![]() |
|
Benzin Pombası Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hakani ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2017 Saat 16:21 |
Arkadaşlar benim sorunum sabah çalışmalarında. Araç ilk marşa basmada çalışmıyor. Tamirciye götürdüğümde benzin deposu içinde bulunan benzin pompasını tamamen değiştirmemiz gerekiyor dedi. MGA marka olanı işçilik ile birlikte 550 TL gibi bir rakama yapacak. Ama bazı arkadaşlar hortumda delinme olabilir dediler. Sizin öneriniz nedir? Ve marka olarak hangisini önerirsiniz ?
![]() |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim 206 da pompa yandı 75 tlye pompa aldım taktılar. Ama pompanin takılı oldugu plastikte kırık varsa yani benzin sizintisi varsa komple değiştirmek gerekiyor. Kaçak yoksa sadece motor alıp değiştirmek yeterli.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
arkadaşımızın dediği gibi hocam sadece motor bozuksa 150-200 tl max yapılması lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
baris1919 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2017 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı baris1919
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece hortum değişimi yaptım geçenlerde opel in hortumu uyuyor aklınızda bulunsun.
|
|
Barış Bayrak
|
|
![]() |
|
hakani ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2017 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Teşekkürler arkadaşlar hiç bir usta açıp bakmak istemiyor. İlk istekleri hemen değişim yapmak. Ve bu sorun depo yarım dolu iken oluyor,çeyrek depo ve ilk marşa bastığımda çalışıyor.Çok ilginç
|
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
Bu sorun bende de başladı araba 5 dakika çalışmadan durunca 15 saniye marş almıyor sonra alıyor yarın şamandıra içindeki pompa değişecek hiç inanmıyorum ama düzeleceğine acaba kaçak olabilr mi diye düşünüyorum fikri olan varmı teşekkür ederim
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
namı değer AT:) |
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Pompanın basıncı azalmış ve yakıtı yavaş gönderiyor olabilir. Kontağı açıp biraz bekleyerek marş basıp deneyin. Yada yakıt geri kaçıyor ve hattın dolması için bahsettiğiniz 15 sn olayı olabilir. Bir yerden sızıntı yoksa her iki durumda da pompa sökülüp incelenmeli. |
|
![]() |
|
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
Şamandıra değişcek olursa , orjinal alın, yan sanayilerin sıkıntısı oluyor ya benzini doğru göstermiyor yada pompanın barı az geliyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
nevce ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
6buradan çözümü yazarım arkadaşlar teşekkür ederim
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Benim arabanın içinde benzin kokusu olmuştu.Benzin pompası gövdesinde çatlak varmış,komple değişti.Markası Messmer,alman patentli italyan üretimiymiş.350 tl ye değiştirildi,sorun halloldu.Orijinali 800 tl imiş.Hiç kimse orijinalini pahalı olduğu için almıyormuş.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Hayır 206.Ama 307 de de pek fazla değişmez.350 TL ye değişti.Eskişehir'deyim.
Düzenleyen senalcay - 27 Aralık 2017 Saat 14:24 |
|
![]() |
|
Arkadaşlar pompa değişti fakat düşük basınçlı olduğu söylendi şimdi yüksek basınçlı takacaklar iş sebebi ile gidemedim bu hafta değişecek basınç değeri önemli olduğunu anladık inşallah pompadan dır çünkü lpg ye geçince de stop ediyor sanki borular boşaltıyor bir yerden ama bakalım yazacağım tekrar
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
Arkadaşlar bugun pompa değişti şamandıra iyi ayrıca motor üzerinde benzin subabı varmış basınç kontrolü için oradan baktılar basınç iyi ama sonuç hüsran başka bir yol bilen varmı şimdi benzini bitirip depoyu dolduracam yeni benzin olsun diye usta bilgisayar bağladı ama birşey bulamadı dediki sigorta kutusu yada krank sensörü değişmeli bu nasıl iş anlamadım
|
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
birde kardeşim benzin rolesine baktılarmı peki
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorunu kendim buldum
![]() |
|
2005 307 1.6 atiker xt
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |