![]() |
|
307 ÖN CAM |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2017 Saat 14:13 |
|
Herkese Merhaba,
Geçenlerde seyahat halindeyken yoldan sekip değen taş sonucu aracın ön camı tamir edilemeyecek düzeyde çatladı. Aracım 307 sensörlü model. Üzerindeki cam fabrikasyon. Daha önceki mesajları incelediğimde genel itibariyle sorun yaşayan arkadaşlar olmuş. Net bir bilgiye ulaşamadığım için tekrar ben de sormak istiyorum. Kaldı ki cam konusundaki konular 2012 yıllarından kalma. Aracı camcıya götürdüğümde usta, "Olimpia, Uğurlu ya da Doraglass marka camlardan hangisi denk gelirse onu takacağım, fiyatı da 450 olur." dedi. Sensörlerin ise çalışacağını iddia etti. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan ricam, 1. Bu markalar arasından özellikle tercih etmem gereken bir marka var mıdır? 2. Cam değişimi esnasında dikkat etmem ya da ustayı uyarmam gereken bir husus var mıdır? 3. Söke, Didim, Kuşadası, Aydın, hatta İzmir'den tavsiye edebileceğiniz camcı var mıdır? Desteğinizi bekliyorum; zira cam değiştikten sonra yağmur ve far sensörüm çalışmazsa canım çok sıkılır. |
||
2005/307 SW 1.6 HDI PACK 109 PS
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam iyi bir ustaysa çalışır sıkıntı olmaz önemli olan oradaki işçilik. droglass ve olimpia camlar tarcih edin. bence izmirde dğiştirmenizi tavsiye ederim orada camcı ustalar daha tecrübeli olacaktır sensörlü camlar konusunda. Tabiki ustadan garantisini isteyin sensörlerin çalışmasına karşı çalışmazsa parasını vermem deyin.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
childrenofgrave ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Aydın/Söke Durum: Aktif Değil Mesajlar: 96 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Peki bu yağmur sensörü için bir jel ya da pedden bahsediyorlar. Camcıya gittiğimde "Sensörlü camlarda sensör cama takılı, hazır halde geliyor. Zaten sensörsüz cam ile sensörlü olan farklı." dedi. Fiyat farkı da var zaten. Bununla ilgili hiçbir şey bulamadım. Acaba bu yeni bir olay mıdır? Eskiden standart camları takarken mi jel-ped olayı vardı, yoksa usta mı beni keklemeye çalıştı anlamadım. ☺ |
||
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
Bende sizin gibi biliyorum sensörü yani takılan cama aktarıyorlar diye belkide şimdiki sensörlü camlarda üstünde geliyordur. gittiğiniz zaman ustanın dediği gibi ise taktırırsınız yok dediği gibi deilse usta salıyormuş derseniz camı görmden taktırmayın derim.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
|
İşin pisliği orada zaten. Adam, "Elimde cam yok, söyleyeceğim gönderecekler, arabayı sabah bırak akşam al." diyor. O yüzden güven vermedi bana. Artık bir şekilde montaj esnasında aracın yanında durup, emin olabileceğim bir çözüm bulmam gerekecek.
Teşekkür ederim. |
||
|
||
![]() |
||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
|
Merhaba benimde 307 xt aracımın ön camı çatladı. Orjinal 1300-1500 tl arasında... Araştırmalarım sonucunda cam tamir kiti olduğunu öğrendim ve uyguladım.. Sonuç olumlu ama ilk kırıldığında elimde olsaydı camda yürüme olmazdı... Konuyu takip edeceğim.. Sonuçta benim camda değişecek...
Sensörler konusuna gelirsek benimde kafam karışık... Orjinal olmaz ise çalışmayacağını söyleyenler çoğunlukta... Ustanın el işçiliği ve garanti vermesi de çok önemli.... Geçmiş olsun...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
|
Size de geçmiş olsun. İşin ilginç yanı bazı arkadaşlar Olimpia taktırıp sorunsuz kullandığını söylüyor. Sanırım biraz da şansa bırakmak gerekecek. Cumartesi günü yaptırmayı düşünüyorum artık. Sonucu paylaşırım mutlaka. |
||
|
||
![]() |
||
eneserhat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı eneserhat
|
307sw 2006 aracımın ön camındaki çatlak için doraglasa (istanbul'da bağcılar-güngören sanayi sitesinde) gittim. Aracın camını orjinal dışında değiştirilince "yağmur ve far sensörü çalışmaz, sürekli arıza ışığı yanar" dedi. Kasko yerli camı ücretsiz değiştiriyor. Ama yetkili servis, 1400-1450 tl gibi bir fiyat söyledi. Kasko muafiyetiniz varsa 400-450 tl tutar, dedi. Bu kadar pahalı olması normal mi?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı childrenofgrave
|
Orijinal cam için ben de 1400 tl fiyat aldım. Yan sanayi için ise bir yer 450 başka bir yer ise 500 fiyat verdi. Aydın'daki usta yerli cam ile sensörlerin kesinlikle çalışmaz dedi. Bunun nedeni olarak da Peugeot'un atermik camını öne sürdü. Söke'deki usta ise sensörlerin sorunsuz çalışacağını iddia etti. Fakat onlar da güven vermedi. Şahin Peugeot'ta orijinal sensörlü ön cam 900 tl. Ben getirtip taktırmak istedim; fakat camcılar kabul etmiyor. Fiyatlar ne yazık ki eskiye nazaran katlanmış durumda. Yoksa üçe beşe bakmaz orijinal taktırırım. 1.000 TL fark ne yazık ki büyük bir fark. |
||
|
||
![]() |
||
eneserhat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı eneserhat
|
Kaskonun hasarsızlık indirimini u cam için kullanabilirsin, ama sonra kasko yaptırdığında indirimden faydalanamazsın dedi. Ayrıca şöyle bir şey söyledi. Kasko firması bunu "cam değişimi" olarak işlerse sonraki senelerde diğer kasko firmaları bu indirimi yine yapabiliyor dedi. Bu konuda tecrübesi olan var mı? |
||
![]() |
||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
|
Son aylarda hatta haftalarda yada günlerde diyelim sensörlü cam taktıran oldu mu arkadaşlar? Dün haberlerde artık muayeneden çatlak cam ile kusurlu geçiş yasal olarak kaldırılmış. Direkt ağır kusur olarak işleniyormuş. Bilgisi olan var mı? Yada son zamanlarda sorunsuzca montajını yaptırabilen... Teşekkürler
|
||
![]() |
||
|
güncel
|
||
![]() |
||
lilokan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2018 Konum: Sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 180 |
|
Ben gecen hahafta taktirdim olimpia. Sensor olayi yok aracimda fakat sensorlu cam fiyatininda ayni ooldugunu duyunca sensorlu modelini taktirdim. Uzerinde sensor selmiyor malesef camin
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |