![]() |
|
Debriyaj Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
logic3170 ![]() 1. Vites ![]() 12 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 23 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı logic3170
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2017 Saat 11:54 |
Arkadaşlar merhaba,
Aracım Peugeot 206 1.4 hdi. Bundan yaklaşık 2 ay önce debriyaja bastığımda motorun sol tarafından hışırtı sesi geliyordu. Aracı servise götürdüm debriyaj setinin ve buna bağlı olarak diğer malzemelerin değişmesi gerektiğini söylediler. Araç bakımdan çıktı ancak debriyajın kavrama noktası farklıydı ve araç hafif titreme yapıyordu. Şuan ise araç özellikle geri viteste oldukça titreme yapıyor. Aracı Samsunda servise götürmüştüm. Şuan ise Kayserideyim ve bu arıza ile karşılaştıktan sonra aracı burada ki servise götürdüm ve baskı-balata ve volanın değişmesi gerektiğini söylediler. Sorum şu olacaktı sizlere: debriyaj seti ile baskı-balata aynı anlama gelmiyor mu? Dolayısıyla yeni değişen malzemenin değişmesi size mantıklı geliyor mu? Ya da bu iki arıza birbirinden çok farklı arızalar mı? Arabanın titremesi geri viteste ve birinci viteste başka bir sebebi olabilir mi? Yanıtlarsanız çok sevinirim... |
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben de baskı balatamı değiştirmiştim geçen ay usta volantı tornalatmaya üşendi idare eder dedi yeni baskı balata takıldı aşırı titreme oldu sonra bir daha söküldü herşey volantının yamukluğundan sıfır baskı balata da çöp olmuştu dengesiz bastığından dplayı. daha sonra volant tornaya gitti bir takım daha baskı balata bizim cepten çıktı herşey yapıldıktan sonra uzun yola çıktım bir de ne göreyim tam gaz yapınca araç titriyor devir yükselip araç gitmiyordu baskı balata yağlanmış şanzıman keçesi yağ kaçırmış herşey söküldü temizlendi takıldı anca adam oldu. yani düzene sokana kadar 4-5 kere tüm şanzuman indi. bunların hepsi usta diye tabir edilenlerin beceriksizliğidir. eğer baskı balatanızı takmadan volantı tornalatsaydı veya değiştirselerde böyle bir sorun olmayacaktı geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
Adem Kurtuldu ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1337 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence servistense bornova 2.sanayide öncü peugeot var ahmet abi bir görüşün servis personelindense ustalar daha uygun paralara yapılabilir yada en azından tam sıkıntıyı öğrenmiş olursunuz bende izmirdeyim özelden msj atarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
|
|
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |