![]() |
|
Yağ değişimi hakkında (206) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2017 Saat 17:40 |
Arkadaşlar mobilde düzenleme yaparken içerik silindi.özet geçiyorum;
206 1.6 xs aracımda yağ değişmeyeli 11.500 km ve 8 ay oldu. Yağ halen sarı ve iyi görünüyor. (shell 5/40) Sizce değiştirmeli miyim? Düzenleyen RP393 - 13 Kasım 2017 Saat 17:45 |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yağ konusunda ömrünü illa sonuna kadar dolduracak yada kararıp bitcek diye bir durum söz konusu değil.Üreticilerin yada servislerin çeşitli bakım aralıkları ve yağ için belirledikleri ömürler var.Bunların bildiğim en klasikleşmiş olanları 10 bin km eğer bu kadar km yapmadıysa senelik değişim.Bazı servisler 5w40 yağların 15 binde değişmesi gerektiğini söylüyor.Duruma göre değişiyor ama kullanıcı isteğine ve kullanıma bağlı birazda bu konu.Ben 10w40 için senelik yada 10 bin kmde değişim yaparım.
Düzenleyen samet206 - 13 Kasım 2017 Saat 19:32 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
Aracı ayda bir defa gebze-izmir gidip gelmek için kullanıyorum. Km doldu evet ama hor kullanılan bir araç değil. Yağ da ilk günkü gibi durduğundan masraf etmeyeyim diyorum. Tabi filtrenin durumu nedir bilemiyorum. 15 bine kadar gitsin madem.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Motor ömrünü uzatmanın yollarından biride yağ değişimini uygun zamanlı olarak yapmaktan geçiyor.Ben 10 bin km de değişim öneririm ama 5w40 yağlar için 15 bin kmye kadar esnetiyorlar değişim periyodunu,yani karar tamamen size kalıyor.5w40 kullanıcıları daha iyi yorumlar yapacaktır.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
yigit_dark ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 282 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yigit_dark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
7500 kmde değiştirmeyi uygun buluyorum. Geçen değişimde fırsat bulamadım oda 8100kmye denk geldi. Kimi erken diyor kimi uygun diyor. Bence araca verdiğiniz öneme bağlı. Kimisi hiç değiştirmiyor.
|
|
![]() |
|
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Tabi imkan varsa 10 bin ideal gibi ancak km nin cogunu uzun yolda yapiyorsan 1 sene dolunca degistir 1 senedede 15 bini gecmedigin surece sikinti olmaz
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
ben de hiç hor kullanmam, ama 9000 9500 km de değiştiririm.
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |