![]() |
|
206 Lastik önerileri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Paşa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2017 Saat 14:32 |
Selam arkadaşlar,
Aracım 206 1,4 hdi lastik ölçülerim 195 50 r15 lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. 4 adet yaz lastiği alıcam ne önerirsiniz? Özellikle yerli marka olan Petlas ve Lassa hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu iş bütçeye bağlı biraz da petlas işinizi görecektir fiyat olarak en uygun starmax ve petlas bulursun hankook tarcih edilebilir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Paşa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Yorumunuz için teşekkür ederim haklısınız bütçeyle de alakalı. Yalnız dipnot olarak şunları da ileteyim. Aracımda abs yok genelde agresif araç kullanırım senede ortalama 15-20 bin km yol yapıyorum. Bunları da göz önüne alırsak üst düzey bir lastik mi önerirsiniz yoksa tasarruflu bir lastikte işimi görür mü.
İlk aracım daha önce hiç lastik değişimi yapmadım bu nedenle bu konularda biraz tecrübesizim.
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kadar yolu o ölçülerle yaparsanız hem yakıt hem ön takım hem De konforsozluktan yana çok şikayet edersiniz. Bende 185 55 15 var o bile çok sert geliyor zaten orjinalinde çok sert bir araba iyice kemik gibi olur.lastik olarak Petlas pt 741 hem uygun hem De ihtiyaç karşınıza cevap verir bende De ABS yok ama kızaklama vs olmuyor.
|
|
![]() |
|
Üzerinde takılı olan lastikler bu ölçülerde. Aynı ölçülerde almayıp başka ölçülerde lastik kullanabilirmiyim? Aracımın çünkü konforsuz olduğunu düşünüyorum zaten. Siz hangi ölçülerde önerirsiniz peki
|
|
![]() |
|
ALLEX ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Herkese merhaba arkadaslar.
Konulari okurken ben de bilgi ve deneyimlerimi paylasmak istedim. Lastik seçiminde Ebat Fiyat Performans Konfor Tuketim Guvenlik Basliklari dikkate alinarak secilmelidir. Bu basliklardan birinden taviz verilecek ise o konuda surekli dikkat etmek gerekir. Ornegin, ucuz oldugu icin frenaj gucu dusuk bir lastik aldiysaniz eger, gazlarken super lastiklerim var zihniyeti olusmamali.akilli uslu kullanmali... 206 1.4 hdi uzun zaman kullanmis biri olarak sunu soylemek isterim. Mc person tipi olmayan yani bagimsiz amortisor sistemine sahip olmayan ve kronil torsiyon arizasi olan bir modelde kesinlille lastik ebadi degistirmeyi bir kez daha dusunmelisiniz. Bircok muhendisin hesaplamalari ,dayanim ve ömur hesaplari yapmis adamlar ve demisler ki bu arac bu olculerde lastik kullanmalı. Ozetlersek abat ; omur ve guvenlik icin onemli kriter Ayrica lastik yanak olcusu inceldikce konfor kaybi ve yuruyen aksam ariza sıklığı artar.yakit tuketimi ve aracin hizlanma performansi direkt olarak etkilenir. Gelelim markaya: Herkes kullandigi markayi iyi bir secim yaptigina inanarak ve guvenip kullanmaya calisir.bircok marka , her markanin da bircok modeli mevcut.kullanim amacina,mevsim şartlarina,arazi şekline , arac tipine gibi.. Konuyu acan kardesime sunu soylemek isterim. Hb kasa, 1.4 dizel , hususi ,sakin kullanan biri iseniz eger fiyati abartili olan modelleri ve standart disi ebatlardan kaçının derim. Petlas perium son zamanlarda internet uzerindeki performans degerlendielerinde citasini yukseltmis bir marka. Ben tereddut ederek aldim.cunku araca binmek degil satmayi dusunuyordum. Kullandikca guven vermeye basliyor ama bircok markaya gore performansi dusuk. Hele sicak asfaltta ani frende abs falan hikaye.ciyak ciyak kayiyor. Bunu belirek isterim ki , aracim astra sedan 1360 kg full yüklu ve sürat 130 falan idi. 206 1100 kg altinda bir arac oldugu icin belki daha rahat frenaj saglayabilir. Dedigim gibi ben araci satmaya niyetli oldugum icin ucuza kactim .4 lastik 680 tl ,ebat 205X65X16.PETLAS İMPERİUM. Eger aracini hergun kullanma niyetin yoksa, agresif kullanmaktan uzak biriysen,paran da kisitli ise bundan al. [;)] Orta halli olsun kafam rahat olsun dersen bridgestone dan baskasini 206 icin tavsiye etmem [;)] Kazasiz surusler... [=D>] |
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3070 |
Yazlık lastikte hankook öneririm. Fiyat performans olarak çok guzel
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar,
Aracımın üzerindeki tavsiye edilen lastik ölçüleri 175 65 r14 fakat benim araç üzerinde takılı olan lastik ölçüm 195 50 r15 şimdi size sorum lastik değişiminde 15 jant için yine aynı ölçüde lastikmi almayalım yoksa önereceğiniz 206 için daha uygun bir ölçü var mı? Teşekkürler. |
|
![]() |
|
Oguzhan1818 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2017 Konum: Çankırı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Oguzhan1818
Dunlop öneririm
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Ben De 185 55 15 var bu ebat görsel ve yürüyen aksam için en olası değer bana göre. Yanak inceldikçe araç basık değilse çok cılız kalıyor araçta
|
|
![]() |
|
ersin61 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 499 |
Arkadaşlar farklı lastik ölçüleri muayenede sorun olmaya başladı bilginize.Kapı kenarında lastik ölçüleri varsa sorun oluyor.Eğerki etiketi kapatıp yada söküp giderseniz şimdilik sorun çıkarmıyorlar.
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |