabancı forumlarda bayadır araştırma ve kombinasyon denemeleri yaparak ilerledim yine sonuç hüsran. Formun birinde 206 lar için şöyle deniyordu. Mart 2006 dan sonra ise tip 2 önce ise tip 1 seçilmelidir. Tip 1 de araç göstergesinde ibare çıkmadan cc kullanılması mümkünmüş.Benim araç 2006 model ama oprden 8 kasım 2005 çıktı.Bu şekilde yaptım. Oda çalışmıyor. Bende bu bilgiye dayanarak yoluma devam ediyorum. Müşürlerin testini yapmak için ecu/motor oto şanzıman/dizel/8hz edc16c3 /parametre ölçümü/beyin bilgileri kısmına geldiğimde farklı olarak fren pedalı 2 basılı gözükmekte ve açıklamasında esp düzgün çalışması ile alakalı bir şeymiş. Bende esp yok ve öyle bir müşürde yok direk frenden alıyor diyor açıklamada. Elinde pp2000 olan bir arkadaş kontrol edebilir mi sizdede basılı mı diyor. Belki sorunum budur. Birde gösterge hataya düşünce iletişime geçmiyor ya başka bir gösterge ile denesem sorun çözülür mü? Fikri olan var mı? ![]() Düzenleyen husem - 19 Aralık 2017 Saat 10:40 |
|
![]() |
|
husem ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2017 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yeni gelişme olarak yabancı forumlarda bir kullanıcı partner 1.6hdi 9HXC kodlu aracında gösterge hatasını uyumlu bir gösterge değiştirerek çözmüş. Kendi aracına uygun gösterge panel kodlarını vermiş.
Bu hatayı alan araçlar cruise control tipi2 desteği olmayan gösterge takılmasından kaynaklanıyor. Buna dayanarak Eskişehirdeki çıkmacıyı aradım düşündüğüm gibi ilgilenmedi bile. Sonuçta hiç bir şey yapmayacak elindeki göstergeleri ben orada hızlıca deneyeceğim ama adam 1 tane veririm denersin başka vermem dedi. Anlayacağınız müşteri memnuniyeti amaç değil. Yakın illerde bu konuda yardımcı olabilecek çıkmacı tanıdığı olan var mı ? eğer ben uygun olan kodlu göstergeyi bulsam denemeye bile gerek kalmayacak direk onu alacağım. Kimileri diye bilir bir cruise control için bu kadar uğraşılır mı ? Bence Evet. Oluyorsa neden yapmayalım ? :)
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
oluyorsa neden yapmayalım tabiki hocam benden sana bir tavsiye 2007 model ve üstü araçtan çıkan gösterge bulmaya çalış derim. Benim 206 aracım 1.4 benzinliydi problemsiz çalışıyordu cc.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Eskişehirde bakabileceğim bir yer yok gibi. İnterneteki ilanlar hep temsili En yakın yerler Ankara-Bursa oralarda bakmak lazımda nerelerde bakılır kime sorulur derdimi dinleyecek insaflı satıcı bulabilirmiyim gibi bir çok soru var.
Göstergede benzinli dizel diye ayrım var mı ? Bakalım araştırmaya devam edelim.
|
|
![]() |
|
Fren pedalı 2. butonu kontrol edebilecek olan var mı? pp2000 bağlayıp basılı mı gözüküyor sizdede ?
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |