![]() |
|
Peugeot 307 park sensörü çalışmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
ben_erhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2016 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2017 Saat 07:09 |
||
2004 model 1.6 benzin otomatik aracımın park sensörü 1 aydır problemli.. bir sabah ansızın park sensörü geri vitese taktığımda uzunca bir dittt sesi yaptı ve çalışmamaya başladı.sonra düzeldi.sonra tekrar oldu ve düzeldi.. derken şuan artık düzelmiyor.. ditttt sesi geliyor ve sensörler okumuyor.. forumda araştırdım,müşürden diyen olmuş, geri vites lambası yanıyor müşürden olacağını sanmıyorum.. müşürün görevi lambaya elektriği göndermek diye biliyorum.. gözler mi arızalandı, beyine su mu girdi yada lph tankı nem yaptırdı beyinde nem mi var acaba... anlayamadım.. bu sorunu yaşayıp çözenler neler yaptılar acaba
|
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
gözlerden biri bozuk yada soketlerine su gitmiş oksitlenme yapıp bu soruna sebep olabilir. sizin park sensörü beyni sol arka çamurluk içindeydi sanırım.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
ben_erhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Kasım 2016 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bugün sensörleri ve beyni söküp bakmaya çalışıcam..
simit tankı taktıktan sonra olduğu için ilk beyne bakacam, belki nem yapmış olabilir.ardından sensör gözlerine tektek bakacam..inş basit bir nemlenmedir..
|
|||
![]() |
|||
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
||
Muhtemelen oksitlenme yaptı. İnşallah kolay birşekilde halledersiniz.
|
|||
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|||
![]() |
|||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
||
bunun içinde hocam yağsız kontak sprey alıp soketleri temizleyin bu sprey hem temizleme hem nemlenmeyi hemde oksitlenmeyi önlediği için kısa devre yapmasını engelleme özelliği var.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|||
![]() |
|||
oldjack ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
||
Üstadım Sökülen cam atermik takılan cam yeşil renkli olabilir daha önce benimde başıma gelmişti servise bir sor istersen camın orjinali Atermik miymiş ?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
||
Arabayı güneşin altına çekince yarım saate düzeliyor.. bir daha yapmur yağana kadar sorun yok.. yapmur yağınca sorun tekrar ortaya çıkıyor.. dün tamponu söktüm tüm sensörleri çıkardım hepsini saç kurutma makinesiyle kuruttum sildim vs ama düzelmedi.. sistem sağlam olduğu içşn değiştirmek istemiorum.. bir yerden su alıyor ama neresi bulamadım. Beyin diyeceksiniz.beyin kupkuru.. öyle birşeyki deneme bile yapılmıyor.. sensörlerin kablolarını tektek çıkarıp deneme yapılmıyor.bu sefer de kablo çıkmış olduğundan hata veriyor..bilgisayara bağlayınca belli olur mu acaba? En azından hangi sensörde sorun olduğu ortaya çıksa sadece ona odaklansam... bu şekilde kontrol etmem gereken çok yer var..
|
|||
![]() |
|||
||
hocam aliexpreste bir tane sıfır alın deneme yapın derim. fiyatlarda ucuz
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
|||
nbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
||
Hocam park sensörü beyni tam olarak nerede bulunuyor? Benim sensörler de arızalı beynin yerini bulamadım. Tamponu sökmek gerekiyor mu beyne ulaşabilmek için?
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
||
Bagaj kilidini koruyan plastiği çıkarıyorsunuz.. gerekirse bagaj zeminindeki halıflexide kaldırıyorsunuz.bagajın içinde kilitin solunda kalıyor..stepne çukurunun başladığı yerde.. |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
||
Soner kardeşim bendeki sensör üzerindeki numara 9646244777 ama aliexpressde bu kodla hiç bulamadım.sadece Burda var.. expressdeki 307 sensörleri uyarsa hemen alırım hiç bakmam... uyup uymayacağı konusunda bilginiz var mı |
|||
![]() |
|||
||
https://tr.aliexpress.com/item/Otomobil-4-Park-Mesafe-Kontrol-Sens-r-PDC-9646244777-Peugeot-307-i-in-g-venlik-alarm/32840591172.html umarım işinize yarar hocam
![]() |
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
||
Bulabildiğim tek ürün buydu ama satıştan kalkmış.. Servisi aradım şase no ile baktılar. 6590.01 kod numarası dedi... onu alsam uyarmı korkusu var şimdi de. Bendeki sensörler valeo marka.. servis onşar orjinal değildir diyo.. böyle bir kod yok bizde dedi. Sizin almanız gereken 6590.01 fiyatı da tek göz 360tl. :) |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ben_erhan
||
çin malı sensör gözü geldi taktım..
fakat düzgün çalışmıyor.. vara yoka ötüp duruyor.. işe yaradığı tek şey arıza durumda değil artık.. sistem aktif.. onun dışında randıman yok.. tekrar söküp yönünü falan değiştirmeye çalışcam..yada yer değiştircem..belki düzelir.. oşmazsa diye haric park sensörü aldımm..en son onu bağlıycam..orjinali iptal edeceğim.
|
|||
![]() |
|||
||
garip erhan hocam çinden sensör alıp takanlarda hiç duymadım böyle bir sıkıntı belkide size gelen sensörde sıkıntı olabilir. dedeğiniz gibi birde başka bir sensörler yer değiştirin.
|
|||
Peugeot 106 1.4 (1997)
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |