![]() |
|
Geri vitese zor geçme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
![]() ![]() 3. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 306 station wagon Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2017 Saat 19:50 |
araç 118bin km de .debriyaj seti 8-9 bin km önce değişti. daha önce böyle yapmıyordu. bu aralar geri vitese geçmekte zorlanıyor.2-3. denemede geçiyor veya 1 e attıktan sonra geri yapabiliyorum.sorun ne olabilir ? neleri kontrol etmek lazım.
|
![]() ![]() MODERATOR ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : Scenic 2.0 16v Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16961 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Genel sıkıntı bir çok araçta başıma gelmiştir. Hocam debriyaj teli özelliğini felan yitirdiyse ondan olabilir. Ama şazumandan faklı bir ses felan gelmiyorsa çok uğraşmayın derim başıma gelen araçlar focus 1 - megan 2 - 206 aracımda olurdu ara sıra sizin gibi 1-2 vitese atardım sonra geçerdi bazende direk geçerdi.
|
|
Tabanvay 1984 model 1 bg :D
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
![]() ![]() 3. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 306 station wagon Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1204 |
şanzımandan başkaca bir ses gelmiyor hocam.sıkıntı sadece bu. telin özelliğini yitirip yitirmediğini anlamanın bir yolu var mı ? gözle muayene edebilir miyiz ? bir sıkıntısı vardır.yolda bırakır bizi diye düşündüm. bazen 1000 km uzun yol gidiyorum.
|
![]() ![]() 3. Vites ![]() ![]() Yaşı : 27 Aracı : '06 206 X - Design #S16Hdi Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2013 Konum: İZMİR /BORNOVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1335 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Adem Kurtuldu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diğer markaları bilmiyom ama her peugeotta olan bişey normal bir durum aracım yaklasık 3/4 yıldır bende bir sıkıntı yaratmadı kronik sorun diyebiliriz
|
|
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 28 Aracı : 206 xt 1.6 Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
Bende sadece bende var zannediyordum. Benimde başıma geldi geri vitese zor geçiyor geçtiğini zannedip bastığım zamanlarda dişlilerin sürtme sesini bile duydum allahtan şimdi çok dikkat ediyorum.
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2017 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı littlenikksay
Aynı sorun bende de var debriyaja bir kere bas bırak yapın o zaman rahatlıkla geçiyor
|
|
206 1.6 XT 110HP
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() Yaşı : 41 Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2017 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa881
Debriyaj teli arızalıysa ara sıra pedal basık kalır, Geri vitese geçmede ses gelmesi 1. vitese taktıktan sonra geriye kolay geçmesi bir çok arabada kara şanzıman olmasından dolayı olabileceğini düşünüyorum
|
![]() ![]() 2. Vites ![]() ![]() Yaşı : 37 Aracı : 407 Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Nadiren olsa da yapıyor.
|
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |