|
S Modu çalışmıyor (Çözüldü) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
nikomedes
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nikomedes
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2017 Saat 22:08 |
2010 model 308 1.6hdi otomatik millesim aracı aldıktan sonra hiç dikkatimi çekmemişti, ihtiyaç da duymamıştım ama bugün deneme amaşçı S tuşuna bastım ve hiçbir şey olmadı, ne gösterge panelinde bir S yazısı geldi ne de devirlerde bir oynama oldu.
bu modu kullanmak için acaba farklı bir yol mu var. ya da arızalı olabilir mi? Düzenleyen nikomedes - 23 Eylül 2017 Saat 16:32 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arızalı olasa yarı verir hocam s modu spor moddur. aracınız 2200 devirde vites değiştirmesi gerekirken 3000 devirde vites değiştirir. Yani kısacası bir problem yok siz fark etmemiş olabilirsiniz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Normalde göstergede s ışığının yanması gerekir. 206 da öyle yani.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
acaba vites geçiş kontaktörü mü arızaı?
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
olabilir hocam veya soket çıkmış, göstergedeki lamba patlamis olabilir |
|
nikomedes
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nikomedes
|
tuşa bastığımda s ışığı yanmıyor, basmadan önce de sonra da vites değiştirme aralığı 2200 devir civarı.
kendim kontrol edebileceğim bir yerde mi acaba soketler?
|
|
talip206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O zaman devreye girmiyor. Vites kolunun altından itibaren kontrol etmek gerekiyor. Sizin kontrol etmeniz zor. Kar modu devreye giriyor mu peki * şeklinde isareti vardır ona basip deneyin. |
|
nikomedes
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nikomedes
|
Kar modu yok, o yüzden deneyemiyorum.
S modu düğmesinin yumuşak mı sert mi olması gerekiyor, bendeki çok sert, acaba sadece düğmede mi bir arıza var. vitesin çevresindeki parlak kaplamayı çıkartabiliyor muyuz?
|
|
uzunca961
2. Vites Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 630 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı uzunca961
|
O kaplamayı çıkarabilirsin onda problem yok ama pek bakıp anlayacağınız birşey değildir kanımca. Tabi düğmeye bakmakta fayda var önce. Burdakine benzer şekilde çıkıyor
|
|
TooJohn
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
S tusuna bastiginizda arac yuksek devirde vites atiyorsa calisiyor sorununuz gosterge ekranindadir.
Diger turlu sorunu s tusunda arayabilirsiniz. |
|
nikomedes
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nikomedes
|
Vites değiştirme aralığı ve devirlerde bir değişim yok. Tuş veya bağlantılar arızalı anlaşılan. Yarın tuşun altına bakmak için parlak parçayı sökmeyi düşünüyorum.
|
|
nikomedes
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı nikomedes
|
Sorunu çözdüm. Bugün o parlak plastik parçayı söktüm. S düğmesinin altına gelen gri bir lastik var, yerinden çıkmış, düzelttim, şu anda çalışıyor.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |