![]() |
|
Cam filmi Ağır Kusur |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2017 Saat 17:14 |
ARkadaşlar tüvtürkde artık cam filimli araclar agır kusurlu olacakmış bilginize
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
Xack ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Eylül 2017 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Artık sokmemek çok zor gibi gözüküyor
![]() ![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
ben söktüm mecbur araç hergün trafikte birde ankarada daha yoğun uyguluyorlar ceza ile uğraşmak istemedim.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Sadece arka camlar sayılır mı acaba.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Sanmam bunun ağır kusur olmasına gösterilen sebep ne acaba.Haberlerde izledim otomabil bakım dernekleri başkanı ile röportaj yapmışlar,hatta orda örnekler falan vardı detay haber,kullanıcıdan satıcısına bayisine kadar herkesin madur olduğunu bunun bu kadar sert uygulanmaması gerektiğini savunuyor,bu görüşe katılıyorum koyu renk film ağır kusur olsun bende sevmem ama dışardan bakınca aracın içi gözüküyorsa olay biter,koyu ton ile açık ton ikisi aynı şey değil.Sıfır çıkan araçlara orjinal karartma cam önerecekler çoğu kişi bu şekilde yaptıracak.Sonra bakacağız yine trafikte arabaların yarısı siyah cam,orta sınıf kullanıcının boynu bükük.Birazda bunun önü açılacak.
Düzenleyen samet206 - 03 Kasım 2017 Saat 01:15 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Amaç ta zaten zengini daha zengin fakiri daha fakirleştirmek. Ve bunun için her koldan saldırıyorlar.
|
|
![]() |
|
uzunca961 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen ağır kusur sebebi oldu
|
|
![]() |
|
maximusti ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1207 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı maximusti
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
dün facebookda ilk önce bir haber gördüm yeniden serbest edildi diye, yarım saat sonra tuvtürkün gönderisini gördüm. bende anlamadım gitti.
madem arac içinin görünmesi gerekiyor, panelvan araçların tamamını trafikten çeksinler, yada orjinalde renkli cam olanlar serbest miş, onlarda geçmesin muayneden.. iyice saçmalanmaya başladı..
|
|
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
İhtimal vermiyordum ağır kusura kadar gitti konu şaşırdım.Ama bazı kullanıcılarında etkisi var diye düşünüyorum bu karar için,serbest dediler diye en koyusundan ön cama varana kadar film yapanlar oldu,kökten konuyu kapatalım istediler.Ancak bu yaklaşım biraz acımasızca,makul şekilde açık ton filmleri gerekli sebeplerle yaptıran insanlarda madur oldu.Ben hala umutluyum bu konuda adeletli olunabilir,zamanla göreceğiz umarım.Yasak istikrarını sürdürse bile sıfır araçlar orjinal renkli camla çıkacak bayilerden.Renksiz camlar içinde bod perde modası başlayacak.Kural dışı takılanlar çoğalacak.
|
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Şahsen ben otobüslerdeki gibi perde takmayı düşünmeye başladım.
Biz o parayı kazanana kadar dünya kadar vergi ödüyoruz, arabayı alırken de dünya kadar vergi, yakıtına da dünyadan çok vergi öde. Yok mtv siymiş sigortasıymış dünya kadar öde sonra arabamda rahat gezemeyecem. Çocuk emziren de var güneşten etkilenen de var bayanı da var var oğlu var. Ön cam hariç kaplama serbest bırakılmıştı zaten. Sonra baktılar para lazım, boş ver kim demiş bizim devletin şefkatli eli olduğumuzu. Zaten bizi kimse sevmiyor o zaman vurun millete hahahaha diyerekten basmışlar yasağı. |
|
![]() |
|
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
ben yasağı kısmen haklı buluyorum. neden ?trafikte görüyorum araç camları çok koyu. adamın yüzü biraz seçilebiliyor ama o koyulukla geceleyin aynaları ve arkayı kontrol etmesi imkansız. ayrıca kimi araçlarda arka taraf zifir karanlık. adam geliyor sokakta bir kenara arabayı çekiyor. içinde ne yaptığı belli değil. uyuşturucu mu satıyor,uyuşturucu mu kullanıyor,kadın mı pazarlıyor,hırsızlık için evleri ,mahalleye giren çıkanı mı gözetliyor,gelen geçen kadınlara bakıp 31 mi çekiyor belli değil. o yüzden yasaklanması iyi oldu.
belki ne olurdu bir sınır koyarsın %70 ışık geçirecek yada %80 ışık geçirecek gibi. onu serbest bırakırsın. diğerine ceza uygularsın. hatta satışını engellersin. çare çok tabi. kimi forumlarda görüyorum.neymiş ışıktan rahatsız oluyormuş.neymiş çocuğu varmış da..ya şimdi... 35 yaşındayım ,6 yaşımdan beri arabamız var. o zaman ki arabaları bilen bilir ne filmi ne birşey. insanların canı ne tatlı olmuş. ne güzel bahaneler.
Düzenleyen x571 - 03 Kasım 2017 Saat 10:54 |
|
![]() |
|
tolgakmg ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Otomobillere uygulanan cam filmi yasağının uygulanmasındaki gerekçe ne yazık ki soruna çözüm olacak nitelikte değildir. Araç camlarının içinin gözükmesinden ziyade sürüş güvenliği sağlanması adına birtakım uygulama biçimlerine gidilmiştir. Şöyleki....araçların ön camına belirli bir ışık geçirgenliğine sahip film uygulamak sürüş güvenliği açısından etkili olabilir. Ancak çok koyu filmlerin uygulanması durumunda özellikle karanlıkta aracın sürüş güvenliği ciddi tehlikeye düşecektir. Aynı durum sürücü ve yolcu ön taraftaki yan camlar içinde geçerlidir.
Ancak ulusal tehdidi bahane ederek cam filmi yasaklamak uygulama ile çelişki göstermektedir. Ulusal güvenlik terör saldırısı gibi ciddi bir konunun sırf batık bir ekonomiyi kurtarmak adına vatandaştan vergi alabilmek için gerekçe gösterilmesi yanlıştır. Ulusal güvenlik için vatandaşın huzurunu sağlayıcı önlemler almak, istihbarat birimleri ile güçlü bir dayanışma içerisinde olmak, kalabalık yerlerde güvenlik tedbirlerini artırmak, insanları bilinçlendirici eğitimler vermek yerine işin ucunu cam filmine bağlamak...abesle iştigal bir durumdur. Şöyle düşünün....her AVM girişinde iki yada üç kişi ellerinde kullanmayı bile bilmedikleri ve ucuz dedektörler ile sadece araç bagajını açarak basitçe bir "sorumluluğu" giderme hareketi, ülke için ne derece bir güvenlik sağlamaktadır? Sadece cam filmi ile araç içini görmek isteniyorsa, panelvan, kamyonet, hatta kamyon ve coupe araçlar ciddi bir tehlike oluşturmaktadırlar. Hepimiz biliyoruz ki yandan camlı çift sıra koltuklu panelvan araçların en arka yan cam takma zorunluluğu YOKTUR. Hatta birçok panelvan araçlarda fabrikasyon olarak en arka cam bile saç kaplıdır. bu durumda güvenlik unsuru sıfıra inmektedir ki....bununla ilgili hiçbir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bu yüzden bu yasak sadece sadece vergi gelirinde artış sağlamak amacıyla yapılmış bir uygulamadır.
|
|
![]() |
|
x571 herkesin görüşüne saygı duyarım katılıyorum çoğu noktaya,koyu renk film çektiren varsa içerdekiler hiç bir şekilde gözükmüyorsa arabayı bağlasınlar.Ama renklendirme adına yapılmış açık ton filmlerin görüntüsü çok farklı.Suç kavramında bile bütün suçların cezası aynımı.Benim konuyu yorumlamamdaki tek gaye bu,keşke bir kefeye konmasaydı bu ikisi biraz daha adil olunabilseydi.Ben sırf sıcaktan korunmak adına yaptırmıştım klima yok aracımda,serbest diye en kalitelisinden yaptırdım uzun ömürlü olsun diye hem çok memnundum hemde güvenliği etkileyecek bir durum yoktu,dışardan yakın uzak nerden bakarsan bak gözüküyordu içi.Can tatlılığıyla alakası yok yani.Aracı satmaya kalktım bir dönem,klima varmı diye arıyorlardı yok diyordum yüzümüze kapatan çok oldu tabi bir yerde haklısınız insanların canı kıymetli klima yok deyince arabaya bile bakmıyorlar,eskiden klimamı vardı bütün araçlarda.Arkadaşta double teyp vardı iki kez çaldılar üçüncüde film yaptı o sayede sağlam duruyor üstünde.Neyse açıkta olsa muayneden dönmemek için bende söktüm,sökmemde pek sonucu değiştirmedi sadece film parası çöpe gitti arka cam perişan oldu zaten gözüküyordu aracın içi sağlık olsun yasak varsa uyacağız.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |